Robèrt van Beckhoven schrijft boek ‘Meesterlijk brood’

27 juni 2014

OISTERWIJK – Meesterlijk brood. Dat is de naam van het boek dat Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven schreef uit liefde voor brood. Het 176 pagina’s tellende boek bevat vijftig gevarieerde recepten, in moeilijkheid oplopend. Aan de hand van de recepten neemt Van Beckhoven de lezer mee langs mooie ingrediënten met adembenemende fotografie. De geur van versgebakken brood komt je bijna tegemoet.

Kennis

De Meester Boulanger wil dat mensen daadwerkelijk leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken. Geen trucs, maar kennis.

Uitgebreide uitleg

En dat begint met de basis, die niet zo eenvoudig is als je denkt: bak maar eens het perfecte puntje! Meesterlijk brood start bij het begin. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt en rogge. Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling en gevarieerde receptuur. Meesterlijk brood wordt uitgegeven door uitgeverij Uniekboek | Het Spectrum en verschijnt in oktober. De kosten bedragen 20 euro.

Altijd op de hoogte blijven?