Christmas pistache cake

stap 10

stap-10-300x200 Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een

kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag is super mals en blijft

lange tijd zacht. Met de decoratie kunt u ook eindeloos variëren. Geef daar vooral uw eigen draai aan!”

Benodigdheden

  • 90 gram eiwit
  • 90 gram suiker
  • 135 gram eieren
  • 65 gram eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 135 gram pistache poeder
  • 135 gram amandel poeder
  • 65 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 30 gram pistache pate
  • amarene kersen

Stap 1

Verzamel de ingrediënten en weeg ze zo nauwkeurig mogelijk af.

Stap-1-300x200

Stap 2

Klopt het eiwit samen met de suiker luchtig door middel van gebruik van een kitchen aid.

stap-2-300x225  

Stap 3

Meng alle droge ingrediënten (behalve de bloem) met de eieren en het eigeel.

stap-3-200x300

Stap 4

Verwarm de pistache paté en de boter en meng met de massa ei en eidooiers.

stap-4-200x300

Stap 5

Meng dit alles door het luchtige eiwit schuim.

stap-5-200x300

Stap 6

Vul de ring met het beslag tot halverwege.

stap-6-300x200

Stap 7

Leg vervolgens de amarene kersen in de ring en in het midden van het beslag. Sluit de amarene kersen af met het pistache beslag en bak dit alles af op 150°C.

stap-7-300x200

Stap 8

Na het bakken: strijk de pistache cake in met abrikozen gelei en bestrooi met verse stukjes pistache en poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de cake altijd lekker zacht blijft.

stap-8a-300x225 stap-8b-300x225

Stap 9

Werk de cake af met de gemaakte decoratie.

stap-9-300x200
Dossiers
Lees ook
Top 10 recepten van 2020

Top 10 recepten van 2020

Het jaar 2020 zit er bijna op. We tellen af naar 2021 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 10 recepten op Bakkers in bedrijf.

Gevulde Champagne Cakes

Gevulde Champagne Cakes

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor Champagne cakes (6 stuks). Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...