Veel aandacht voor voedselverspilling op Horecava

AMSTERDAM - De Horecava besteedt komende editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Daarnaast zijn er meerdere duurzame initiatieven op de beurs, zoals de Groene Route, de Karel de Vos Duurzaamheid Award, het onderdeel Vers & Puur en het nieuwe paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland. Horecava, de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt van 9 tot en met 12 januari plaats in RAI Amsterdam. Horecava 2017 heeft als thema Proef de toekomst.

No Waste Village

Bij No Waste Village krijgen horeca ondernemers tips hoe ze slim kunnen besparen en geld kunnen verdienen door hun waste aan te pakken. De initiatiefnemers willen hun kennis delen met de bezoekers en zo bewustwording rond het thema voedselverspilling creëren. Bij No Waste Village is ook genoeg te proeven en er zijn praktische oplossingen voor voedselverspilling te zien. Zoals circulaire oplossingen waarbij afval als grondstof wordt gebruikt voor nieuwe producten.

Groene Route

Door middel van een Groene Route kunnen bezoekers gemakkelijk alle duurzame bedrijven op de beursvloer vinden. Deelnemende bedrijven staan met een groen vinkje in de online deelnemerslijst en op de plattegrond die op de beurs wordt uitgedeeld. Ook herkent de bezoeker hun stand aan een vloersticker met hetzelfde groene vinkje.

Karel de Vos Duurzaamheid Award

De inzendingen voor de Horecava Innovation Award 2017 hebben opvallend vaak duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor de vijfde keer wordt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. Deze trofee gaat naar een initiatief dat onder andere bijdraagt aan zorg voor een betere wereld. Alle ingezonden innovaties maken kans op deze prijs, die op de eerste beursdag (9 januari) wordt uitgereikt.

Vers & Puur

Bij het paviljoen Vers & Puur in de nieuwe Foodhal draait het om passie voor het culinaire vak en staat het ambacht centraal. Al het voedsel is vers, biologisch, streekgebonden en maatschappelijk verantwoord.

Van Bron tot Bord in Nederland

In het nieuwe paviljoen van Bron tot Bord in Nederland staan lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies centraal. Toonaangevende chefs en streekleveranciers doen mee aan de promotie van deze streekproducten door aan de hand van kookdemonstraties te laten zien hoe bijzonder en veelzijdig deze zijn.

[embed]https://youtu.be/ycNbbY9wqFI[/embed]
Lees ook
Digitale platform Sigep geopend

Digitale platform Sigep geopend

De bekende vakbeurs Sigep voor ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie, opent op 12 maart in Rimini. Maar bezoekers kunnen nu al terecht bij het digitale platform, dat zakelijke, netwerk en opleidingsmogelijkheden biedt.

Vakbeurs Bakkersvak verplaatst naar oktober

Vakbeurs Bakkersvak verplaatst naar oktober

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 6, 7 en 8 maart 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 16, 17 en 18 oktober 2022 vanwege de aangepaste overheidsmaatregelen.

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

Van 26 tot en met 29 maart staat de vakbeurs SIRHA Europain gepland. De vakbeurs staat in het teken van de Franse bakkerij en vindt plaats in hal 1 van de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze vakbeurs vinden ook de vakwedstrijden European Pastry Cup 2022 en de Franse kwalificaties voor de competities plaats.