Bakkers Originals van Meneba

7 maart 2016

ROSMALEN - Klanten willen tegenwoordig steeds meer transparantie over wat ze eten en waar het vandaan komt. Meneba introduceert daarom Bakkers Originals. Dit is een concept voor de bakker om zo zijn eigen verhaal aan zijn klanten te kunnen vertellen.

De bakker biedt klanten als het ware een kijkje in zijn receptenboek, vertelt Carine Wortelboer van Meneba. Er zijn zeven soorten, elk E-nummer- en lactosevrij en met elk specifieke eigenschappen, die dienen als basis voor het deeg.

Eigen creativiteit

“Hiermee kan de bakker verder zijn eigen creativiteit gebruiken om er diverse broden en broodjes mee te maken. We geven de bakker ook een receptenboekje mee met recepten en op de website komen straks nog meer recepten." Displays en promotiemateriaal geven de klanten verdere informatie over de producten.

Zeven soorten

Bakkers Originals is er in de soorten Andes (smaak van Zuid-Amerika met granen, zaden en pitten), Bossen – Brood met Pit (met veel zaden), Bush (smaak van Down Under met geplette paarse tarwe), Gerbera (broodbloemsoort voor witbrood), Ruwe Bolster Robuust (gepofte tarwekorrels), Taunus (spelt, lijnzaad en pitten) en Toendra (meergranen, pompoenpitten, tarwekiemen en zonnebloempitten) met elk eigen recepten. Met de zeven soorten kan de bakker alle kanten op, stelt Meneba.

Altijd op de hoogte blijven?