Chocolatier Kees Raat schrijft de Chocoladebijbel

Chocolatier en ijsmaker Kees Raat laat in de Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. In het boek staan meer dan 150 klassieke en moderne recepten, handige tips en aanwijzingen, en allerlei weetjes over chocolade. De Chocoladebijbel verschijnt begin december bij uitgeverij Carrera.

Kees Raat

Kees Raat groeide op in een bakkersfamilie, maar ontdekte op zijn 16e tijdens zijn stage bij Pompadour dat zijn passie bij chocolade lag. Op 24-jarige leeftijd begon Kees zijn eigen bedrijf Unlimited Delicious. Hij maakte onder andere bonbons voor vele (sterren)restaurants. Ook begon hij te experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Kees was de eerste in Nederland die chocolade maakte met verschillende soorten zout, pepers en azijnen. In 2009 startte Kees zijn huidige bedrijf, namelijk Metropolitan in de Amsterdamse Warmoesstraat. In deze winkel verkoopt hij Italiaans ijs, verschillende soorten patisserie en ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit de Dominicaanse Republiek.

Naast chocolade maken houdt Kees zich ook nog op andere manieren bezig met dit product. Zo zette hij in Galerie Serieuze Zaken een chocolade tentoonstelling op en was gastcurator op het chocoladefestival Chocola d'Amour. Ook initieerde hij het jaarlijkse chocolade festival Chocoa op. Hij is de auteur van verschillende boeken zoals Bonbon, Koekje en IJstijd.

De Chocoladebijbel

In de Chocoladebijbel beschrijft Kees aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie hoe je de lekkerste chocoladerecepten kan maken. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Kees laat zien hoe je je eigen Mars kunt maken, zelf chocolade-ijs draaien of een chocoladecocktail of -smoothie samenstelt. De Chocoladebijbel is een leerzaam naslagwerk voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber.

  • Titel: Chocoladebijbel
  • Auteur: Kees Raat
  • ISBN: 9789048844401
  • Uitgever: Carrera
  • Omvang: 496 pagina's
  • Prijs: 31,99
  • Verschijningsdatum: december 2018

Dit boek is binnenkort te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Zonder verzendkosten. 

   

Dossiers
Lees ook
Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...