Chef-koks en patissiers in The Dobla Pastry Battle

Dobla pastry battle

Dobla sluit de Horecava 2018 op 11 januari af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. Acht teams van bekende chef-koks en patissiers strijden in drie rondes om de titel 'The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018'. Dobla organiseert deze wedstrijd in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemers en jury

De deelnemers aan de Dobla Pastry Battle zijn:

  • Ad Waijers & Jordi van Eden - Cingel College, Breda
  • Alberto van de Water & Nadia Jongejan - De Duinerij, Sint Maartenszee
  • Amy Kotterer & Annabel Joor - Hotel Okura, Amsterdam
  • Bas Vester & Tymon Roest - Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden
  • Gert van der Heijden & David de Jong - Het Roode Koper, Ermelo
  • Henrik Wullems & Roelof Vuijk - Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau
  • Jeroen Goossens & Ruben Trigt - Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere
  • Sebastiaan Kikkert & Marc Jonker - La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam

Een gerenommeerde vakjury beoordeelt de deelnemers. Deze bestaat uit Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Daarnaast is chef Adriaan van Haarlem ceremonieel jurylid.

De Dobla Pastry Battle vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op Horecava. De strijd is ook te volgen via een livestream.

Chocolate-Fastfood-300x216 © Dobla

Fast Chocolate Experience

Naast de Pastry Battle presenteert Dobla zich op de Horecava met de Fast Chocolate Experience. Onder het motto ‘reinventing the classics’ werpt Dobla nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. In de Fast Chocolate Experience kunnen bezoekers nog t/m donderdag 11 januari een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad.

 
Lees ook
Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Clean label, glutenvrij, vegan en duurzaamheid zijn thema’s die ook in de patisserie spelen. Patissier en patisserieconsultant Marike van Beurden houdt zich er uitgebreid mee bezig. Zo is ze de afgelopen tijd in de vegan patisserie gedoken. Wat haar ertoe bracht zelf een vegan boter te ontwikkelen. “Naast de boter gaan we nog meer vegan producten maken,...

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.