Inspiratiedag Dawn: Hoe anders denken en doen?

26 november 2014

MEPPEL – Hoe kun je als banketbakker door ander te denken en te doen, een verrassend lekker, nieuw stukje patisserie ontwikkelen? Die insteek stond centraal tijdens een inspiratiedag die Dawn Foods onlangs organiseerde bij Beko Noord in Meppel. Bekende aandachtspunten als verbinden, verleiden en verrassen, werden aangevuld met de thema’s verkennen en verankeren.

Handvaten

Hoe verkent een banketbakker het veld van smaakcombinaties en hoe verankert hij deze smaakverkenningstocht in een fysiek nieuw stukje patisserie? Dawn reikte handvaten aan voor het ontwikkelen van nieuwe smaakcombinaties, nieuwe decoraties en het creëren van spanning in structuur. Daarnaast ging men ook oefenen met culinair mindmappen. Pastry Chef Lars Vierhout demonstreerde diverse technieken en creëerde een beleving van een boswandeling door tijdens de proeverij een speciale film met geluiden uit het bos te draaien.

Verkenning

De deelnemers aan de workshop werden voorafgaande aan de inspiratiedag zelf al op verkenningstocht gestuurd. De bakkers moesten een friandise (gebakje) inleveren met rode bessen(smaak) als middelpunt, gecombineerd met twee andere verrassende smaken: maar wel in een perfecte balans. De producten werden gekeurd door een vakjury en door een consumentenjury. Bakkerij Steenbergen uit Ruinen was de winnaar. Roger en Aline Steenbergen kregen naast een oorkonde en bokaal ook een prachtige stolp inclusief taartplateau overhandigd.

Altijd op de hoogte blijven?