3D-chocolade printen op Chocoa 2018

15 februari 2018

Chocoa 2018 vindt plaats tussen 21 en 25 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit evenement komen chocoladeliefhebbers, handelaars, kopers, kenners en chocolatiers samen. Duurzaamheid staat centraal. Chocoa 2018 kent een gevarieerd programma met een beurs, congres en symposium.

Een van de aanwezige bedrijven is byFlow, een Nederlands bedrijf dat 3D Food Printers verkoopt en ontwikkelt. Op 22 februari geeft dit bedrijf een tweetal demonstratie 3D-chocolade printen geven. Bezoekers van de beurs en deelnemers aan de Chocolatier Masterclass krijgen te zien hoe de technologie van 3D Food Printing in de praktijk werkt en hoe deze kan worden toegepast in het dagelijkse werk van chocolatiers.

De 3D-printer Focus van byFlow wordt al gebruikt door chefs, cateraars, chocolatiers en bakkerijen. Chocolade is een van de 50 verschillende ingrediënten die byFlow uitvoerig heeft getest voor het printen van eten. Voor de zoete industrie zijn met name ingrediënten zoals verschillende types chocolade, fruitpuree, marsepein, fondant of royal icing sugar interessant.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?