Bommels: ambachtelijke producten met een verhaal

15 december 2017

Bommels Conserven biedt bakkers ambachtelijke producten die naast het banket en brood kunnen worden verkocht zoals confituren, chocoladeproducten, zout en biologische olijfoliën. Dit jaar staat het bedrijf voor het eerst met een stand op de beurs. “We hadden altijd een marktkraam”, aldus Dineke Bommel. “Een stand biedt ons meer ruimte om onze delicatessen te presenteren.”

In een bakkerswinkel tref je tegenwoordig meer dan alleen brood en banket. “Je ziet dat veel bakkers een combinatie zoeken met horeca”, vertelt Dineke Bommel. “Of ze zijn op zoek naar andere producten om te verkopen. Die producten foto-1-3-300x283 hoeven ze niet per se zelf te maken. Belangrijk is wel dat het om bijzondere en ambachtelijke producten gaat, met een verhaal. Daarom gaat de klant immers naar de bakker, voor ambacht en kwaliteit. Wij bieden een aanvullend assortiment met onze delicatessen. Het zijn producten die je niet zomaar op elke hoek van de straat tegenkomt of in de supermarkt ziet liggen. We kiezen deze producten met zorg uit.”

Chocolade, koekjes of nougat

Bakkers kunnen kiezen uit een brede range aan producten. Wat chocolade betreft, vallen Willie’s cacaorepen op. “Dit zijn Single Origin repen van pure chocolade. De chocolade komt uit één herkomstgebied, dat is wat deze repen zo bijzonder maakt. Je kunt het vergelijken met wijn, waarbij de druif uit een bepaald gebied komt. Dat verschil kun je proeven. Naast de pure varianten is er een reeks van bijzondere smaken. Allemaal met een mooie gouden wikkel die doet denken aan Willie Wonka.”

Naast chocolade zijn er andere zoetigheden, zoals luxe koekjes of de nougat van Dreams of Magnolia. Met de klassieke ‘Nougat de Montelimar’ als uitgangspunt wordt veelvuldig geëxperimenteerd met nieuwe smaken en uitzonderlijke smaakcombinaties. Iedere nougat heeft zijn eigen inspiratiebron. En er is meer: Bommels biedt het beroemde zout van Sal de Ibiza aan, dat een perfect match is met brood en een goede olijfolie.

Bij brood hoort beleg

“Het advies aan bakkers is om producten te kiezen die bij hen passen. Voor elk type bakkerij hebben we geschikte producten, van biologisch tot glutenvrij. Als bakker zou ik dicht bij huis blijven en kiezen voor producten die matchen bij het brood en banket. Bij brood hoort beleg. We bieden een mooie lijn aan van Belberry confituren. Deze worden in België gemaakt in kleine batches in open ketels. Voor de confituren en marmelades worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt. Er wordt zo min mogelijk suiker toegevoegd om het fruit maximaal tot zijn recht te laten komen.”

“Dit is nog maar een fractie van ons assortiment. We nodigen de bezoekers dan ook graag uit op onze stand. Bij nieuwe producten geldt: proeven is verkopen. Deze regel gaat niet alleen op voor bakkers, maar ook voor ons. Bij onze stand kunnen dan ook verschillende producten geproefd worden.”

Meer informatie: www.bommelsconserven.nl

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?