Nieuwe leskeuken ‘open gegeten’

16 april 2014

WAGENINGEN - Door een hap te nemen uit een eetbaar gordijn, opende directeur Jos van Meegen samen met studente Tarijn Tittse maandag 14 april de nieuwe leskeuken van Stoas Wageningen. Dat gebeurde onder belangstelling van medewerkers, studenten, vertegenwoordigers uit het werkveld en een groot aantal geïnteresseerden in de deeltijdopleiding Consumptieve Techniek.

Toevoeging

De leskeuken is de nieuwste toevoeging aan de nieuwbouw die bijna een jaar geleden door Stoas werd betrokken. Vooral de opleiding Docent Consumptieve Techniek zal hier gebruik van maken. Geïnteresseerden in de opleiding konden deze middag een extra voorlichting bezoeken en studiekeuzegesprekken voeren met docenten. Hiervoor was veel belangstelling. Daarnaast waren er productpresentaties van kruiden (Verstegen), hapjes en cacao uit alle windstreken. Ook DeVaGro leverancier van bedrijfskleding, deeg- en boter leverancier Van der Pol en Zn. en een zorgboerderij waar Stoas mee samenwerkt, presenteerden zich. Vanuit Stoas liet ook de opleiding Voeding & Communicatie zich zien en een docente Bloemsierkunst had voor de gelegenheid een bloemwerk van groenten en fruit gemaakt.

Rauw ei

Een open dag van Consumptieve Techniek is natuurlijk een smakelijke open dag. De opening van de keuken werd gevierd met een feestelijk ‘groene’ prosecco met perensiroop en basilicum. Bij binnenkomst van de keuken kregen de bezoekers een opengewerkt rauw ei geserveerd. Dit bleek echter een product van ‘moleculair koken’ te zijn, gemaakt door een student Consumptieve Techniek met zijn eigen leerlingen van Rij IJssel/ Vakschool Wageningen. Het eiwit was in werkelijkheid verdikt druivensap, de dooier gemaakt van mango. Onder het genot van een borrel kon men vervolgens bekijken hoe een kokkin in de nieuwe leskeuken bijzondere tapas-hapjes bereidde.

Open dag

Stoas Wageningen houdt op 16 mei nog een algemene open dag, waarop alle opleidingen worden gepresenteerd. Geïnteresseerden de hbo-bachelor Docent Consumptieve Techniek of de Associate degree (verkort hbo) Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek, die op 14 april niet aanwezig konden zijn, zijn op 16 mei alsnog van harte welkom. Meer info: www.stoasvilentum.nl/CT.

Altijd op de hoogte blijven?