Belgian Chocolate School geopend in Antwerpen

Chocolade

Al meer dan 30 jaar houdt Chocolate World de Belgische eer hoog en biedt het een uitgebreid assortiment aan vormen en apparatuur voor exclusieve chocoladeproducten aan. Chocolate World is uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van polycarbonaat pralinevormen voor de professionele chocolatier. Nu, bijna tien jaar later, introduceren het bedrijf met trots de Belgian Chocolate School.

In deze school bieden de inhouse-chefs en -patissiers hun expertise en kunde aan. In de Belgian Chocolate School in Antwerpen leren zij face-to-face de kneepjes van het chocolatiersvak aan. Alle aspecten van producten en creaties in chocolade komen aan bod. Van handmatig tempereren en mouleren tot kunstzinnig beeldhouwen in chocolade tot de tips & tricks van enroberen, decoreren en smakelijke vullingen.

Chocolate World biedt deze privécursussen op individuele basis en op maat aan. In overleg stellen ze samen flexibel de inhoud, de dag én het tijdstip van de cursus vast.

Lees ook
Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijklassiekers in een nieuw jasje

Bakkerijen met brood als primaire productgroep bieden vaak een gebaksassortiment met traditionele klassiekers zoals tompouces, slagroom en appeltaart, cake en moorkoppen. Deze klassiekers zijn niet voor niets nog steeds populair, er zit zeker potentieel in voor de toekomst. Maar doen jouw huidige creaties ook toekomstige klanten watertanden?

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won vandaag tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon. Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door het Nederlands PatisserieTeam.

Chocolade-inspiratie bij Selmi in Italië

Chocolade-inspiratie bij Selmi in Italië

Hoor je Italië, dan denk je aan pizza, pasta, risotto en natuurlijk ijs. Maar na een fabrieksbezoek en training bij Selmi denken deze bakkers zeker ook aan chocolade. Wiet Koenen, mede-eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology, organiseerde de reis naar Italië. “Tijdens de terugvlucht komen altijd notitieboekjes tevoorschijn om ideeën uit te werken.”

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...