Aansprakelijkheid van de werkgever strekt ver

Smit en Smit Advocaten

Een werkgever dient zich als ‘een goed werkgever’ te gedragen tegenover zijn werknemers om aansprakelijkheid te voorkomen. Dit begrip is op zichzelf niet heel duidelijk omschreven in de wet, maar in de rechtspraak is er veel over geschreven.

Aanvankelijk werd de aansprakelijkheid gebaseerd op art. 7:658 BW. Dit houdt een zorgplicht in voor een werkgever waardoor hij voor een veilige werkomgeving moet zorgen. Wanneer een werkgever kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan, volgt er geen aansprakelijkheid voor de werkgever.

Sinds enige tijd verwijzen rechters steeds vaker naar artikel 7:611 BW op grond waarvan de werkgever zich als goed werkgever dient te gedragen. Daaronder valt het afsluiten van behoorlijke verzekeringen voor zijn werknemers. Doet de werkgever dit niet, terwijl dit wel had gekund, dan kan daaruit aansprakelijkheid van de werkgever voortvloeien.

Deze norm gaat vrij ver en geldt niet alleen voor ongevallen die op de werkvloer kunnen plaatsvinden. De norm geldt óók voor ongevallen die niet hebben plaatsgevonden tijdens werk. Deze vorm van aansprakelijkheid wordt met name aangenomen bij ongevallen met gemotoriseerde en ongemotoriseerde voertuigen en soms zelfs buiten het verkeer.

Een voorbeeld

Een werkgever werd aansprakelijk gesteld voor de schade van een werknemer die op verzoek van de directeur een fles wijn bij de slijterij haalde en op weg daar naartoe viel en een dwarslaesie opliep. De betreffende werkgever was helaas niet voldoende verzekerd voor dergelijke ongevallen. De werkgever had in dit geval geen zorgplicht, omdat hij geen maatregelen had kunnen treffen om de val te voorkomen. Echter, de werkgever had op grond van artikel 7:611 BW (goed werkgeverschap) wél een passende verzekering moeten afsluiten. Nu hij dat niet had gedaan, werd hij aansprakelijk gehouden voor de schade die deze verzekering zou hebben gedekt.

Een andere werkgever werd aansprakelijk gesteld voor blijvend gezichtsletsel bij een werknemer die hij tijdens een bedrijfsuitje bij een pretpark opliep. Ondanks dat de werkgever in dit geval aan zijn zorgplicht had voldaan en hij geen maatregelen had kunnen treffen om het ongeval te voorkomen, meende de rechter dat de werkgever hiervoor wel een verzekering had moeten afsluiten. Nu hij dat had nagelaten, diende de werkgever de schade van de werknemer volledig te vergoeden.

Wees dus als werkgever bewust dat je niet alleen aansprakelijk bent voor ongevallen die je had kunnen voorkomen, maar ook voor ongevallen waarvoor geen zorgplicht geldt, maar waarvoor wel een verzekering had kunnen worden afgesloten. Dat kan veel ellende achteraf voorkomen.

Dossiers
Lees ook
Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Huur en coronacrisis

Huur en coronacrisis

De coronacrisis zorgt voor kelderende omzetten en liquiditeitstekorten bij tal van ondernemers. Kan een huurder van de verhuurder verlangen minder of geen huur te betalen over de periode dat de onderneming is gesloten als gevolg van de coronamaatregelen?

Stappenplan voor goed werkgeverschap

Stappenplan voor goed werkgeverschap

Als het draait om goede mensen binnen krijgen en houden, sta je als foodondernemer soms voor grote uitdagingen. Hoe word je een goede werkgever? Yolanda van der Niet, HR-adviseur, coach en eigenaar van Nika Coaching, maakt het heel praktisch: in zes stappen word je als ondernemer een goede werkgever.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...