Opening Patisserie Anesta: pure verleiding

26 juni 2015
 

AMSTERDAM – Deze week opent op de Tweede Anjeliersdwarsstraat 22 in Amsterdam Patisserie Anesta de deuren. Een winkel die alle zintuigen prikkelt met sensationele bonbons, smaakvolle frivolités en oogverblindende gebak, stellen eigenaren Estefhan Meijer en Anita de Winter.

Vergapen

“Dat je je straks gaat vergapen voor de etalage is een gegeven”, zegt mede-eigenaar en chef patissier Estefhan Meijer. Samen met zijn vrouw Anita de Winter maken ze hun droom waar. “Maar onze creaties gaan verder dan het uiterlijk. Wij maken geen gebruik van instant poedertjes en smaakstoffen. We gebruiken uitsluitend pure eerlijke grondstoffen van de hoogste kwaliteit, die met groot respect en gepassioneerd vakmanschap worden verwerkt tot de heerlijkste lekkernijen. Ieder met een eigen karakter. Daarbij maken wij zoveel mogelijk gebruik van wat het seizoen te bieden heeft”.

Beleving

Een bezoek aan patisserie Anesta moet een beleving zijn. Waar heerlijke geuren je naar binnen trekken en je van de ene culinaire verbazing in de andere valt. In een half open atelier bereidt chef-patissier Estefhan alle lekkernijen ter plekke, waardoor je de kunst van de patissier een klein beetje kan afkijken. Alle creaties staan prachtig geëtaleerd alsof je een museum binnen loopt. En doordat het assortiment deels seizoensgebonden is, zijn er dus altijd nieuwe creaties te vinden in de winkel. Heb je de smaak helemaal goed te pakken, dan kun je ook nog een interactieve masterclasses volgen, waarbij je bonbons en desserts leert maken.

Verleiden

Estefhan is een ware patissier. Een echte vakman met veel kennis van de klassieke en moderne Franse patisserie. Hij verstaat de kunst van het verleiden: oog voor detail en geduld voor smaak. Als chef-patissier heeft Estefhan gewerkt in beroemde restaurants en hotels, waaronder Restaurant Rijks, Izakaya en het met een Michelin-ster bekroonde Restaurant Bridges van het prestigieuze hotel Sofitel the Grand. Deze hoogstaande restaurantpatisserie heeft hij weten te vertalen naar patisserie die geschikt is voor de verkoop in de winkel.

Altijd op de hoogte blijven?