Alles over Bakkersvak in vijfde Bakkersvak Journaal

Bakkersvakjournaal 5

Bakkersvak zit er op. In aanloop naar deze beurs brachten Bakkersvak en Bakkers in bedrijf samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018. Nu sluiten we af met de vijfde en laatste editie. Deze staat nu online.

In deze editie: een terugblik op de afgelopen editie en een vooruitblik, alles over de Gelato Festival Challenge Nederland, Esther Faasen wint Dutch Pastry Award 2018, een greep uit de vele boeiende stands op de beurs en tips voor ná Bakkersvak.

Terugblik en vooruitkijken

De eerste Bakkersvak in Evenementenhal Gorinchem is achter de rug en de organisatie kan met een voldaan gevoel terugkijken op de beurs. Bakkersvak 2018 trok meer dan 8.400 bezoekers, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017. De beurs breidde uit met het segment IJs; dit vergrootte het aanbod van de vakbeurs met 20 procent. Corine Visser, Event Manager Bakkersvak, vertelt in het Bakkersvak Journaal over de nieuwe locatie en de nieuwe opzet en kijkt vast vooruit naar de editie in 2019.

Gelato Festival Challenge

IJs vormt een groeiend aandeel van de Bakkersvak. De Gelato Festival Challenge Nederland voegt daar een extra dimensie aan toe. Iedereen genoot op de Bakkersvak van de prachtige ijscreaties. Nederland kreeg 27 winnaars, met als nummer 1 Kees Baars, gevolgd door Ilse Kennis en Erik Kuiper. Nummer 1 van de jongere deelnemers dit jaar werd Matthijs Bollen. Alles over de spannende wedstrijd, tips van de jury en uiteraard de prijsuitreiking leest u in de vijfde editie van Bakkersvak Journaal.

Dutch Pastry Award

Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award én de publieksprijs. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart.  Bij de winst hoort een jaar lang aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam. Wat vond Esther zelf van haar eerste prijs?

Tips voor 2019

En dan is Bakkersvak 2018 weer voorbij. U bent geweest, hebt handen geschud, nieuwe dingen gezien, oude bekenden gesproken. En in maart 2019 is het weer zover. In het Bakkersvak Journaal vindt u vijf tips over wat te doen in de tussentijd.

Lees hier de eerste vier edities van het magazine.

Lees ook
Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

De organisatie van Tavola 2020 heeft deze internationale vakbeurs opnieuw verplaatst, naar 21, 22 en 23 maart. "Toen we begin maart beslisten om Tavola 2020 uit te stellen tot september, had niemand gedacht dat het coronavirus ons ook nu nog parten zou spelen."

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...