3D-chocolade printen op Chocoa 2018

Chocoa 2018

Chocoa 2018 vindt plaats tussen 21 en 25 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit evenement komen chocoladeliefhebbers, handelaars, kopers, kenners en chocolatiers samen. Duurzaamheid staat centraal. Chocoa 2018 kent een gevarieerd programma met een beurs, congres en symposium.

Een van de aanwezige bedrijven is byFlow, een Nederlands bedrijf dat 3D Food Printers verkoopt en ontwikkelt. Op 22 februari geeft dit bedrijf een tweetal demonstratie 3D-chocolade printen geven. Bezoekers van de beurs en deelnemers aan de Chocolatier Masterclass krijgen te zien hoe de technologie van 3D Food Printing in de praktijk werkt en hoe deze kan worden toegepast in het dagelijkse werk van chocolatiers.

De 3D-printer Focus van byFlow wordt al gebruikt door chefs, cateraars, chocolatiers en bakkerijen. Chocolade is een van de 50 verschillende ingrediënten die byFlow uitvoerig heeft getest voor het printen van eten. Voor de zoete industrie zijn met name ingrediënten zoals verschillende types chocolade, fruitpuree, marsepein, fondant of royal icing sugar interessant.

Lees ook
Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd staat op de eerste plek in de FD Gazellen top 100: de lijst met de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De chocoladewebshop uit Hoogeveen won tijdens de uitreiking op 22 november twee gouden awards en werd benoemd tot landelijke winnaar van de FD Gazellen top 100.

Businessmodel bakkerij aanpassen aan nieuwe economische werkelijkheid?

Businessmodel bakkerij aanpassen aan nieuwe economische werkelijkheid?

Dinsdag 1 november aanstaande organiseert het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst bij Jan Aart Schuld in Oldebroek. Het thema van de bijeenkomst is deze keer heel actueel: het businessmodel van de bakkerij vergt aanpassing aan de nieuwe economische werkelijkheid. Wat zijn de mogelijkheden?

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.