3D-chocolade printen op Chocoa 2018

Chocoa 2018

Chocoa 2018 vindt plaats tussen 21 en 25 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit evenement komen chocoladeliefhebbers, handelaars, kopers, kenners en chocolatiers samen. Duurzaamheid staat centraal. Chocoa 2018 kent een gevarieerd programma met een beurs, congres en symposium.

Een van de aanwezige bedrijven is byFlow, een Nederlands bedrijf dat 3D Food Printers verkoopt en ontwikkelt. Op 22 februari geeft dit bedrijf een tweetal demonstratie 3D-chocolade printen geven. Bezoekers van de beurs en deelnemers aan de Chocolatier Masterclass krijgen te zien hoe de technologie van 3D Food Printing in de praktijk werkt en hoe deze kan worden toegepast in het dagelijkse werk van chocolatiers.

De 3D-printer Focus van byFlow wordt al gebruikt door chefs, cateraars, chocolatiers en bakkerijen. Chocolade is een van de 50 verschillende ingrediënten die byFlow uitvoerig heeft getest voor het printen van eten. Voor de zoete industrie zijn met name ingrediënten zoals verschillende types chocolade, fruitpuree, marsepein, fondant of royal icing sugar interessant.

Lees ook
Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

Chef patisserie en chocolaterie Stefano van Leeuwen is sinds vorige week docent aan het opleidingsinstituut Bakery Institute. Bakkers in bedrijf sprak hem over deze nieuwe stap in zijn loopbaan.

Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Op 18 januari is de gratis webinar Paasinspiratie van Chocolate Academy bij te wonen. Tijdens de webinar geven Chocolate Ambassador Jurgen Koens en Chocolate Academy chef Christa Muyldermans inspiratie voor de Paasdagen, met een variatie van patisserie en chocoladecreaties.

Programma ISM 2022 bekend

Programma ISM 2022 bekend

Van 30 januari tot 2 februari vindt de vakbeurs ISM plaats in Keulen. Na een pauze van twee jaar maakt de internationale beurs voor chocolade en zoetwaren dit jaar een doorstart.