Magazine en site voor Stichting Ambachtelijke Bakkerij

7 februari 2014

GOUDA - Eind 2013 zag de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) het levenslicht gezien. De eerste contouren van de stichting worden - weliswaar nu nog achter de schermen - stap voor stap zichtbaar. Momenteel wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de eerste praktische instrumenten die exclusief voor het ambacht beschikbaar komen: de inrichting van een interactieve website en een kersvers seizoensmagazine.

Magazine

Het magazine wordt elk kwartaal gemaakt en kan als geheel of in delen door de deelnemende (banket)bakkers worden gebruikt. Dit kan als print, maar ook online voor gebruik op de eigen website en Facebook-pagina. Zo kan iedere bakker op zijn eigen manier informatie verstrekken aan klanten over diverse onderwerpen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan tips voor thuis, achtergrondinformatie over producten, voeding en voedselveiligheid, recepten voor thuisbakkers, de herkomst en historie van bakkerijproducten en het gebruik van authentieke ingrediënten. Nieuw daarbij is dat deelnemende bakkers zélf afzender kunnen zijn en zichzelf daarmee als kennisspecialist en lokale smaakheld kunnen profileren.

Website

Ook de website wordt opgezet als een praktijkinstrument met een grote variëteit aan onderwerpen. De informatie is gebruiksklaar en kan naar eigen wens en inzicht van de bakker in het eigen bedrijf worden benut en overgenomen, ook als voorlichting naar de klant. Feiten en fabels, wetenswaardigheden, actuele onderwerpen, geschiedenis van het vak en de kennis en kunde van de bakker als vakman: het is straks allemaal te vinden op de website. Niet alleen als tekst, maar ook in beeld met foto's en korte filmpjes.

Bakkersvak

Tijdens Bakkersvak, waar de stichting zich op 23 en 24 maart met een eigen stand presenteert, worden de eerste activiteiten en resultaten getoond. Voor de SAB is het essentieel de behoeften van de deelnemende bakkers te kennen. Alleen op deze manier is het voor de stichting mogelijk zo gericht mogelijk activiteiten te kunnen (blijven) ontwikkelen. Daarom kunnen bakkers hier in gesprek gaan met de betrokken initiatiefnemers van de stichting (Bakeplus, Beko, Civoba, Tink en de NBOV).

Meer informatie?

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij is tijdens Bakkersvak te vinden in stand C1018. Heeft u nu al vragen? Mail dan naar info@ambachtelijkebakkerij.nu, neem contact op met het secretariaat van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (tel. 0182 – 69 30 30) of met uw eigen inkooporganisatie.

Altijd op de hoogte blijven?