‘In Food We Trust’ centraal in seminar Bakery Institute

10 april 2015

ZAANDAM – Het Bakery Institute in Zaandam organiseert op maandag 20 april van 15.00 tot 18.00 uur een seminar en workshop met als titel ‘In Food We Trust’. De middag wordt verzorgd door Judith Webber van Puur Ondernemen. Ze zoomt in op de vraag hoe het vertrouwen van consumenten in food terug te winnen. Bedrijven die terug gaan naar hun oorsprong overleven, waar anderen omvallen. Uiteindelijk wint de winkelier mét service het van degene zonder service, is de stelling van Webber. Het draait niet meer alleen om het product, maar juist om hoe deze wordt verkocht. Hoe de klant het beleeft. Wat hij of zij voelt, of er vertrouwen is en betrokkenheid.

Kritische consument

“Consumenten worden door de toenemende transparantie steeds kritischer en zijn steeds meer op zoek naar authenticiteit, betrokkenheid, ze willen weer vertrouwen voelen”, stelt Webber. “De tijd dat je bedrijven kon geloven op zijn of haar woord, lijkt verdwenen. Vanuit een sterke controlebehoefte is er steeds minder aandacht voor de menselijke factor in zakendoen. Denk aan de financiële sector, waar het vertrouwen van de consument in bijvoorbeeld de pensioenfondsen tot een dieptepunt is gedaald. Maar ook in het bakkersvak is dit gaande: regels die worden opgesteld kunnen altijd zo gedraaid worden dat er meer winst kan worden gemaakt, ten koste van de consument. Geen goede ontwikkeling!”

Oorsprong

“Het Bakery Institute wil de aangesloten bakkers graag terugbrengen naar hun oorsprong, daar begint alles”, vult directeur Vicky Littlejohn aan. “Dat brengt hen ook direct op een voorsprong.”

Opzet

De deelnemers aan de bijeenkomst gaan als eerste aan de slag met het meest diepgaande stuk, waarom doe je wat je doet. Waar wil je heen en wat is je visie? Daarna komt de vraag hoe je droomklant eruit ziet en hoe je die meer aan kunt trekken. Vervolgens passeert de vraag wat typerend is voor de werkwijze en stijl van de bakkerijondernemer. “Hoe meer je hiervoor durft te kiezen, hoe meer je tot je recht komt”, weet Webber.

Aanmelden

De kosten voor deelname aan het seminar en de workshop bedragen 50 euro per persoon. Aanmelden kan tot 17 april via info@bakeryinstitute.nl.

Altijd op de hoogte blijven?