Begin op tijd!

AB Mauri_Bakproces in beeld 7

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-7-300x200 Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt

Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk.

Probeer vanaf eind november in de weekenden al kleine hoeveelheden oliebollen te bakken. Zo krijg je het proces weer goed in de vingers en kun je bovendien alle benodigde apparatuur controleren. Je moet er toch niet aan denken dat je daags na kerst ontdekt dat je oliebollenpan defect is? Vergeet niet dat zowel jijzelf als de machines elf maanden hebben stilgestaan als het om het bakken van oliebollen gaat. Door tijdig te proefbakken creëer je rust, juist in de drukke laatste weken van het jaar. Bereid je goed voor op de grote hoeveelheid oliebollen die in de laatste dagen van het jaar nog geproduceerd dienen te worden.

Met kleine hoeveelheden oliebollen op een schaal in de winkel trigger je de consument al bijtijds.

Bakproces in beeld

Stap 1

Alle ingrediënten afwegen en samenvoegen. Daarna draaien tot een mooi beslag.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-1-300x200

Stap 2

Mooi glad beslag op de juiste temperatuur. Heel belangrijk voor het rijsproces!

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-2-300x200

Stap 3

Beslag in Unidos-doseermachine om de oliebollen een perfect formaat te geven.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-3-300x200

Stap 4

Handmatig of geautomatiseerd doseren van de oliebollen.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-4-300x200

Stap 5

Onderdompelen van de oliebollen zorgt voor een algehele krokante korst.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-5-300x200

Stap 6

De lekkerste oliebol is mooi glad van structuur en heeft een goudbruine, warme korstkleur.

AB-Mauri_Bakproces-in-beeld-6-300x200
Lees ook
Ambachtsbakker wordt Bakkersmaat

Ambachtsbakker wordt Bakkersmaat

De Ambachtsbakker ondersteunt al jaren warme bakkers op het gebied van reclame, marketing, advies, online verkoop, kassasystemen en winkelinrichting. Het bedrijf helpt niet alleen bakkers onder de gelijknamige formulenaam, maar ook brood- en banketbakkers met hun eigen logo en naam. Om te verduidelijken dat het niet verplicht...

Programma Bakkersvak 2019 definitief

Programma Bakkersvak 2019 definitief

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief. Organisator Easyfairs heeft dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen dan ooit. Er is een Belevenisplein, een Open Bakkerij, een Grondstoffentheater, een café Onderneem, een Inspiratorium en een IJsplein. “We...

Nieuwe website Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Nieuwe website Stichting Ambachtelijke Bakkerij

De nieuwe website van Stichting Ambachtelijke Bakkerij is live. Niet alleen de lay-out is aangepakt, ook de inhoud en functionaliteit zijn flink verbeterd. Het platform is speciaal voor de ambachtelijke (banket)bakkers ontwikkeld, zodat deze zijn of haar bakkerij nóg succesvoller kan maken.  Op de nieuwe website kunnen bakkers nog makkelijker...

Productiemedewerkers industriele bakkerij

Productiemedewerkers industriele bakkerij

Beschrijving Productiemedewerkers en industriele banketbakkers vervullen een belangrijke taak. Samen met je collega's zorg je ervoor dat duizenden mensen elke dag...

Broodbakker omgeving Rotterdam

Broodbakker omgeving Rotterdam

Beschrijving Als broodbakker bij Het Ambacht maken wij de match naar vacatures voor de lange termijn. Voor ieder wat wils, heb je de ervaring of ambitie voor de...

Banketbakker omgeving Helmond

Banketbakker omgeving Helmond

Beschrijving In deze functie produceer je de lekkerste gebaksproducten uit Limburg. Samen met je collega’s verzorg je veel handwerk, maar ben je ook in staat...