Traditionele Kerstvaktechniek in bakkerijmuseum

18 december 2014

MEDEMBLIK - De decembermaand is in de bakkerij traditioneel een maand van veel drukte, lichte chaos maar vooral ook veel gezelligheid. In bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik vinden de komende weken daarom allerlei lekkere, ambachtelijk activiteiten plaats. Er worden ouderwetse lekkernijen gemaakt, zoals Weihnachtstollen, tulband, kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons. Allemaal op de historische wijze.

Verhaal achter product

Veel van de gebruikte technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer zijn te zien. De lekkernijen met Kerst kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen. De bakker in het museum demonstreert daarom niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over. Leuk en leerzaam voor professionele en hobbybakkers.

Oliebollen

Speciaal voor Kerst demonstreren de banketbakkers hoe je lekkere kerstchocolade maakt door te tempreren, tableren en couvreren. Als uitsmijter gaat het museum dit jaar weer oliebollen bakken.

Altijd op de hoogte blijven?