Acht redenen om bij de ambachtelijke bakker te kopen

Ambachtelijke Bakker_Beeld SAB

Winkelcentra met uitsluitend winkels van grote ketens vinden we vaak saai en ongezellig. Het zijn de zelfstandige winkeliers die het straatbeeld opfleuren en verrijken. Ook de winkel van je ambachtelijke bakker geeft een straat of winkelcentrum een fijne uitstraling. Koop daarom je brood bij de ambachtelijke bakker! Acht redenen om bij hem langs te gaan.

Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij

1. Je ambachtelijke bakker beschouwt je nooit als een nummer.
Vaak kent hij zelfs je naam én je voorkeuren. Als lokale winkelier neemt hij de tijd om jou als zijn klant te leren kennen. Hij zet graag een stapje extra voor je, omdat hij weet hoe belangrijk jij voor hem bent. Herinner je je nog dat je vroeger vaak een plakje worst of een stukje koek kreeg? Het was vast en zeker bij de lokale retailer. Winkels om te koesteren dus!

2.Je ambachtelijke bakker verkoopt unieke producten.
Een krentenbol of een halfje volkoren zijn bij iedere ambachtelijke bakker nét even anders. Zelfs al zouden ze exact dezelfde ingrediënten gebruiken, dan nog halen ze ieder een ander eindproduct uit de oven. Dat heeft te maken met vakmanschap. Iedere ambachtelijke bakker voegt aan elk van zijn producten een beetje van zichzelf toe. Dat zie je vaak niet alleen, dat proef je ook!

3. Je ambachtelijke bakker weet wat jij wilt.
Als lokale winkelier speelt je ambachtelijke bakker in op de wensen van zijn klanten. Zijn assortiment is dus nooit standaard, maar speelt in op de wensen van zijn lokale doelgroep. En als hij nog niet heeft wat jij heel graag wilt eten, dan mag je hem er altijd naar vragen!

4. Je ambachtelijke bakker is een expert.
Zelfstandige winkeliers bestaan vaak al tientallen jaren, soms zelfs meer dan honderd jaar. Dikwijls is het bedrijf van vader op zoon overgedragen. En niet alleen het bedrijf: ook de kennis en ervaring wordt op die manier doorgegeven en gewaarborgd. De passie voor hun product is wat hen drijft. Dat betekent dat jij als klant het best mogelijke advies én product krijgt.

5. Je ambachtelijke bakker geeft kleur aan het winkelgebied.
Lokale ondernemers brengen variëteit en geven kleur aan een winkelcentrum of winkelstraat. Zij maken ieder winkelgebied uniek. Want als ieder centrum dezelfde winkels van dezelfde ketens zou hebben, zou het toch een saai geheel worden? Lokale winkeliers zoals je ambachtelijke bakker zorgen voor verrassing, onderscheid en nieuwe ontdekkingen.

6. Je ambachtelijke bakker is lokaal betrokken.
Lokale bedrijven zoals je ambachtelijke bakker steunen vaak initiatieven in de regio. Ze sponsoren de lokale sportclub of verzorgen het ontbijt bij een verzorgingshuis op Koningsdag. Ook steunen ze dikwijls plaatselijke evenementen. Dat gebeurt niet alleen in de vorm van geld. Heel vaak zijn het de lokale winkeliers die de schouders onder plaatselijke initiatieven zetten.

7. Je ambachtelijke bakker biedt gemak.
Lokaal winkelen is gemakkelijk. Het kost minder tijd en vaak kun je dicht bij de winkel parkeren.

8. Je ambachtelijke bakker zorgt voor vernieuwing.
Iedere sector kent jonge honden, zo ook de bakkerijbranche. Het zijn met name deze nieuwkomers, die vaak flink experimenteren. Nieuwe winkelconcepten, nieuwe producten.

Dossiers
Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij: "Verdeel op social media je week in thema's"

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: "Verdeel op social media je week in thema's"

Social media is een belangrijk middel voor de bakkerij. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Plaats daarom regelmatig foto’s, berichten en filmpjes op bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Instagram en laat zien wat je doet. Een tip van Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Verdeel je week in thema's.

Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

De ambachtelijke bakkers van Nederland komen zaterdag 25 januari met een gezamenlijke actie: Happy Saturday. Klanten die de warme bakker bezoeken worden op een vrolijke manier bedankt voor hun komst.

Dossche Mills helpt Australië met Koala brood

Dossche Mills helpt Australië met Koala brood

In Australië woedden de hevigste bosbranden uit de geschiedenis en al meer dan 10 miljoen hectare is verwoest. Niet alleen een ramp voor de Australiërs, er kwamen al 27 mensen om het leven, maar ook voor de natuur en de dieren. Dossche Mills komt daarom in actie met Koala brood.

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...