Begraven

Sander Bertens

Sander-Bertens-225x300 We horen het allemaal zo vaak en zeggen het zelf ook regelmatig… Had ik maar, of als ik dat had geweten dan… Herkenbaar? Tja, als we het allemaal zouden weten, dan had de wereld er heel anders uitgezien. Of weten we dat eigenlijk helemaal niet?

Innoveren is de kracht achter jouw succes en dat van de organisatie waarvoor je werkt. Dat is hard werken met vallen en opstaan waarin je de dromen en ideeën nastreeft. Ik was zelf niet het grootste bakkerstalent tijdens mijn opleidingsjaren, maar ik maakte het verschil met hard werken en mijn creatieve, en vooral ‘gekke ideeën. Waren ze altijd een succes of haalbaar? Nee, absoluut niet! Maar ik bakte ze altijd uit en wist collega-bakkers te raken met de ideeën waardoor we samen vaak tot goede producten of concepten kwamen. Mensen gingen in mij geloven en hebben mij de kans gegeven om het verschil te mogen maken met het creatief denken en doen.

Het klinkt cliché, maar door in jezelf te geloven, kun je meer bereiken dan je denkt. Zo maak ik nog iedere dag mijn dromen waar. Dus innoveer en ga het te doen! Je hebt namelijk bij innovatie niets te verliezen, als het namelijk mislukt dan ben je net zover, kostte het alleen wat tijd, kunnen we zeggen dat we het geprobeerd hebben en hoeven we ze niet te begraven.

Why the graveyard is the richest place on earth

“Doordat we weinig innoveren is dit de plek waar alle hoop en dromen liggen die nooit werden vervuld, de boeken die nooit werden geschreven, de nummers die nooit werden gezongen, de uitvindingen die nooit werden gedeeld omdat iemand te bang was om die eerste stap te nemen, door zijn problemen niet te delen, of vastbesloten was om zijn droom voor zichzelf te houden.”

- Les Brown, motivational speaker

Lees ook
NBOV: spil in bakkerijbranche in turbulente tijden

NBOV: spil in bakkerijbranche in turbulente tijden

De NBOV is als klassieke ondernemersorganisatie opgericht om de gezamenlijke belangen van de ambachtelijke bakkerijbranche te behartigen. De organisatie is inmiddels meer dan dat: ze helpt ondernemers en de branche op vele vlakken en is de ‘linking pin’ tussen ondernemers en overheid. NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink en voorzitter Arend Kisteman...

Inschrijving Food100 begonnen

Inschrijving Food100 begonnen

De Food100 is een lijst met de meest impactvolle voedselveranderaars en biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor beter en eerlijker voedsel voor iedereen. De inschrijving voor de lijst van 2022 is tot 1 juni geopend.

Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Een ready made cocktail of mocktail, een bolvormig raspkaasje, crunchy zaden en granen, en volledig plantaardige sauzen. Dit zijn de winnaars van de vakwedstrijd Gouden Tavola in 2022.