Breng ook een Ode aan Brood

Bakkers in bedrijf_SAB_ode aan brood

Bakkers-in-bedrijf_SAB_ode-aan-brood-300x203 Hopelijk heeft u hem in de afgelopen drie weken al een keer voorbij zien komen op televisie of social media: de prachtige Ode aan Brood, onderdeel van de TV-commercial die brood stevig op de kaart wil zetten. De commercial is een van de eerste landelijke activiteiten binnen de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’: een initiatief van onze bakkerijbranche, in samenwerking met de Europese Unie, om brood weer in een positief daglicht te zetten bij consumenten.

Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij 

Neem uw eigen Ode aan Brood op

Ook ú kunt uw steentje bijdragen aan deze campagne! Wat dacht u van uw eigen Ode aan Brood? U neemt een persoonlijke ode op, bijvoorbeeld met uw smartphone, en deelt deze via uw website of social media met uw (potentiële) klanten. Betrek uw medewerkers bij het filmpje en vraag of ze jullie persoonlijke Ode aan Brood ook willen delen, om het filmpje een zo breed mogelijk bereik te geven. Zo komen het product brood én uw bakkerij op positieve wijze regionaal onder de aandacht.

Filmtips

Speciaal voor de ambachtelijke bakker heeft de Stichting Ambachtelijke Bakkerij drie Odes aan Brood laten schrijven. U vindt deze op www.ambachtelijkebakkerij.nu. U kunt hier kosteloos gebruik van maken en mag uiteraard ook de tekst aanpassen. Houd er wel rekening mee dat een goede Ode aan Brood binnen 30 seconden is op te nemen. Zo voorkomt u dat kijkers te vroeg afhaken. U kunt uzelf of uw medewerkers filmen tijdens het voorlezen van de ode, maar u kunt ook beelden uit de bakkerij, van uw broodassortiment of van het productieproces laten zien. Of een combinatie van deze beelden, wellicht met behulp van een online programma of een van uw medewerkers.

Nóg persoonlijker?

Vindt u het leuk om een Ode aan Brood op te nemen, maar wilt u echt uw eígen ode brengen? Ook dat kan! De SAB biedt u de hulp van een professionele tekstschrijver aan, die u kan helpen uw eigen woorden in het juiste stramien te gieten. Zo krijgt u binnen een week na uw aanvraag een persoonlijke ode op maat, een lofzang op brood die helemaal is toegesneden op uw eigen beweegredenen om met brood te werken.

Vragen?

Heeft u vragen over de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’ of wilt u meer weten over deze Odes aan Brood? Neem dan contact met ons op via info@ambachtelijkebakkerij.nu.

Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

südback 2019: lekkere geuren alom

südback 2019: lekkere geuren alom

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht....

Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Netwerken op een ontspannen manier in de bakkerijbranche. Dat kan tijdens Tour de Bakker op dinsdag 10 september. Een middag fietsen of wandelen met vakgenoten door de Loonse en Drunense duinen; bijpraten, ervaringen uitwisselen en het laatste nieuws delen.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...