Chocolatier Kees Raat schrijft de Chocoladebijbel

Chocolatier en ijsmaker Kees Raat laat in de Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. In het boek staan meer dan 150 klassieke en moderne recepten, handige tips en aanwijzingen, en allerlei weetjes over chocolade. De Chocoladebijbel verschijnt begin december bij uitgeverij Carrera.

Kees Raat

Kees Raat groeide op in een bakkersfamilie, maar ontdekte op zijn 16e tijdens zijn stage bij Pompadour dat zijn passie bij chocolade lag. Op 24-jarige leeftijd begon Kees zijn eigen bedrijf Unlimited Delicious. Hij maakte onder andere bonbons voor vele (sterren)restaurants. Ook begon hij te experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Kees was de eerste in Nederland die chocolade maakte met verschillende soorten zout, pepers en azijnen. In 2009 startte Kees zijn huidige bedrijf, namelijk Metropolitan in de Amsterdamse Warmoesstraat. In deze winkel verkoopt hij Italiaans ijs, verschillende soorten patisserie en ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit de Dominicaanse Republiek.

Naast chocolade maken houdt Kees zich ook nog op andere manieren bezig met dit product. Zo zette hij in Galerie Serieuze Zaken een chocolade tentoonstelling op en was gastcurator op het chocoladefestival Chocola d'Amour. Ook initieerde hij het jaarlijkse chocolade festival Chocoa op. Hij is de auteur van verschillende boeken zoals Bonbon, Koekje en IJstijd.

De Chocoladebijbel

In de Chocoladebijbel beschrijft Kees aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie hoe je de lekkerste chocoladerecepten kan maken. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Kees laat zien hoe je je eigen Mars kunt maken, zelf chocolade-ijs draaien of een chocoladecocktail of -smoothie samenstelt. De Chocoladebijbel is een leerzaam naslagwerk voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber.

  • Titel: Chocoladebijbel
  • Auteur: Kees Raat
  • ISBN: 9789048844401
  • Uitgever: Carrera
  • Omvang: 496 pagina's
  • Prijs: 31,99
  • Verschijningsdatum: december 2018

Dit boek is binnenkort te koop bij Boek-plus.nl, de online boekhandel van Vakbladen.com die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren. Zonder verzendkosten. 

   

Dossiers
Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Bakkers in de media – week 16

Bakkers in de media – week 16

Pasen in de bakkerij, 125 jarig jubileum bakker Out en Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips voor social media. Wat kwam er de afgelopen week voorbij in de media over de bakkersbranche?