Breng ook een Ode aan Brood

Bakkers in bedrijf_SAB_ode aan brood

Bakkers-in-bedrijf_SAB_ode-aan-brood-300x203 Hopelijk heeft u hem in de afgelopen drie weken al een keer voorbij zien komen op televisie of social media: de prachtige Ode aan Brood, onderdeel van de TV-commercial die brood stevig op de kaart wil zetten. De commercial is een van de eerste landelijke activiteiten binnen de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’: een initiatief van onze bakkerijbranche, in samenwerking met de Europese Unie, om brood weer in een positief daglicht te zetten bij consumenten.

Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij 

Neem uw eigen Ode aan Brood op

Ook ú kunt uw steentje bijdragen aan deze campagne! Wat dacht u van uw eigen Ode aan Brood? U neemt een persoonlijke ode op, bijvoorbeeld met uw smartphone, en deelt deze via uw website of social media met uw (potentiële) klanten. Betrek uw medewerkers bij het filmpje en vraag of ze jullie persoonlijke Ode aan Brood ook willen delen, om het filmpje een zo breed mogelijk bereik te geven. Zo komen het product brood én uw bakkerij op positieve wijze regionaal onder de aandacht.

Filmtips

Speciaal voor de ambachtelijke bakker heeft de Stichting Ambachtelijke Bakkerij drie Odes aan Brood laten schrijven. U vindt deze op www.ambachtelijkebakkerij.nu. U kunt hier kosteloos gebruik van maken en mag uiteraard ook de tekst aanpassen. Houd er wel rekening mee dat een goede Ode aan Brood binnen 30 seconden is op te nemen. Zo voorkomt u dat kijkers te vroeg afhaken. U kunt uzelf of uw medewerkers filmen tijdens het voorlezen van de ode, maar u kunt ook beelden uit de bakkerij, van uw broodassortiment of van het productieproces laten zien. Of een combinatie van deze beelden, wellicht met behulp van een online programma of een van uw medewerkers.

Nóg persoonlijker?

Vindt u het leuk om een Ode aan Brood op te nemen, maar wilt u echt uw eígen ode brengen? Ook dat kan! De SAB biedt u de hulp van een professionele tekstschrijver aan, die u kan helpen uw eigen woorden in het juiste stramien te gieten. Zo krijgt u binnen een week na uw aanvraag een persoonlijke ode op maat, een lofzang op brood die helemaal is toegesneden op uw eigen beweegredenen om met brood te werken.

Vragen?

Heeft u vragen over de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’ of wilt u meer weten over deze Odes aan Brood? Neem dan contact met ons op via info@ambachtelijkebakkerij.nu.

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Beko adviseert meer versbeleving op de winkelvloer

Beko adviseert meer versbeleving op de winkelvloer

De Beko OmzetBarometer signaleert een daling van het aantal kassabonnen bij de ambachtelijke bakker over de eerste maanden van 2019. De oorzaak zoekt Beko Advies in de toenemende concurrentie van de supermarkt en de inkomenspositie van de consument. Beko adviseert bakkers om meer in te zetten op versbeleving.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.