Borgesius mag Bakkersland overnemen

STADSKANAAL - Bakkerij Borgesius heeft van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) goedkeuring gekregen voor de overname van Bakkersland Groep. Door de overname stoppen Borgesius en coöperatie Bake Five hun samenwerking. “Met de overname zijn de ambities en strategische keuzes van Bake Five en Borgesius zodanig uit elkaar gegroeid dat partijen hebben besloten dat hun wegen zich zullen scheiden”, meldt het bedrijf.

Bake Five

Borgesius was sinds 1997 lid van Bake Five, een coöperatie van zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. Bake Five combineert inkoop, verkoop en marketing van de aangesloten bakkerijen. Volgens het bedrijf zijn buiten de coöperatie de ambities beter na te streven

Zevende generatie

Borgesius uit Stadskanaal is een familiebedrijf met inmiddels de zevende generatie aan het roer. De oorsprong van het bedrijf ligt in Pekela. Borgesius heeft 5 bakkerijen in het noorden en oosten van Nederland. Met de overname van Bakkersland, marktleider in Nederland, verwerft Borgesius 15 bakkerijen in de andere regio’s. De broodbakkerijen zijn gespecialiseerd in dagvers brood, afbakbrood en deegstukken en maken gebruik van desems die in de eigen bakkerijen rijpen. Daarnaast produceert Borgesius vers belegde broodjes en sandwiches.

‘Imago aangetast’

“Wij zien al enkele jaren met lede ogen aan hoe in talloze artikelen en publicaties het imago van brood als lekker én gezond dagelijks oerproduct, wordt aangetast”, zegt Jan Borgesius, directeur-eigenaar van Borgesius. “Wij willen het tij keren en ervoor zorgen dat ons dagelijks brood in ere wordt hersteld en zien daarin Bakkersland als onze perfecte partner.” Door de overname stapt het bedrijf nu ook in dagelijks vers gebak.

Multivlaai

Bakkersland had de afgelopen jaren enkele niet-kernactiviteiten afgestoten, waaronder de productie van diepvries snacks, zuurstofarm verpakt brood en de Multivlaai winkels. Deze strategie werpt volgens het persbericht vruchten af op het gebied van kwaliteit en rendement. De bakkerijen gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. De combinatie telt bijna 2000 medewerkers en een geconsolideerde omzet van zo’n 480 miljoen euro. De ondernemingsraad had al eerder een positief advies over de overname afgegeven.

Bron: EVMI

Lees ook
Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

ACM ziet vele misleidende keurmerken en gaat handhaven

ACM ziet vele misleidende keurmerken en gaat handhaven

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt strenger in haar handhaving op keurmerken. De autoriteit roept bedrijven op te stoppen met individuele bedrijfslogo's die suggereren dat ze voldoen aan een bovenwettelijke norm. Er is sprake van te veel misleiding, vindt de ACM.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...