Begin op tijd!

AB Mauri_Bakproces in beeld 7

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-7-300x200 Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt

Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk.

Probeer vanaf eind november in de weekenden al kleine hoeveelheden oliebollen te bakken. Zo krijg je het proces weer goed in de vingers en kun je bovendien alle benodigde apparatuur controleren. Je moet er toch niet aan denken dat je daags na kerst ontdekt dat je oliebollenpan defect is? Vergeet niet dat zowel jijzelf als de machines elf maanden hebben stilgestaan als het om het bakken van oliebollen gaat. Door tijdig te proefbakken creëer je rust, juist in de drukke laatste weken van het jaar. Bereid je goed voor op de grote hoeveelheid oliebollen die in de laatste dagen van het jaar nog geproduceerd dienen te worden.

Met kleine hoeveelheden oliebollen op een schaal in de winkel trigger je de consument al bijtijds.

Bakproces in beeld

Stap 1

Alle ingrediënten afwegen en samenvoegen. Daarna draaien tot een mooi beslag.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-1-300x200

Stap 2

Mooi glad beslag op de juiste temperatuur. Heel belangrijk voor het rijsproces!

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-2-300x200

Stap 3

Beslag in Unidos-doseermachine om de oliebollen een perfect formaat te geven.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-3-300x200

Stap 4

Handmatig of geautomatiseerd doseren van de oliebollen.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-4-300x200

Stap 5

Onderdompelen van de oliebollen zorgt voor een algehele krokante korst.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-5-300x200

Stap 6

De lekkerste oliebol is mooi glad van structuur en heeft een goudbruine, warme korstkleur.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-6-300x200
Lees ook
Beko OmzetBarometer signaleert grote verschillen tussen bakkers

Beko OmzetBarometer signaleert grote verschillen tussen bakkers

Beko Advies maakt vandaag (16 juli) de resultaten van de Beko Omzet Barometer tot en met week 26  bekend. De resultaten geven een goed beeld van het eerste halfjaar van 2019. In de gegevens is rekening gehouden met het effect van de btw-verhoging. De gegevens van 2018 zijn omgerekend naar het nieuwe btw-tarief van 9%. Pasen vorig jaar erg vroeg,...

Haal alles uit je omzet deze zomer(vakantie)

Haal alles uit je omzet deze zomer(vakantie)

Kijk jij ook zo uit naar de zomer(vakantie)? Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis en doorwerken? Hoe dan ook, als half Nederland op vakantie gaat, zien winkels hun omzet vaak dalen. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Met de zomervakantie in het vooruitzicht zet de Stichting Ambachtelijke Bakkerij alvast een aantal tips voor jou op een rij! Tekst:...

Acht punten die van je winkel een experience maken

Acht punten die van je winkel een experience maken

Experience wordt steeds belangrijker voor een winkel. Klanten zijn op zoek naar een ervaring. Het begrip experience-economy is al twintig jaar geleden bedacht, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat een ‘ervaring’ precies is. Katelijn Quartier benoemt acht eigenschappen die van een winkel een experience maken.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...