Begraven

Sander Bertens

Sander-Bertens-225x300 We horen het allemaal zo vaak en zeggen het zelf ook regelmatig… Had ik maar, of als ik dat had geweten dan… Herkenbaar? Tja, als we het allemaal zouden weten, dan had de wereld er heel anders uitgezien. Of weten we dat eigenlijk helemaal niet?

Innoveren is de kracht achter jouw succes en dat van de organisatie waarvoor je werkt. Dat is hard werken met vallen en opstaan waarin je de dromen en ideeën nastreeft. Ik was zelf niet het grootste bakkerstalent tijdens mijn opleidingsjaren, maar ik maakte het verschil met hard werken en mijn creatieve, en vooral ‘gekke ideeën. Waren ze altijd een succes of haalbaar? Nee, absoluut niet! Maar ik bakte ze altijd uit en wist collega-bakkers te raken met de ideeën waardoor we samen vaak tot goede producten of concepten kwamen. Mensen gingen in mij geloven en hebben mij de kans gegeven om het verschil te mogen maken met het creatief denken en doen.

Het klinkt cliché, maar door in jezelf te geloven, kun je meer bereiken dan je denkt. Zo maak ik nog iedere dag mijn dromen waar. Dus innoveer en ga het te doen! Je hebt namelijk bij innovatie niets te verliezen, als het namelijk mislukt dan ben je net zover, kostte het alleen wat tijd, kunnen we zeggen dat we het geprobeerd hebben en hoeven we ze niet te begraven.

Why the graveyard is the richest place on earth

“Doordat we weinig innoveren is dit de plek waar alle hoop en dromen liggen die nooit werden vervuld, de boeken die nooit werden geschreven, de nummers die nooit werden gezongen, de uitvindingen die nooit werden gedeeld omdat iemand te bang was om die eerste stap te nemen, door zijn problemen niet te delen, of vastbesloten was om zijn droom voor zichzelf te houden.”

- Les Brown, motivational speaker

Lees ook
Eten of gegeten worden

Eten of gegeten worden

Een beroemde uitspraak van Darwin luidt: “Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het best aan veranderingen kan aanpassen.”

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodbranche. Uit ruim 170 inzendingen maakte een onafhankelijke jury een selectie waarna er zestien genomineerden in vier categorieën overbleven. Op de openingsdag van de 64ste Horecava, maandag 13 januari 2020 in RAI Amsterdam, wordt de Horecava Innovation Award...

GoodMills Innovation presenteert nieuwe producten

GoodMills Innovation presenteert nieuwe producten

GoodMills Innovation, een divisie van GoodMills Group, presenteert eind juni op de beurs Snackex een vijftal nieuwe producten: RutinX, Snow wheat, Snow spelt, Snackmaxx en YePea. Snackex is een internationale beurs in Barcelona gericht op hartige snacks. Met de nieuwe producten probeert GoodMills Innovation in te spelen op de wensen van de markt.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...