Patissier Van den Bosch wint Gelato Festival

17 juli 2015

AMSTERDAM – Onlangs streden vijf Nederlandse ambitieuze en getalenteerde ijsbereiders onder het toeziend oog van een professionele jury om de titel Gelato Master Amsterdam. Vincent van den Bosch van Tummers Patisserie Passionelle uit Hoofddorp/Heemstede heeft gewonnen met de ijscreatie Kool Kotawa Experience, een crème- en espressosmaak. De patissier mag nu deelnemen aan de finale van het Gelato Festival begin oktober in Florence. Hij strijdt er om de titel ‘Europe’s Best Gelato Master’.

Aardappelijs

Jacques Vos van het IJscentrum/VAIJ won het zilver én de prijs voor de meest originele smaak. Vos ontwikkelde een aardappel ijs. Kees Raat van Metropolitan uit Amsterdam won de derde prijs gewonnen met de smaak Funky Falcon Beer Pear-sorbet. De wedstrijd was onderdeel van het Gelato Festival dat dit jaar voor de tweede keer neerstreek in Amsterdam.

Zesde editie

Het Gelato Festival is een ijskaravaan met Italiaanse ijsmaestro’s bestaande uit diverse ijstrucks met onder meer een complete ijskeuken op wielen. De karavaan trekt ieder jaar door Europa en doet daarbij verschillende steden aan, zoals Napels, Rome, Milaan, Turijn, Londen en nu dus voor de tweede keer Amsterdam. Het doel van het festival, dat z’n zesde editie beleefde, is om mensen in heel Europa kennis te laten maken met hoogwaardig Italiaans ijs.

Altijd op de hoogte blijven?