
PREMIUM
MEESTERS IN HET VAK | De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn alleen weggelegd voor de allerbesten, die de Meesterproef met succes hebben afgelegd. Nieuwe Meesterexamens staan gepland voor het voorjaar van 2025. Wat bewoog de huidige Meesters om de strijd om deze titels aan te gaan? In deze editie het antwoord van Meester Boulanger Reindert Hameeteman.
Waarom ik Meester wilde worden
“Deelnemen aan het Meesterexamen zag ik als een wedstrijd met mezelf. Ik vond het een enorme uitdaging, maar ook een plek waar ik iets kan bijdragen aan onze prachtige sector. Kennis delen is voor mij in alles wat ik doe een belangrijke drijfveer. Al langer had ik mijn vizier op de Meestertitel, maar ik heb gewacht tot mijn kinderen wat groter waren. Mijn vrouw en ik hebben uiteindelijk samen de keuze gemaakt om deel te nemen en zij heeft me bij heel veel dingen ondersteund. Deelnemen aan het Meesterexamen vraagt om veel begrip van thuis.”