Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Beko in zee met Peeze (Small)

    Beko in zee met koffieconcept Peeze

    VEGHEL – Koffie en thee worden een steeds belangrijker voor een succesvolle winkel. Reden voor Beko Nederland om op zoek te gaan naar een koffieconcept dat aansluit bij de ambachtelijke bakkerij. In Koffiebranderij Peeze heeft Beko de ideale partner gevonden. Combinatie Peeze koffie is in… Lees verder →

  • Voorjaarsmagazine Family Brands (Small)

    Voorjaarsmagazine Family Brands inspireert bakkers

    BOLSWARD – Deze week valt er bij alle klanten van Family Brands een kleurrijk magazine op de deurmat. Dit magazine, boordevol inspiratie, helpt de bakker met kant-en-klare productsuggesties om in te spelen op de komende seizoenen en de feestdagen. Thema’s zijn verkoopmomenten zoals Pasen, Voorjaar,… Lees verder →

  • Bakkerij Manintveld uit Rockanje heeft in de laatste stemweek speciale t-shirts gemaakt om hun bakkerij en hun speciale verkiezingsgebakjes voor Pink Ribbon onder de aandacht te brengen.

    Al 17.500 consumenten stemmen op Leukste Bakker

    ROSMALEN – Maar liefst 17.500 consumenten hebben al hun stem uitgebracht tijdens de gemeenteronde van de verkiezing Leukste Bakker van Nederland 2015. Tot en met 8 januari kon er gestemd worden. “Geweldig om te zien dat de bakkers zo gewaardeerd worden door de consument”, stelt… Lees verder →

  • graancirkel-007 (Small)

    Nieuwe winkel? Pas op voor valkuilen!

    Heeft u plannen voor nieuw- of verbouw van uw winkel(s)? Dan zijn er een aantal punten waarop u moet letten. Valkuilen die u kunt omzeilen om tot een maximale omzet te komen. De belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet.   Wat is uw doelstelling? Valkuil:… Lees verder →

  • BoulangerieTeam wint Bakery Cup op Sigep 2015.

    ‘Groentjes’ BoulangerieTeam winnen Bakery Cup

    RIMINI (It.) – Mike Onasse, Bas Goossen en coach Hans Som hebben namens het BoulangerieTeam de eerste plaats veroverd tijdens de International Bakery Cup 2015. De vakwedstrijd werd gehouden tijdens de internationale beurs Sigep in Rimini waar ijs, patisserie, chocolade, koffie en brood centraal staan.… Lees verder →

  • UIT-zinnig

    Avondje UIT-zinnig bij Zeelandia

    ZIERIKZEE – Zeelandia organiseert binnenkort een serie bijeenkomsten voor de helden van de winkelvloer: de verkoopmedewerkers. Aan het woord komt onder meer Jos Burgers. Hij inspireert op geestdriftige wijze om op andere manieren nieuwe winkelfans te maken. Burgers is in staat om mensen op een… Lees verder →

  • Bakery Nexus bestaat 5 jaar

    Lex Brakenhoff nieuwe voorzitter Bakery Nexus

    STEENWIJK – Lex Brakenhoff van de gelijknamige bakkerij uit Assendelft wordt de nieuwe voorzitter van Bakery Nexus. Dat wordt morgen bij de algemene ledenvergadering bekendgemaakt. Brakenhoff volgt Martijn Meijer (nationaal accountmanager Top Bakkers) op die de afgelopen drie jaar de voorzittershamer hanteerde. Bestuurswisseling Naast Meijer,… Lees verder →

  • 150119-Valk-Versmarkt-Voorschoten

    Van der Valk verkoopt brood

    VOORSCHOTEN – Restaurant- en hotelketen Van der Valk heeft onlangs een versmarkt geopend naast restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten. De winkel richt zich voornamelijk op de verkoop van versproducten met een uitgebreid assortiment vis, vlees, vleeswaren, brood, groente en zuivel. Daarnaast zijn er kruidenierswaren… Lees verder →

  • etiketteren nbc

    Zijn uw klanten bang voor koolhydraten?

    WAGENINGEN – Krijgt u ook veel vragen over koolhydraten? Er bestaan nogal wat misopvattingen over koolhydraten waardoor brood veelal als negatief  wordt gezien. Het Kennisloket van NBC heeft een compleet dossier op haar website waaronder een artikel met de meest hardnekkige fabels over koolhydraten. Ga… Lees verder →

  • De jury in beraadslag: welke chocolatiers gaan er door naar de finale van de strijd om 'de Lekkerste Bonbon van Nederland'?

    Finalisten Lekkerste Bonbon bekend

    ZEVENBERGEN – De finalisten voor de strijd om de titel ‘Lekkerste Bonbon van Nederland’  zijn bekend. De halve finale vond gisteren plaats bij Puratos in Zevenbergen. Maar liefst 43 professionals en scholieren bonden de strijd aan voor een plek in de finale op 4 maart… Lees verder →

Naar archief →