Chef-koks en patissiers in The Dobla Pastry Battle

Dobla pastry battle

Dobla sluit de Horecava 2018 op 11 januari af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. Acht teams van bekende chef-koks en patissiers strijden in drie rondes om de titel 'The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018'. Dobla organiseert deze wedstrijd in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemers en jury

De deelnemers aan de Dobla Pastry Battle zijn:

  • Ad Waijers & Jordi van Eden - Cingel College, Breda
  • Alberto van de Water & Nadia Jongejan - De Duinerij, Sint Maartenszee
  • Amy Kotterer & Annabel Joor - Hotel Okura, Amsterdam
  • Bas Vester & Tymon Roest - Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden
  • Gert van der Heijden & David de Jong - Het Roode Koper, Ermelo
  • Henrik Wullems & Roelof Vuijk - Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau
  • Jeroen Goossens & Ruben Trigt - Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere
  • Sebastiaan Kikkert & Marc Jonker - La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam

Een gerenommeerde vakjury beoordeelt de deelnemers. Deze bestaat uit Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Daarnaast is chef Adriaan van Haarlem ceremonieel jurylid.

De Dobla Pastry Battle vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op Horecava. De strijd is ook te volgen via een livestream.

Chocolate-Fastfood-300x216 © Dobla

Fast Chocolate Experience

Naast de Pastry Battle presenteert Dobla zich op de Horecava met de Fast Chocolate Experience. Onder het motto ‘reinventing the classics’ werpt Dobla nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. In de Fast Chocolate Experience kunnen bezoekers nog t/m donderdag 11 januari een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad.

 
Lees ook
GROOT - Arthur Dontje en Linda van 't Land

GROOT - Arthur Dontje en Linda van 't Land

Jan Willem Dontje en zijn vrouw Geertje Leentje Blank starten in 1950 Dobla, een handel in bakkerijgrondstoffen voor ambachtelijke bakkers in Noord-Holland. In 1988 komt het bedrijf in handen van zoon Arthur die er een internationaal opererend bedrijf van maakt, gespecialiseerd in chocoladedecoraties. Na dertig jaar verkoopt hij het voor een astronomisch...

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes. Vandaag deel 3 met Henrik Wullems.

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 1 februari 2021.