Vijfde editie ´De lekkerste Bonbon´ van start

22 oktober 2014

ZEVENBERGEN – Op dinsdag 20 januari gaat de strijd om ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ weer van start. Dan vindt de voorronde plaats bij Belcolade Nederland in Zevenbergen. De finale is op woensdag 4 maart in het chocoladecentrum van Belcolade in het Belgische Erembodegem.

Professionals

Deze competitie is bedoeld voor in Nederland gevestigde professionele chocolatiers en patissiers, die in twee ronden strijden om de vakjuryprijs: De lekkerste Bonbon van Nederland. Tijdens de voorronde op 20 januari worden maximaal acht enthousiaste deelnemers gekozen die door mogen naar de finale.

Jury

De vakjury bestaat uit Bart de Gans (voorzitter en winnaar van de vorige editie De lekkerste Bonbon van Nederland), Jan Willem Janssen (voorzitter Nederlands Patisserie Team), Dominique Persoone (Meester Chocolatier, Shock-o-latier en eigenaar van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen) en Ysbrandt Wermenbol (Chef kok & eigenaar van het met 1 Michelin-ster bekroonde restaurant Le Marron te Malden). De jury beoordeelt de inzendingen blind op zes criteria: originaliteit, aantal en juistheid van gebruikte technieken, uiterlijk, smaak en structuur van het interieur, waarbij de smaak het zwaarste weegt. De bonbon (maximaal 20 gram) moet vervaardigd zijn volgens één van de volgende technieken: doorhaalbonbon, vormbonbon of snijbonbon.

Scholieren

Dit jaar vindt er op dezelfde data tevens een speciale scholiereneditie plaats.

Altijd op de hoogte blijven?