Maître Paul wint internationale award met luxe Tarte Tatin

17 maart 2015

TILBURG - De Tarte Tatin, ontwikkeld door Maître Paul-Châteraisé, is door een internationale jury van tien professionals namens Wabel Private Sourcing verkozen tot Frozen Product 2015. Deze delicatesse is onderdeel van de nieuwste range van patisserieproducten van Maître Paul-Châteraisé. Onlangs vond de uitreiking plaats van deze internationale award tijdens de Wabel Frozen Summit 2015 te Parijs. Wabel is een online platform voor private labelinkopers en producenten, op zoek naar mogelijkheden om interessante producten te sourcen of te verkopen.

Luxe patisserie

In 1955 wordt in Japan het familiebedrijf Châteraisé opgericht. In april 2012 neemt Châteraisé het Nederlandse bedrijf Maître Paul over om zo ook de Europese markt te gaan betreden met lekkernijen van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf Châteraisé verwacht haar marktaandeel te vergroten door uit te breiden naar de rest van de wereld, beginnend in Nederland en Europa. Door een intensief investeringsprogramma en combinatie van Japanse en Nederlandse visie, daadkracht en vakkennis is er inmiddels een assortiment ontwikkeld van luxe patisserierecepturen, dat geschikt is voor productie op grote schaal. De Tarte Tatin is daarvan één van de mooiste voorbeelden.

Samenstelling

Het product is in Nederland ontwikkeld op basis van de Japanse kwaliteitsvisie, met gebruik van alleen de allerbeste natuurlijke grondstoffen. Zoals verse, uiterst secuur geselecteerde Granny Smith-appelparten uit de Franse Loire-streek. Deze appels worden handmatig geplaatst op een dubbele basis van zowel de knapperig ‘Galette Breton’ koekbodem - bereidt met de beste Franse roomboter en een vleugje Franse rum en Fleur de Sel uit het Franse Normandië - als op een luchtige, malse vanille/muffinbodem. Deze traktatie wordt uiteindelijk verder voorzien van een glanzend geleilaagje en gedecoreerd met een dun randje knapperig geroosterde amandelstukjes.

Nederlandse introductie

In het najaar van 2014 is de Tarte Tatin onder Châteraisé-merk met succes in de Nederlandse retail geïntroduceerd en inmiddels is het product ook verkocht voor export naar Japan en China. Met de vakkennis van de patissiers van Maître Paul en de op maat gemaakte productieprocessen in de banketbakkerij in Tilburg, is de receptuur geperfectioneerd tot een hoogwaardig patisserieproduct, dat met constante kwaliteit op grote schaal wordt gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?