Christiaan van de Vegt bakt het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lekkerste worstenbroodje

Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk won zondagmiddag 11 maart de 22e editie van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij ontving de wisseltrofee uit handen van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen. In de winkel wordt het maandag gevierd. De bakker verwacht veel klanten die het worstenbroodje willen proeven. “We zijn om halftwee vannacht begonnen en maken er minstens 500. Het is lekker druk." zegt van de Vegt tegen Omroep Brabant.

De tweede plaats was voor Jeroen van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg. Ron Kwant van Slagerij de Kwant uit Hank bezette de derde plaats. Dit jaar deden 39 bakkers en 1 slager mee aan de wedstrijd. Vorig jaar maakte Jorrit Foolen van Bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Naast professionals streden ook thuisbakkers en leerlingen van het VMBO en MBO om de titel. Bij de thuisbakkers was de 10-jarige Eline Nagelkerke, de jongste finalist, uit Oudenbosch de beste. In de categorie Leerling VMBO won Maryam Ismael uit Hoeven van het Markland College. Stijn van Dongen uit Wagenberg van het Cingel College kreeg de titel in de categorie Leerling MBO.

Lekkerste-worstenbroodje-jury-300x200 Een jury, bestaande uit zes professionals en zes consumenten, beoordeelde de worstenbroodjes van alle finalisten. Ze keken onder andere naar uiterlijk, vulling en consistentie. Juryvoorzitter Ton Poppelaars sprak van een hoog niveau. Bij de jurering van de professionals werd dit jaar voor het eerst twee keer gebruik gemaakt van een mysterieshopper. “We willen graag dat de deelnemers scherp blijven”, zegt Poppelaars tegen Omroep Brabant.

De complete uitslag

 • Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 (professionals):
 • 1. Bakkerij Verba, Christaan van de Vegt uit Sleeuwijk
 • 2. Bakkerij Leon van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg
 • 3. Slagerij de Kwant, Ron de Kwant uit Hank
 • Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje 2018:
 • 1. Eline Nagelkerke  uit Oudenbosch
 • 2. Jos Heerkens uit Berlicum
 • 3. Ton Bloemers uit Someren-Eind
 • Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO 2018:
 • 1. Maryam Ismael uit Hoeven, Markland College
 • 2. Anneke van Seeters uit Geldrop, De Rooi Pannen
 • 3. Zoë van Alebeek uit Eindhoven, De Rooi Pannen
 • Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO 2018:
 • 1. Stijn van Dongen uit Wagenberg, Cingel College
 • 2. Maaike Roelen uit Rijen, Cingel College
 • 3. Björn van de Lindeloof uit Oud Gastel, Cingel College

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Lees ook
Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

"JAAAAAA!! Het is onze Lars gelukt. Wij bakken de lekkerste worstenbroodjes van Brabant" staat er te lezen op de Facebookpagina van Bakkerij Leon van Dongen. Hun Lars van Dongen won gisteren, 27 maart, de wedstrijd het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Drie Van Dongens in de finale van Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje

Drie Van Dongens in de finale van Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje

Op 25 maart vond de finale plaats van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje. Een van de deelnemers is Stijn van Dongen, derdejaars student aan het Clingel College. Hij is niet de enige Van Dongen die meedoet. Ook zijn vader Jurgen en zijn neef Lars doen mee.

Brabantsche Worstenbroodjes lanceert 100% plantaardig worstenbroodje

Brabantsche Worstenbroodjes lanceert 100% plantaardig worstenbroodje

Op Bakkersvak 2019 lanceerde Brabantsche Worstenbroodjes het allereerste vegan-worstenbroodje. Dit nieuwe worstenbroodje wordt op authentieke wijze met de hand gerold. De vegetarische vulling is smeuïg, biedt structuur en is gekruid met de traditionele Brabantse kruidenmix.  Remco Beekman, eigenaar van Brabantsche Worstenbroodjes, is...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...