Christiaan van de Vegt bakt het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lekkerste worstenbroodje

Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk won zondagmiddag 11 maart de 22e editie van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij ontving de wisseltrofee uit handen van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen. In de winkel wordt het maandag gevierd. De bakker verwacht veel klanten die het worstenbroodje willen proeven. “We zijn om halftwee vannacht begonnen en maken er minstens 500. Het is lekker druk." zegt van de Vegt tegen Omroep Brabant.

De tweede plaats was voor Jeroen van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg. Ron Kwant van Slagerij de Kwant uit Hank bezette de derde plaats. Dit jaar deden 39 bakkers en 1 slager mee aan de wedstrijd. Vorig jaar maakte Jorrit Foolen van Bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Naast professionals streden ook thuisbakkers en leerlingen van het VMBO en MBO om de titel. Bij de thuisbakkers was de 10-jarige Eline Nagelkerke, de jongste finalist, uit Oudenbosch de beste. In de categorie Leerling VMBO won Maryam Ismael uit Hoeven van het Markland College. Stijn van Dongen uit Wagenberg van het Cingel College kreeg de titel in de categorie Leerling MBO.

Lekkerste-worstenbroodje-jury-300x200 Een jury, bestaande uit zes professionals en zes consumenten, beoordeelde de worstenbroodjes van alle finalisten. Ze keken onder andere naar uiterlijk, vulling en consistentie. Juryvoorzitter Ton Poppelaars sprak van een hoog niveau. Bij de jurering van de professionals werd dit jaar voor het eerst twee keer gebruik gemaakt van een mysterieshopper. “We willen graag dat de deelnemers scherp blijven”, zegt Poppelaars tegen Omroep Brabant.

De complete uitslag

 • Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 (professionals):
 • 1. Bakkerij Verba, Christaan van de Vegt uit Sleeuwijk
 • 2. Bakkerij Leon van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg
 • 3. Slagerij de Kwant, Ron de Kwant uit Hank
 • Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje 2018:
 • 1. Eline Nagelkerke  uit Oudenbosch
 • 2. Jos Heerkens uit Berlicum
 • 3. Ton Bloemers uit Someren-Eind
 • Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO 2018:
 • 1. Maryam Ismael uit Hoeven, Markland College
 • 2. Anneke van Seeters uit Geldrop, De Rooi Pannen
 • 3. Zoë van Alebeek uit Eindhoven, De Rooi Pannen
 • Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO 2018:
 • 1. Stijn van Dongen uit Wagenberg, Cingel College
 • 2. Maaike Roelen uit Rijen, Cingel College
 • 3. Björn van de Lindeloof uit Oud Gastel, Cingel College

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Lees ook
Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 zijn bekend

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 zijn bekend

Omroep Brabant heeft de finalisten van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekendgemaakt. Wie van deze tien bakkers de winnaar van 2019 Lars van Dongen opvolgt wordt dinsdag 17 maart 2020 bekendgemaakt.

Vakwedstrijden blijven populair

Vakwedstrijden blijven populair

Met 186 deelnemers zijn de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden nog steeds populair. Ook dit jaar vond het evenement plaats in Drachten. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zet zich in voor het ambacht

Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zet zich in voor het ambacht

Het Brabantse worstenbroodje hoort bij Brabant. In de provincie worden er op jaarbasis ongeveer 25 miljoen worstenbroodjes gegeten en de cultuur van het Brabantse worstenbroodje staat op de lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Nu is ook de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje opgericht.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...