Slager Gelderblom wint prijs met gehakt in high tea

30 september 2014

ROTTERDAM – Scones, appelflappen, cheesecake, sandwiches en bonbons met gehakt erin verwerkt. Gelderblom Slagerij en Partyservice uit Rotterdam behaalde er 29 september de derde plaats mee in de wedstrijd de Lekkerste Gehaktvariant. De typische high tea-producten met gehaktvariaties zijn bereid met het mineraalzout OneGrain en bevatten daardoor 40 procent minder keukenzout.

Smaak

De jury van de Lekkerste Gehaktvariant was niet op de hoogte van het feit dat het product 40 procent minder zout bevat. “Bij de gehaktvariant draait het om verschillende elementen, zoals creativiteit, smaak, presentatie en uitvoering”, zegt jurylid en SVO-docent Ruud van Gils. “De Butcher Meat High Tea scoorde goed op alle fronten.”

Gemak

Tom van Zeeburg, sales manager bij AkzoNobel, is trots op het behaalde resultaat. “De prijs laat zien dat OneGrain dezelfde kwaliteit heeft als regulier keukenzout. Bovendien is het gemakkelijk in het gebruik.

Vakwedstrijd

De vakwedstrijden Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehaktvariatie worden jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). De prijswinnaars van de Lekkerste Bal Gehakt waren: Keurslager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer (1), Slager Bram Haak uit Rotterdam (2) en Slagerij Smit uit Ternaard (3). De prijswinnaars van de Lekkerste Gehaktvariatie waren: Keurslager Horst uit Epe (1), Slagerij Krijn Buth uit Ooltgensplaat (2) en Slagerij en Partyservice Gelderblom uit Rotterdam (3).

Altijd op de hoogte blijven?