Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Oliebollentest

    Wie bakt dit jaar de beste oliebol?

    Elk uiteinde van het jaar is de oliebol weer een belangrijk gespreksonderwerp in de media. Wie bakt dit jaar weer de beste oliebol? Op 29 en 30 september organiseren NBC en Koopmans Meel de Oliebollen Experience 2015: ‘alle ingrediënten voor de beste oliebol’. De twee… Lees verder →

  • geld

    NBOV: bijeenkomst over nieuwe financieringsvormen

    GOUDA – De NBOV organiseert op maandag 14 september een bijeenkomst over nieuwe financieringsvormen in de bakkerij, voor startende en pas gestarte ondernemers. De bijeenkomst is van 13.00 topt 16.30 uur bij banketbakkerij Sweet Things in Zeist. Albert de Jong, van Bakker Albert in Zeist,… Lees verder →

  • Meester Boulanger Wietse Schiere vertelt tijdens het webinar over het gebruik van meergranenmixen en meel van lokaal geteelde tarwe.

    ‘Lokaal meel’ centraal op webinar Koopmans

    LEEUWARDEN – Bakkers in bedrijf organiseert in samenwerking met Koopmans Meel uit Leeuwarden een webinar. Centraal in dit online seminar staat de ontwikkeling van de meergranenmixen die de molen maakt onder de naam Premax en de groeiende mogelijkheden die de bakker krijgt hiermee zijn eigen… Lees verder →

  • Koopmans breidt het assortiment meel van duurzaam geteelde baktarwe uit.

    Koopmans: uitbreiding duurzaam geteelde baktarwe

    LEEUWARDEN – Koopmans Meel gaat nu ook in samenwerking met Agrifirm Plant duurzaam geteelde baktarwe van Veldleeuwerik-telers op de markt brengen. Beide partijen werken hierbij samen in een project van Stichting Veldleeuwerik. Vanaf september 2016 wordt de eerste tarwe uit dit project in de melanges… Lees verder →

  • Open Huis Bakeplus op maandag 14 september.

    Najaar centraal op Open Huis Bakeplus

    VENLO – Het jaarlijkse Open Huis van Bakeplus vindt plaats op maandag 14 september in de vestiging aan de Hudsonweg 7 in Venlo. Voor deze dag heeft Bakeplus, in samenwerking met diverse leveranciers voor de ambachtelijke bakkerij- en ijssector, een gevarieerd programma samengesteld. Het Open… Lees verder →

  • BoulangerieTeam wint CLL 1 (Medium)

    Nederland wint Coupe Louis Lesaffre

    LILLE – Voor het eerst in de historie heeft Nederland de Coupe Louis Lesaffre weten te veroveren. Het Nederlandse team, bestaande uit boulangers Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde van het BoulangerieTeam, pakte het goud op deze internationale vakwedstrijd in Lille en kwalicifeerde… Lees verder →

  • BoulangerieTeam-Coupe LeSaffre

    BoulangerieTeam beleeft goede baksessie op WK-voorronde

    Het BoulangerieTeam is klaar met bakken op de Coupe Louis Lesaffre die van 24 tot en met 28 augustus plaatsvindt in Lille. Deze wedstrijd is de voorronde van het WK Boulangerie. Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van… Lees verder →

  • houwers groep logo

    Symposium Focus op Voedselveiligheid

    DOORN – Houwers Groep en Food Hospitality organiseren op donderdag 24 september het symposium Focus op Voedselveiligheid. Met sprekers van NVWA, RIVM, Voedingscentrum, Koksplus, DrieGasthuizenGroep en Houwers Groep. Onderwerpen als toezicht, borging en voedselveiligheid in woonvormen passeren in het programma de revue, afgestemd op zowel… Lees verder →

  • Nieuwe winkel bakker Vink-Konvi

    Nieuwe winkel bakkerij Vink

    HAARLEM – Fijnbakker Vink heeft de winkel aan de Ramplaan in Haarlem vernieuwd. De winkel, inclusief het twintig jaar oude interieur, is volledig gestript. De pui en de routing zijn compleet veranderd, in combinatie met de nieuwste ledverlichtingstechnieken en strakke toonbanklijnen. Warm, overzichtelijk en ambachtelijk… Lees verder →

  • Inschrijving Bakker met Ster geopend (Medium)

    Juryleden klaar voor Bakker met Ster

    WAGENINGEN – Toos de Jong-Rijkenberg, Matthieu Walraven en Klaes Hoekstra staan in de startblokken om te beginnen aan een verantwoordelijke taak: het jureren van de deelnemers aan Bakker met Ster 2015-2016. Vanaf september gaan zij op pad om ondernemers aan de tand te voelen over… Lees verder →

Naar archief →