Chef-koks en patissiers in The Dobla Pastry Battle

Dobla pastry battle

Dobla sluit de Horecava 2018 op 11 januari af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. Acht teams van bekende chef-koks en patissiers strijden in drie rondes om de titel 'The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018'. Dobla organiseert deze wedstrijd in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemers en jury

De deelnemers aan de Dobla Pastry Battle zijn:

  • Ad Waijers & Jordi van Eden - Cingel College, Breda
  • Alberto van de Water & Nadia Jongejan - De Duinerij, Sint Maartenszee
  • Amy Kotterer & Annabel Joor - Hotel Okura, Amsterdam
  • Bas Vester & Tymon Roest - Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden
  • Gert van der Heijden & David de Jong - Het Roode Koper, Ermelo
  • Henrik Wullems & Roelof Vuijk - Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau
  • Jeroen Goossens & Ruben Trigt - Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere
  • Sebastiaan Kikkert & Marc Jonker - La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam

Een gerenommeerde vakjury beoordeelt de deelnemers. Deze bestaat uit Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Daarnaast is chef Adriaan van Haarlem ceremonieel jurylid.

De Dobla Pastry Battle vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op Horecava. De strijd is ook te volgen via een livestream.

Chocolate-Fastfood-300x216 © Dobla

Fast Chocolate Experience

Naast de Pastry Battle presenteert Dobla zich op de Horecava met de Fast Chocolate Experience. Onder het motto ‘reinventing the classics’ werpt Dobla nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. In de Fast Chocolate Experience kunnen bezoekers nog t/m donderdag 11 januari een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad.

 
Lees ook
Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen is door Houwers Groep als dé winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020. De inspecteurs van Houwers Groep hielden gedurende vier wedstrijddagen een scorelijst bij. De Veen won het van veertien andere genomineerden door schoon, geordend, zeer creatief en tóch voedselveilig te werken.

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Start van de Horecava

Start van de Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...