Aan de slag met in-huis-wassen

23 augustus 2017

Er zijn drie kernvragen waarop een antwoord moet komen: Waar ga ik wassen, welke apparatuur heb ik nodig en wie gaat er wassen?

Wasruimte

Een interne centrale wasserij moet aan wettelijke en logistieke eisen voldoen. Er is geen milieuvergunning nodig.

Apparatuur en routing

Schmidt-Zeevis-Kees-Groeneboom-in-wasruimte-300x200 De keus van de juiste apparatuur voor een optimaal renderende wasserij is specialistenwerk, waar Miele Professional in kan adviseren. Hetzelfde geldt voor de praktische indeling van de wasserij. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een handige routing voor de aan- en afvoer van vuil en schoon textiel of het gescheiden afhandelen van vuile en schone was in de wasserij. Apparatuur op sokkels werkt ergonomisch. Was- en droogapparaten kunnen geluidsarm worden ingebouwd, met als bijkomend voordeel dat er nagenoeg geen stof en pluis de ruimte inkomt. Een serviceruimte achter een apparatenwand maakt het onderhoud efficiënter. Wie kiest voor automatische wasmiddeldosering sluit niet alleen doseerfouten uit, maar werkt zuiniger en voorkomt dat personeel met chemicaliën in aanraking komt.

Personele invulling

Hoeveel personeel je nodig hebt in een huiswasserij hangt af van het wasgoedaanbod en het bijbehorende afwerkingsniveau. Een vuistregel: één fulltime kracht is nodig voor verwerking van 150 kilo wasgoed per dag in een mix van verschillende soorten huiswas en productie-, winkelen chauffeurskleding.

Veel voordelen

Zelf wassen biedt veel voordelen. Grip krijgen op alle kosten, eisen, wensen en mogelijkheden is best lastig. De deskundige adviseurs van Miele Professional kunnen desgewenst een analyse maken van het wasgoedaanbod in uw situatie en een kostprijsberekening. Ze weten ook alles over de financieringsmogelijkheden, huur- en leasecontracten en de service-opties. Ze kunnen invulling geven aan het totale concept van een interne wasserij.

Meer informatie over wassen van kleding in de food industrie? Ga naar de website. Maak snel een afspraak met een van onze adviseurs en kijk wat u bedrijf kan besparen.

  • Miele Professional
  • De Limiet 2
  • Postbus 166
  • 4130 ED Vianen
  • Tel.: 0347378884
  • E-mail: professional@miele.nl

Altijd op de hoogte blijven?