Nieuws

Harry Paul nieuwe inspecteur-generaal NVWA

Harry Paul

Harry Paul

Harry Paul (51) wordt de nieuwe  inspecteur-generaal van de NVWA bij het ministerie van Economische Zaken. De benoeming gaat in op 15 januari 2013.

Paul is sinds 2011 werkzaam als consultant bij ABD Topconsult. Daarvoor was hij onder meer inspecteur-generaal bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en vervulde hij diverse managementfuncties bij het ministerie van Economische Zaken. Hij studeerde plantenziektenkunde aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen.

Paul volgt Wim Schreuders op die per 1 januari 2013 een eigen organisatieadviesbureau is gestart.

Meer berichten

  • Winnaar Lucas Vermeulen en zijn team

    Bakkertje Deeg Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij

    HEUSDEN – Bakkertje Deeg in Heusden van Lucas Vermeulen is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij. De prijs werd woensdag 23 april overhandigd door Lex Janssens, voorzitter commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO kampioenendag op de… Lees verder →

  • ziekteverzuim

    Sneller bellen voorkomt langer ziekteverzuim

    LEIDEN – Snel contact leggen met een zieke uitzendkracht na een ziekmelding voorkomt in veel gevallen dat iemand langer ziek thuis blijft. Private uitvoerder van de Ziektewet voor uitzendkrachten Acture realiseert mede hierdoor een hoger uitstroompercentage dan publieke uitvoerder UWV. Dit blijkt uit onderzoek van… Lees verder →

  • Actie met smakelijke speltproducten: van boer tot bakker

    Grote speltvraag drijft prijzen op

    ROTTERDAM – De grote vraag naar spelbrood drijft de prijs naar speltmeel sterk op. Dat meldt De Gelderlander. Er is vrijwel geen voorraad meer, aldus een woordvoerder van Meneba, producent van grondstoffen voor bakkerijproducten in Rotterdam. “Handelaren die nog voorraden hebben, kunnen de hoofdprijs vragen.… Lees verder →

  • Broer behaalt hoogste certificering. Het bedrijf bestaat sinds 1920.

    Broer haalt hoogste certificering

    WADDINXVEEN – Broer Bakkerijgrondstoffen heeft de Riskplaza Audit+ en BRC Grade A certificatie ontvangen. Beide certificaten staan voor de hoogste kwalificatie op het gebied van voedselveiligheid. Broer Bakkerijgrondstoffen is één van de meest toonaangevende producenten van spijzen en poeders. Al sinds 1920 maakt het bedrijf… Lees verder →

  • SONY DSC

    Duo bakkerij Vreugdenhil naar Jeugd-EK

    MAASDIJK – Kris Huysman en Tim Boers vertegenwoordigen Nederland op het jeugd EK Boulangerie dat van 11 tot en met 14 oktober 2014 wordt gehouden in de Belgische hoofdstad Brussel. Beide kandidaten zijn werkzaam bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk. Tijdens de selectiewedstrijd van de Stichting… Lees verder →

  • Pic2 (Small)

    Introductie Japans worstenbroodje

    TILBURG – In navolging op het inmiddels beroemde Roy Donders Worstenbroodje met katenspek, introduceert Châteraisé in Tilburg het Japans Worstenbroodje. Een worstenbroodje gemaakt van kipgehakt met een pittige Japanse smaak,  in de winkel geserveerd op een stokje zoals een yakitori.  De eerste Japanse worstenbroodje is… Lees verder →

  • cover Bakboek

    Winnaars Tevredenheidsonderzoek Bakkers in bedrijf

    LEEUWARDEN – Begin dit jaar is er met Bakkers in bedrijf een Tevredenheidonderzoek meegestuurd. Het ‘praktisch magazine voor brood en banket’ houdt zo nauw contact met de lezers. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Bakkers in bedrijf nóg meer maatwerk leveren… Lees verder →

  • Familie, medewerkers en vrienden bij de productielijn (Small)

    Tromp opent test- en innovatiecentrum

    GORINCHEM – Tromp Bakery Equipment opende onlangs een fonkelnieuw Test- en Innovatiecentrum dat speciaal is ontworpen om producten van industriële bakkers mee te helpen ontwikkelen op de modernste machines binnen de bakkerij-industrie. Tromp verhuisde eind 2013 naar een veel ruimere locatie op hetzelfde industrieterrein in… Lees verder →

  • broodjes

    Onderzoek: hard broodje vult sneller

    WAGENINGEN – Wie harde producten eet, zit sneller vol. Een hamburger op een hard bolletje vult bijvoorbeeld sneller dan één op een zachte. Niet omdat het minder lekker is, maar omdat je er langer op moet kauwen. Dat meldt Biojournaal. Prettig gevuld Wageningse onderzoekers onder… Lees verder →

Naar archief →