3W Makelaars nu ook registertaxateur

10 mei 2016

Peter Wortman van 3W Makelaars is na een lange en strenge procedure opgenomen in het register van de VRT (Vereniging van Register Taxateurs). Hiermee krijgen Wortman en 3W Makelaars een nog betere erkenning van onafhankelijkheid en deskundigheid.

Bevoegd als makelaar/taxateur

Wortman is hiermee bevoegd als makelaar/taxateur om zowel onroerende zaken als de roerende zaken van een onderneming in één keer te taxeren. “Dit is vaak ook voor de opdrachtgever interessant. Hij heeft slechts met één aanspreekpunt te maken. Bovendien liggen de kosten beduidend lager dan als er twee taxateurs het werk moeten leveren”, zegt Wortman.

Verplichtingen

Dit neemt wel met zich mee dat Wortman jaarlijks aan het aan de verplichte educatie moet deelnemen. Daarnaast dient hij jaarlijks aan het PE-puntensysteem te voldoen. Dit systeem is door de vereniging opgezet om te controleren dat elke taxateur zich voldoende laat bijscholen. Ook moest alvorens te worden toegelaten een bewijs van goed gedrag worden afgegeven.

“Voor de opdrachtgever is het een geruststellende gedachte dat hij met een vakbekwame en onafhankelijke taxateur te maken heeft”, aldus Wortman.

Deskundig

3W Makelaars staat bekend als een deskundig taxateur van zowel bakkerijen, slagerijen als visspeciaalzaken, mede door de jarenlange ervaring in de branche. Naast de VRT is Wortman al jarenlang lid (na bewezen vakbekwaamheid) van de federatie TMV. Mede daardoor staat hij ingeschreven bij Hobéon SKO waarbij ook jaarlijks aan de punten moet worden voldaan. Tevens moet hij zorg dragen dat zijn taxatierapporten aan de door de TMV en Hobéon SKO gestelde voorwaarden voldoen.

Altijd op de hoogte blijven?