Begin op tijd!

AB Mauri_Bakproces in beeld 7

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-7-300x200 Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt

Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk.

Probeer vanaf eind november in de weekenden al kleine hoeveelheden oliebollen te bakken. Zo krijg je het proces weer goed in de vingers en kun je bovendien alle benodigde apparatuur controleren. Je moet er toch niet aan denken dat je daags na kerst ontdekt dat je oliebollenpan defect is? Vergeet niet dat zowel jijzelf als de machines elf maanden hebben stilgestaan als het om het bakken van oliebollen gaat. Door tijdig te proefbakken creëer je rust, juist in de drukke laatste weken van het jaar. Bereid je goed voor op de grote hoeveelheid oliebollen die in de laatste dagen van het jaar nog geproduceerd dienen te worden.

Met kleine hoeveelheden oliebollen op een schaal in de winkel trigger je de consument al bijtijds.

Bakproces in beeld

Stap 1

Alle ingrediënten afwegen en samenvoegen. Daarna draaien tot een mooi beslag.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-1-300x200

Stap 2

Mooi glad beslag op de juiste temperatuur. Heel belangrijk voor het rijsproces!

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-2-300x200

Stap 3

Beslag in Unidos-doseermachine om de oliebollen een perfect formaat te geven.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-3-300x200

Stap 4

Handmatig of geautomatiseerd doseren van de oliebollen.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-4-300x200

Stap 5

Onderdompelen van de oliebollen zorgt voor een algehele krokante korst.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-5-300x200

Stap 6

De lekkerste oliebol is mooi glad van structuur en heeft een goudbruine, warme korstkleur.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-6-300x200
Lees ook
Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...