Begin op tijd!

AB Mauri_Bakproces in beeld 7

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-7-300x200 Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt

Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk.

Probeer vanaf eind november in de weekenden al kleine hoeveelheden oliebollen te bakken. Zo krijg je het proces weer goed in de vingers en kun je bovendien alle benodigde apparatuur controleren. Je moet er toch niet aan denken dat je daags na kerst ontdekt dat je oliebollenpan defect is? Vergeet niet dat zowel jijzelf als de machines elf maanden hebben stilgestaan als het om het bakken van oliebollen gaat. Door tijdig te proefbakken creëer je rust, juist in de drukke laatste weken van het jaar. Bereid je goed voor op de grote hoeveelheid oliebollen die in de laatste dagen van het jaar nog geproduceerd dienen te worden.

Met kleine hoeveelheden oliebollen op een schaal in de winkel trigger je de consument al bijtijds.

Bakproces in beeld

Stap 1

Alle ingrediënten afwegen en samenvoegen. Daarna draaien tot een mooi beslag.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-1-300x200

Stap 2

Mooi glad beslag op de juiste temperatuur. Heel belangrijk voor het rijsproces!

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-2-300x200

Stap 3

Beslag in Unidos-doseermachine om de oliebollen een perfect formaat te geven.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-3-300x200

Stap 4

Handmatig of geautomatiseerd doseren van de oliebollen.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-4-300x200

Stap 5

Onderdompelen van de oliebollen zorgt voor een algehele krokante korst.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-5-300x200

Stap 6

De lekkerste oliebol is mooi glad van structuur en heeft een goudbruine, warme korstkleur.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-6-300x200
Lees ook
Ontdek de nieuwste innovaties

Ontdek de nieuwste innovaties

Bakkersvak is de ultieme plek om de laatste innovaties uit de bakkerijbranche te ontdekken. Onder meer Beko Coöperatie, EverBake Group en Vandemoortele laten hun innovaties zien op het gebied van chocolade, ovens, machines en botermelange. Ontdek alle innovaties

3-minuten-info folders van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

3-minuten-info folders van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Wat zijn gluten nu eigenlijk? Wat maakt volkoren zo gezond? En wat zijn de specifieke eigenschappen van tarwe, haver of rogge? Allemaal vragen die ook uw consument wellicht weleens in de winkel stelt. Natuurlijk is het belangrijk dat uw medewerkers deze vragen zelf kunnen beantwoorden. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij biedt daarbij een handig hulpmiddel:...

‘In een goede croissant kun je de laagjes tellen’

‘In een goede croissant kun je de laagjes tellen’

Onderscheidend assortiment met Debic Banketbakkersboters Het is Dré Eversteijn, sinds eind vorig jaar patisserie-adviseur bij FrieslandCampina, een doorn in het oog: ambachtelijke bakkers die dezelfde croissants inkopen als de supermarkt. “De strijd om de laagste prijs ga je niet winnen. Profileer jezelf liever als versspecialist! Maak je eigen getoerd...

Broodbakker Ft omgeving Groningen

Broodbakker Ft omgeving Groningen

Wat ga je doen?Voornaamste taken / verantwoordelijkheden: • Voorbereiden van het deeg maken door: - Machinaal/handmatig afwegen en storten van grondstoffen,...

Operator foodproductie omgeving Heerenveen

Operator foodproductie omgeving Heerenveen

Wat ga je doen?Voor onze fabriek in de omgeving van Heerenveen zijn wij op zoek naar een Operator Productie die het productieteam komt versterken. Als Operator ben...

Productiemedewerker FT en PT, omgeving Zevenhuizen

Productiemedewerker FT en PT, omgeving Zevenhuizen

Wat ga je doen?Wat ga je doen als productiemedewerker? Als productiemedewerker bij deze bakkerij kun je ingezet worden voor garneerwerkzaamheden, inpakwerkzaamheden...