Chef-koks en patissiers in The Dobla Pastry Battle

Dobla pastry battle

Dobla sluit de Horecava 2018 op 11 januari af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. Acht teams van bekende chef-koks en patissiers strijden in drie rondes om de titel 'The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018'. Dobla organiseert deze wedstrijd in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemers en jury

De deelnemers aan de Dobla Pastry Battle zijn:

  • Ad Waijers & Jordi van Eden - Cingel College, Breda
  • Alberto van de Water & Nadia Jongejan - De Duinerij, Sint Maartenszee
  • Amy Kotterer & Annabel Joor - Hotel Okura, Amsterdam
  • Bas Vester & Tymon Roest - Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden
  • Gert van der Heijden & David de Jong - Het Roode Koper, Ermelo
  • Henrik Wullems & Roelof Vuijk - Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau
  • Jeroen Goossens & Ruben Trigt - Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere
  • Sebastiaan Kikkert & Marc Jonker - La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam

Een gerenommeerde vakjury beoordeelt de deelnemers. Deze bestaat uit Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Daarnaast is chef Adriaan van Haarlem ceremonieel jurylid.

De Dobla Pastry Battle vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op Horecava. De strijd is ook te volgen via een livestream.

Chocolate-Fastfood-300x216 © Dobla

Fast Chocolate Experience

Naast de Pastry Battle presenteert Dobla zich op de Horecava met de Fast Chocolate Experience. Onder het motto ‘reinventing the classics’ werpt Dobla nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. In de Fast Chocolate Experience kunnen bezoekers nog t/m donderdag 11 januari een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad.

 
Lees ook
Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Foodondernemers kunnen zich weer inschrijven voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs voor beste innovatie wordt op de eerste dag de Horecava, op 10 januari 2022, voor de 21e keer uitgereikt. Inschrijven kan nog tot en met 14 oktober.

‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

Jordi van Eden (26) maakte dit voorjaar de Beste Bonbon van Nederland. Een prijs die hij nooit verwacht had, want oorspronkelijk werkte hij als kok in sterrenzaken. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar de patisserie: “Het verfijnde werk en de ­creativiteit spreken me aan.”

Chocoladekunst staat centraal in nieuw tv-programma Showcolade

Chocoladekunst staat centraal in nieuw tv-programma Showcolade

Zijn de objecten van chocolade of niet? Die vraag staat centraal in Showcolade, het nieuwe familieprogramma van Omroep Max. Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden maken de chocolade objecten voor het programma.