Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

logo-bakkersbrein

Wat betekent het precies als een brood volkoren is? Zit er suiker in de gelei op vruchtengebak? En is speltbrood nou glutenvrij of niet? Typische vragen van consumenten, die je als medewerker in een bakkerswinkel vlot zou moeten kunnen beantwoorden. Twijfel je weleens aan je eigen kennis? Speel dan regelmatig de quiz Bakkersbrein, speciaal gemaakt voor medewerkers van bakkerijen.

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij heeft samen met de Nationale Bakkerij Academie (NBA) een app ontwikkeld, die speciaal is bedoeld voor medewerkers van bakkerijen. De app heet Bakkersbrein en is gratis te downloaden in zowel de appstore (IOS) als de playstore (Android).

Bakkersbrein is een quiz waarmee jouw kennisniveau wordt gemeten. Binnen tien verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld Chocolade, Hygiëne en Verpakken & bewaren, beantwoord je in de app tien verschillende vragen. Spelenderwijs vergroot jij je kennis. En dat niet alleen: je maakt dikwijls ook nog eens kans op mooie prijzen. In de maand oktober organiseert Bakkersbrein opnieuw een winactie, waarmee je interessante waardebonnen naar keuze kunt winnen.

Levels

Bakkersbrein

De kennisquiz Bakkersbrein is verdeeld over verschillende functies en levels. Er is een spel voor verkoopmedewerkers, die in de app hun kennis kunnen toetsen over onderwerpen die spelen op de winkelvloer. Denk bijvoorbeeld aan productkennis, hygiëneregels en de omgang van klanten. Voor deze verkoopmedewerkers zijn twee verschillende levels ontworpen: voor beginners en voor gevorderde spelers.

Bakkersbrein is er daarnaast ook voor productiemedewerkers. Zij kunnen een quiz spelen die allerlei vragen behandelt over de bakkerij en de productieruimte. Hoe is je kennis van processen, wat weet je van apparatuur en hoe bewaar je diverse ingrediënten?

Bedrijfsspecifieke categorie

Door mee te spelen met Bakkersbrein vergroot je je kennis. Tegelijkertijd meet je spelenderwijs je krachten met je collega’s. En dat is des te leuker in de elfde categorie, die ieder bedrijf zelf kosteloos kan toevoegen. De tien vragen in deze categorie gaan specifiek over jullie eigen bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan over hoe jullie omgaan met ziekmeldingen, wie je moet bellen als de NVWA ineens op de stoep staat of in welke verpakking jullie specialiteit moet worden verpakt.

In de quizapp verschijnen bovendien iedere maand nieuwe, actuele vragen. Deze passen bij de actualiteiten en houden de app afwisselend en actueel. In de maand oktober vind je veel vragen in Bakkersbrein over de voorbereidingen op december. Ben jij al klaar voor de drukste periode van het jaar?

Winactie oktober

Het loont de moeite om komende periode mee te spelen met Bakkersbrein. De medewerker die in oktober de hoogste score behaald (en het snelst alle vragen heeft beantwoord), wint namelijk een interessante prijs. En niet alleen de allerbeste medewerker wordt beloond. Er zijn mooie waardebonnen naar keuze te verdelen onder een top-3 van medewerkers.

Speel daarom nu ook mee met Bakkersbrein! Meld je aan met jullie eigen campagnecode en beantwoord alle vragen zo snel mogelijk. Wie weet neemt de Stichting Ambachtelijke Bakkerij dan binnenkort contact met jou op. 

Meespelen in oktober
Wil jij ook met Bakkersbrein meespelen in oktober en kans maken op mooie prijzen? Download de app, gebruik jullie eigen campagnecode en speel mee. We zijn benieuwd naar jouw antwoorden! Weet je de code niet? Vraag deze op via info@ambachtelijkebakkerij.nu.

Het gebruik van Bakkersbrein en het toevoegen van een extra, gepersonaliseerde categorie zijn geheel kosteloos. De app is gratis te downloaden in de App Store (IOS) of de playstore (Android). Kijk ook eens op www.bakkersbrein.nl!

Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Op de website van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is veel informatie te vinden voor ambachtelijke brood- en banketbakkers. Maar de site is ook heel interessant voor jou als medewerker. Er is bijvoorbeeld van alles te lezen over omgaan met klanten, inrichten van de winkel en de meest gemaakte fouten op de winkelvloer. Kijk daarom ook eens op onze site www.ambachtelijkebakkerij.nu en vraag je werkgever om jullie inlogcode.

Lees ook
Slachtofferrol

Slachtofferrol

‘Ja ik zou dat wel willen, maar wij worden er nooit bij betrokken. Ons wordt nooit iets gevraagd.’ ‘Ik vind daar zeker wel wat van maar, wij hebben er toch geen invloed op. Ze doen maar. Onze mening wordt niet gevraagd.’ ‘Wij zijn niet belangrijk als het erop aan komt.’ ‘Dat heb ik niet gedaan, want ik wist...

Medewerkers binden en boeien

Medewerkers binden en boeien

De economie draait op volle toeren, met als gevolg dat veel organisaties op dit moment onder (grote) druk staan. Hierdoor ontstaat krapte op de arbeidsmarkt. Veel bakkerijondernemers worden hier dagelijks mee geconfronteerd. Op Facebook komen momenteel vele oproepen voorbij om openstaande vacatures in te kunnen vullen.

Onderzoek 'Investeren in leren' gestart

Onderzoek 'Investeren in leren' gestart

Medewerkers zijn van groot belang voor een bakkerij. Zij moeten niet alleen bekwame vakmensen zijn en een goede service verlenen, maar ook goed kunnen inspelen op trends. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en digitalisering. Wat doen ondernemers en medewerkers eigenlijk om op de hoogte te blijven? Investeren zij juist wel of niet in kennis? Daar...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...