Chocolatier Kees Raat schrijft de Chocoladebijbel

Chocolatier en ijsmaker Kees Raat laat in de Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. In het boek staan meer dan 150 klassieke en moderne recepten, handige tips en aanwijzingen, en allerlei weetjes over chocolade. De Chocoladebijbel verschijnt begin december bij uitgeverij Carrera.

Kees Raat

Kees Raat groeide op in een bakkersfamilie, maar ontdekte op zijn 16e tijdens zijn stage bij Pompadour dat zijn passie bij chocolade lag. Op 24-jarige leeftijd begon Kees zijn eigen bedrijf Unlimited Delicious. Hij maakte onder andere bonbons voor vele (sterren)restaurants. Ook begon hij te experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Kees was de eerste in Nederland die chocolade maakte met verschillende soorten zout, pepers en azijnen. In 2009 startte Kees zijn huidige bedrijf, namelijk Metropolitan in de Amsterdamse Warmoesstraat. In deze winkel verkoopt hij Italiaans ijs, verschillende soorten patisserie en ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit de Dominicaanse Republiek.

Naast chocolade maken houdt Kees zich ook nog op andere manieren bezig met dit product. Zo zette hij in Galerie Serieuze Zaken een chocolade tentoonstelling op en was gastcurator op het chocoladefestival Chocola d'Amour. Ook initieerde hij het jaarlijkse chocolade festival Chocoa op. Hij is de auteur van verschillende boeken zoals Bonbon, Koekje en IJstijd.

De Chocoladebijbel

In de Chocoladebijbel beschrijft Kees aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie hoe je de lekkerste chocoladerecepten kan maken. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Kees laat zien hoe je je eigen Mars kunt maken, zelf chocolade-ijs draaien of een chocoladecocktail of -smoothie samenstelt. De Chocoladebijbel is een leerzaam naslagwerk voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber.

  • Titel: Chocoladebijbel
  • Auteur: Kees Raat
  • ISBN: 9789048844401
  • Uitgever: Carrera
  • Omvang: 496 pagina's
  • Prijs: 31,99
  • Verschijningsdatum: december 2018

Dit boek is binnenkort te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Zonder verzendkosten. 

   

Dossiers
Lees ook
Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen is dit het einde van de wereld. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling aan...

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. En dat was precies de bedoeling van de nieuwe inrichting van Chocolaterie Pierre in de Hoofdstraat in Hillegom. “We hebben goed gekeken naar het gevoel dat de betere hotels hun gasten geven”, vertellen Gert en Karin van Soest.

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...