Ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer: ‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Gebroeders Niemeijer_foto Inga Powilleit Photography_1

Bij de Gebroeders Niemeijer werken de bakkers met desem óf met gist, nooit met allebei tegelijk. Het kneden gebeurt in de bakkerij heel minimaal. “We gebruiken de kneedmachine eigenlijk alleen om te mengen” (foto: Inga Powilleit Photography) Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-...
Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 29

Bakkers in de media - week 29

Hoe gaan bakkers om met de stijgende cijfers, bakker bezorgt brood in tuktuk en graanoogst start twee weken eerder. Wat lazen we de afgelopen week? Een greep uit de media.

Kabinet sluit tijdelijk Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Kabinet sluit tijdelijk Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Het kabinet zet 14 juli de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) tijdelijk stop en scherpt de regeling aan. Mkb’ers kunnen nog wel subsidieaanvragen indienen voor advies- en ondersteuningskosten voor verduurzamingsmaatregelen die zij voor deze datum maakten.

Zeven tips voor de bakker om de zomerhitte de baas te blijven

Zeven tips voor de bakker om de zomerhitte de baas te blijven

Als we de weersvoorspellingen moeten geloven gaat het de komende dagen weer warm worden in Nederland. Volgens een weermodel kan het komend weekend op sommige plaatsen zelfs 40-graden worden. Hoe ga je om met de zomerhitte? Bakkers in bedrijf heeft tips voor in de bakkerij en op de winkelvloer.