Ireks en topsporters promoten samen PUUR

5 september 2014

UTRECHT – PUUR. Dat is de naam van een nieuw speltbroodconcept dat Ireks heeft ontwikkeld voor de ambachtelijke bakker. Het brood is samengesteld uit 100 procent speltbestanddelen als speltbloem, -vlokken, -mout, gebroken spelt en een gedroogd desem op basis van volkorenspelt. Het eerste PUUR-speltbrood is vandaag overhandigd aan shorttrackster en langebaanschaatster Jorien ter Mors tijdens het jubileumontbijt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting SportTop. Ireks werkt voor de promotie van PUUR samen met deze stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van jong sporttalent. Vanaf maandag 8 september is PUUR-speltbrood bij 450 ambachtelijke bakkers te koop.

Krachten bundelen

SportTop is in 2004 opgericht door voormalig topschaatser Jochem Uytdehaage. De stichting bundelt de krachten van (ex-)topsporters, sponsors en supporters om een concrete bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Nederlandse toptalenten. Ireks is partner geworden van SportTop, zo werd vanochtend bij het jubileumontbijt in Evenementenlocatie Mereveld in Utrecht bekend. “Gezonde voeding is ontzettend belangrijk voor topsporters”, verklaart Uytdehaage het partnerschap. “PUUR is een supergezond brood dat past bij een gezonde levensstijl.”

Zoektocht

“We hebben anderhalf jaar gezocht naar een passende match tussen PUUR en topsport”, vertelt Leo van Aerle, commercieel directeur van Ireks in Nederland. “Die hebben we nu gevonden in SportTop. We hopen met dit partnerschap de ambachtelijke bakker maximaal onderscheidend vermogen te geven. Niet alleen door het PUUR-concept, maar ook gezien het feit dat door de verkoop ervan de stichting SportTop wordt gesteund.”

Onderscheid

Van Aerle legt uit dat het onderscheid zit in een aantal zaken. “PUUR-speltbrood is een gegarandeerd 100 procent speltbrood; dat geldt niet voor alle speltconcepten die verkrijgbaar zijn. Verder bevat het brood geen melkproducten, zijn er geen E-nummer toegevoegd en zitten er geen toegevoegde suikers en vetten in. De aanwezige vetstoffen zijn plantaardig. Het brood is rijk gevuld met zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en geel lijnzaad. Het heeft verder een heerlijk aroma en een licht kruidige smaak.”

Cheque

Bakkers meldden zich massaal aan om het brood te gaan verkopen, weet Van Aerle. “We hebben al meer dan 800 winkels op papier.” Mede daarom kon de commercieel directeur vanochtend al een cheque van 5.000 euro overhandigen aan de Stichting SportTop.

Later meer…

Altijd op de hoogte blijven?