Geloogde triangel van Wolf Butterback

21 mei 2015

Wolf ButterBack, producent van diepgevroren afbakproducten in het Duitse Fürth, introduceert de geloogde triangel: een uiterst veelzijdig broodproduct met vele mogelijkheden voor verdere verwerking.

Het deeg wordt gemaakt van botercroissantdeeg en is bedekt met loog. Dit resulteert tijdens het bakken in het typische donkerbruine oppervlak die ook bekend is van Duitse (Beierse) bretzels. Het product met een licht zoute korst, krijgt dan ook dezelfde hartige smaak. De gebruikte pure boter zorgt voor een fijn-aromatische smaakbeleving. De triangel blijft ook na het opensnijden langere tijd lekker luchtig en knapperig.

  • WolfButterback-Small-300x216 Geloogde triangel
  • Afbakken

De geloogde triangel loont zich prima om vóór het afbakken leuke dingen mee te doen. Door even op het oppervlak te wrijven, blijven zaden en pitten prima plakken. Met een mes het oppervlak licht insnijden voor een opengebroken korst, of vormfiguurtjes in het deeg drukken, of wellicht in kleinere partjes snijden voor een kleine snack: de triangel kan vóór het bakken al helemaal eigen worden gemaakt.

Eenmaal afgebakken is de triangel ideaal om zowel hartig als zoet te beleggen. Maar er kan nog veel meer: dompel de triangel eens in chocolade of snijd de bovenzijde af, druk de binnenzijden in en vul hem met een stevige soep. Hier kent creativiteit geen grenzen. De geloogde triangel weegt per stuk 100g en is leverbaar in een doos van 50 stuks

Gemarmerde croissant

Een andere innovatie in het assortiment van Wolf ButterBack is de gemarmerde croissant met slagroomcrème- en chocoladevulling. Door gebruik te maken van zowel licht als donker bladerdeeg heeft het product iets weg van een marmercake; een echte eyecatcher in de vitrine.

De donkere kleur van het deeg wordt op een natuurlijke manier bereikt door er cacao aan toe te voegen. Daarnaast wordt de gemarmerde croissant ook nog eens gevuld met zowel een romige slagroomcrème als een chocoladereep van couverture. Bijkomend voordeel is uiteraard dat na het afbakken geen verdere afwerking noodzakelijk is; het opvallende uiterlijk spreekt voor zich. Met zijn 115 g is de gemarmerde croissant een heerlijke zoete snack voor tussen de middag.

Altijd op de hoogte blijven?