Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt
Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk.
Probeer vanaf eind november in de weekenden al kleine hoeveelheden oliebollen te bakken. Zo krijg je het proces weer goed in de vingers en kun je bovendien alle benodigde apparatuur controleren. Je moet er toch niet aan denken dat je daags na kerst ontdekt dat je oliebollenpan defect is? Vergeet niet dat zowel jijzelf als de machines elf maanden hebben stilgestaan als het om het bakken van oliebollen gaat. Door tijdig te proefbakken creëer je rust, juist in de drukke laatste weken van het jaar. Bereid je goed voor op de grote hoeveelheid oliebollen die in de laatste dagen van het jaar nog geproduceerd dienen te worden.
Met kleine hoeveelheden oliebollen op een schaal in de winkel trigger je de consument al bijtijds.
Bakproces in beeld
Stap 1
Alle ingrediënten afwegen en samenvoegen. Daarna draaien tot een mooi beslag.
Stap 2
Mooi glad beslag op de juiste temperatuur. Heel belangrijk voor het rijsproces!
Stap 3
Beslag in Unidos-doseermachine om de oliebollen een perfect formaat te geven.
Stap 4
Handmatig of geautomatiseerd doseren van de oliebollen.
Stap 5
Onderdompelen van de oliebollen zorgt voor een algehele krokante korst.
Stap 6
De lekkerste oliebol is mooi glad van structuur en heeft een goudbruine, warme korstkleur.