Van der Waal maakt beste desembrood Zuid-Holland

30 oktober 2014

RIDDERKERK - Bakkerij Van der Waal in Ridderkerk maakt het beste desembrood van Zuid-Holland. Dat bleek tijdens een wedstrijd die is uitgeschreven door de NBOV. Eens per jaar organiseert de brancheorganisatie de strijd om ‘de beste bakker van Zuid-Holland’. Dit jaar was er de bonuscategorie ‘beste Desembrood 2014’. Een vakjury beoordeelde de ingezonden desembroden en Bakkerij van der Waal ging er met de prijs vandoor.

Eigen desemassortiment

Met vijf bakkerswinkels is Bakkerij van der Waal een bekende naam in de regio Ridderkerk. Enige tijd geleden zijn zij gestart met het ontwikkelen van een eigen desemassortiment. “Belangrijk hierbij te vermelden is dat het gaat om volledig eigen gemaakte desem”, zo vertelt productiemanager Michel Schröder. “Hierbij maken we geen gebruik van hulpmiddelen, maar enkel natuurlijke grondstoffen. We zijn dus helemaal zelfvoorzienend in onze desem. Op al het brood wordt inmiddels ook al desem gebruikt. Het ontwikkelen van 100%-desembroden is hierna de volgende stap. We zijn gestart met een aantal soorten en gaan dit verder uitbreiden. Deze prijs bevestigd absoluut dat we op de goede weg zitten.”

Nadruk op athentiek

Bakkerij van der Waal heeft vijf vestigingen, waarvan drie in Ridderkerk, één in Alblasserdam en één in Hendrik Ido Ambacht. Een ambachtelijke bakker die de nadruk legt op authentiek brood en banket met pure smaken, omschrijft de onderneming zichzelf.

Altijd op de hoogte blijven?