Chocolatier Kees Raat schrijft de Chocoladebijbel

Chocolatier en ijsmaker Kees Raat laat in de Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. In het boek staan meer dan 150 klassieke en moderne recepten, handige tips en aanwijzingen, en allerlei weetjes over chocolade. De Chocoladebijbel verschijnt begin december bij uitgeverij Carrera.

Kees Raat

Kees Raat groeide op in een bakkersfamilie, maar ontdekte op zijn 16e tijdens zijn stage bij Pompadour dat zijn passie bij chocolade lag. Op 24-jarige leeftijd begon Kees zijn eigen bedrijf Unlimited Delicious. Hij maakte onder andere bonbons voor vele (sterren)restaurants. Ook begon hij te experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Kees was de eerste in Nederland die chocolade maakte met verschillende soorten zout, pepers en azijnen. In 2009 startte Kees zijn huidige bedrijf, namelijk Metropolitan in de Amsterdamse Warmoesstraat. In deze winkel verkoopt hij Italiaans ijs, verschillende soorten patisserie en ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit de Dominicaanse Republiek.

Naast chocolade maken houdt Kees zich ook nog op andere manieren bezig met dit product. Zo zette hij in Galerie Serieuze Zaken een chocolade tentoonstelling op en was gastcurator op het chocoladefestival Chocola d'Amour. Ook initieerde hij het jaarlijkse chocolade festival Chocoa op. Hij is de auteur van verschillende boeken zoals Bonbon, Koekje en IJstijd.

De Chocoladebijbel

In de Chocoladebijbel beschrijft Kees aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie hoe je de lekkerste chocoladerecepten kan maken. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Kees laat zien hoe je je eigen Mars kunt maken, zelf chocolade-ijs draaien of een chocoladecocktail of -smoothie samenstelt. De Chocoladebijbel is een leerzaam naslagwerk voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber.

  • Titel: Chocoladebijbel
  • Auteur: Kees Raat
  • ISBN: 9789048844401
  • Uitgever: Carrera
  • Omvang: 496 pagina's
  • Prijs: 31,99
  • Verschijningsdatum: december 2018

Dit boek is binnenkort te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Zonder verzendkosten. 

   

Dossiers
Lees ook
Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijen met brood als primaire productgroep bieden vaak een gebaksassortiment met traditionele klassiekers zoals tompouces, slagroom en appeltaart, cake en moorkoppen. Deze klassiekers zijn niet voor niets nog steeds populair, er zit zeker potentieel in voor de toekomst. Maar doen jouw huidige creaties ook toekomstige klanten watertanden?

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won vandaag tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon. Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door het Nederlands PatisserieTeam.

Chocolade-inspiratie bij Selmi in Italië

Chocolade-inspiratie bij Selmi in Italië

Hoor je Italië, dan denk je aan pizza, pasta, risotto en natuurlijk ijs. Maar na een fabrieksbezoek en training bij Selmi denken deze bakkers zeker ook aan chocolade. Wiet Koenen, mede-eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology, organiseerde de reis naar Italië. “Tijdens de terugvlucht komen altijd notitieboekjes tevoorschijn om ideeën uit te werken.”

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...