Chocolatier Kees Raat schrijft de Chocoladebijbel

Chocolatier en ijsmaker Kees Raat laat in de Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. In het boek staan meer dan 150 klassieke en moderne recepten, handige tips en aanwijzingen, en allerlei weetjes over chocolade. De Chocoladebijbel verschijnt begin december bij uitgeverij Carrera.

Kees Raat

Kees Raat groeide op in een bakkersfamilie, maar ontdekte op zijn 16e tijdens zijn stage bij Pompadour dat zijn passie bij chocolade lag. Op 24-jarige leeftijd begon Kees zijn eigen bedrijf Unlimited Delicious. Hij maakte onder andere bonbons voor vele (sterren)restaurants. Ook begon hij te experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Kees was de eerste in Nederland die chocolade maakte met verschillende soorten zout, pepers en azijnen. In 2009 startte Kees zijn huidige bedrijf, namelijk Metropolitan in de Amsterdamse Warmoesstraat. In deze winkel verkoopt hij Italiaans ijs, verschillende soorten patisserie en ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit de Dominicaanse Republiek.

Naast chocolade maken houdt Kees zich ook nog op andere manieren bezig met dit product. Zo zette hij in Galerie Serieuze Zaken een chocolade tentoonstelling op en was gastcurator op het chocoladefestival Chocola d'Amour. Ook initieerde hij het jaarlijkse chocolade festival Chocoa op. Hij is de auteur van verschillende boeken zoals Bonbon, Koekje en IJstijd.

De Chocoladebijbel

In de Chocoladebijbel beschrijft Kees aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie hoe je de lekkerste chocoladerecepten kan maken. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Kees laat zien hoe je je eigen Mars kunt maken, zelf chocolade-ijs draaien of een chocoladecocktail of -smoothie samenstelt. De Chocoladebijbel is een leerzaam naslagwerk voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber.

  • Titel: Chocoladebijbel
  • Auteur: Kees Raat
  • ISBN: 9789048844401
  • Uitgever: Carrera
  • Omvang: 496 pagina's
  • Prijs: 31,99
  • Verschijningsdatum: december 2018

Dit boek is binnenkort te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Zonder verzendkosten. 

   

Dossiers
Lees ook
Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2

Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2

Heel Holland Bakt 2019-2020-winnaar Anouk heeft het ‘Heel Holland bakt Kinderbakboek’ geschreven. Dat is verschenen in een serie, waaronder ook ‘Heel Holland Bakt Mee’, ‘Heel Holland bakt Thuis’, ‘Heel Holland Bakt Brood’ en ‘Heel Holland Bakt Appeltaart’.

Coco & Sebas opent nieuwe vestiging in Utrecht

Coco & Sebas opent nieuwe vestiging in Utrecht

Coco & Sebas opent woensdag 13 oktober een nieuwe vestiging in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het is de vijfde brandstore van het Brabantse chocolademerk. De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur.  Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas bestaat vier jaar bestaat en groeit snel. Hun pay-off ‘Sparkle...

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...