Bert Waninge geïnaugureerd tot Meesterijsbereider

9 maart 2016

BORNE - Bert Waninge, hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, is geïnaugureerd als 31ste SVH Meesterijsbereider. Dat gebeurde op maandag 7 maart in Restaurant Dorset in Borne. Daar ontving hij van zijn inaugurator, ‘meester’ Theo Clevers, de versierselen die bij de officiële titel SVH Meesterijsbereider horen.

‘Zeer verheugd’

Clevers is zeer verheugd dat Bert Waninge nu toetreedt tot het selecte gezelschap van SVH Meesterijsbereiders. “Ik heb de afgelopen jaren de werkzaamheden van Bert bij Van der Poel met veel waardering gevolgd. Hij heeft laten zien dat hij alle vaardigheden in huis heeft en dat hij heel actief bezig is met innovatie. Zo ontwikkelde hij nieuwe sauzen, variegato’s, koekjes en diverse interieurs voor in het ijs.”

Dankbaar

Waninge zelf is dankbaar voor alles wat hij geleerd heeft van wijlen Peter van der Poel en Theo Clevers. Hij  heeft een groot deel van zijn persoonlijke en vaktechnische vaardigheden aan hen te danken. “Zonder hun gedrevenheid en passie voor de vakken ijsbereider en patissier zou ik nooit zover zijn gekomen.” Ook hij hoopt nu als SVH Meesterijsbereider de nieuwe generatie ijsbereiders te inspireren en motiveren voor het mooie vak van ambachtelijk ijsbereiden.

Uitdaging

Waninge is sinds 2002 verbonden aan IJssalon Van der Poel, nadat hij eerst jaren als patissier en chocolatier werkte. Na het behalen van verschillende mooie titels als IJssalon van het Jaar 2004 en 2010 en de Gouden IJscreatie 2010, vond hij het tijd voor de volgende uitdaging: het behalen van de titel SVH Meesterijsbereider. Op 24 augustus 2015 werd met succes de Meesterproef afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Joep Biemans, Walter Goemans (Goemans IJscafé in Zaandam) en Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

SVH Meestertitels

SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Wijnmeester, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden.

Altijd op de hoogte blijven?