Ambacht bundelt zich in De Verskade

ZAANDAM - De alles-in-één-winkelformule ’De Verskade’ gaat volgens planning eind deze maand open. In De Verskade bundelen zes verswinkels en speciaalzaken hun krachten. Deelnemers zijn: the Bakery Institute, Terravin, Groeneveld Eten & Drinken, De Koffiezaak en delicatessenwinkel ’Het Verschil’ en slagerij Van ’t Oever. Er is een zevende stand vrij voor wisselende deelnemers.

Initiatiefnemers

De Verskade is een initiatief van the Bakery Institute, Terravin, Groeneveld Eten & Drinken en De Koffiezaak. The Bakery en Terravin waren al gevestigd in de chocoladefabriek. De particuliere bakkersopleiding is gedurende de zomer verhuisd naar de derde verdieping van de chocoladefabriek. Voor particuliere verkoop betrekt The Bakery weer een units op de begane grond, meldt het Noordhollands Dagblad.

Foodplein

De Verskade is gevestigd op de begane grond van de voormalige chocoladefabriek van Verkade. Hier komt een foodplein van vijfhonderd vierkante meter voor de verkoop van ambachtelijke levensmiddelen, eten en drinken. Deze kunnen overdag, aan tafels, ook worden geproefd, gegeten of gedronken. De Verskade gaat zes dagen per week open.

Lees ook
‘Experimenteren houdt bakkers scherp en betrokken’

‘Experimenteren houdt bakkers scherp en betrokken’

Wijnand Stegeman doet overal en nergens ideeën op. “Die gooi ik in een denkbeeldige trechter, waar ze onderweg andere ervaringen tegenkomen. En daar komt dan iets uit! Hiervoor kun je geen studie volgen. De passie voor productontwikkeling moet in je zitten.”

NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald

NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2% gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Zo laten de nieuwste GfK-cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zien.

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

Jitze Verloop neemt over een paar jaar de bakkerij van zijn ouders over. Hij riep altijd dat dit nooit zou gebeuren, maar nu denkt de 26-jarige daar anders over. Hij is de vierde generatie die De Bakkers van Verloop voortzet. Een gesprek met vader en zoon over de liefde voor de bakkerij en ondernemerschap.