Christmas pistache cake

stap 10

stap-10-300x200 Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een

kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag is super mals en blijft

lange tijd zacht. Met de decoratie kunt u ook eindeloos variëren. Geef daar vooral uw eigen draai aan!”

Benodigdheden

  • 90 gram eiwit
  • 90 gram suiker
  • 135 gram eieren
  • 65 gram eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 135 gram pistache poeder
  • 135 gram amandel poeder
  • 65 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 30 gram pistache pate
  • amarene kersen

Stap 1

Verzamel de ingrediënten en weeg ze zo nauwkeurig mogelijk af.

Stap-1-300x200

Stap 2

Klopt het eiwit samen met de suiker luchtig door middel van gebruik van een kitchen aid.

stap-2-300x225  

Stap 3

Meng alle droge ingrediënten (behalve de bloem) met de eieren en het eigeel.

stap-3-200x300

Stap 4

Verwarm de pistache paté en de boter en meng met de massa ei en eidooiers.

stap-4-200x300

Stap 5

Meng dit alles door het luchtige eiwit schuim.

stap-5-200x300

Stap 6

Vul de ring met het beslag tot halverwege.

stap-6-300x200

Stap 7

Leg vervolgens de amarene kersen in de ring en in het midden van het beslag. Sluit de amarene kersen af met het pistache beslag en bak dit alles af op 150°C.

stap-7-300x200

Stap 8

Na het bakken: strijk de pistache cake in met abrikozen gelei en bestrooi met verse stukjes pistache en poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de cake altijd lekker zacht blijft.

stap-8a-300x225 stap-8b-300x225

Stap 9

Werk de cake af met de gemaakte decoratie.

stap-9-300x200
Dossiers
Lees ook
Fleur de framboise - Tartelette met vers fruit

Fleur de framboise - Tartelette met vers fruit

Graag inspireer ik collega’s met deze tartelette omdat die vrij makkelijk te maken is, er mooi uitziet en erg lekker is. Normaal gesproken heeft een gebakje een interieur, dat zit deze keer aan de buitenkant. Oftewel: je ziet wat je krijgt! Een krokante bodem, crème Suisse en compote van vers fruit vormen een van de lekkerste zomerse combinaties.

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Een heerlijk zacht broodje, gevuld met een room van cassis, vooral erg lekker op zomerse dagen. Het is gemaakt van een luxe en rijk gevuld briochedeeg. Echt een smaakvolle traktatie die het zomergevoel oproept.

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Een taartje met voorjaarssmaken, waaronder mango, passie, banaan en citroen. Dat alles gecombineerd met yoghurt, krokante melkchocolade en een basis van amandelfinancier. De combinatie van verschillende texturen en recepturen zorgt voor een heel mooi en smaakvol resultaat, dit voorjaar speciaal ontwikkeld voor Huize van Wely.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...