Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Yam wint Jaarprijs (Small)

    Bake Five wint Jaarprijs Goede Voeding met Yam

    BUNNIK – Bake Five heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2014 gewonnen met Yam glutenvrij brood. Nutty Frutty zakjes van Justnuts en Simply Spices van Dutch Spices kregen beide een aanmoedigingsprijs. Dat is gisteren bekendgemaakt op het symposium Naar een gezondere voeding in Bunnik. Yam Yam… Lees verder →

  • Bakkertje Deeg in Heusden: de winnaar van 2014.

    Nominaties Leerbedrijf van het Jaar

    ZOETERMEER – De commissie Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar heeft negen leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar. Het zijn: Ambachtelijke Bakkerij Schabbink te Saasveld Dees De Echte Bakker te Zaamslag Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie te Tubbergen De Echte Bakker Moeskops te… Lees verder →

  • Speculaaskroket

    Febo introduceert speculaaskroket

    AMSTERDAM – Febo komt met een nieuwe seizoenssnack: de speculaaskroket. Dit is een kroket met speculaasvulling. De snack is een knipoog naar de oprichter van de snackbarketen, die oorspronkelijk banketbakker was. Overigens is het geen vleeskroket maar een gesuikerde, zoete versie van de welbekende snack,… Lees verder →

  • Bakkerij van Doorn uit Schijndel is verkozen tot Top Bakker van het Jaar 2014.

    Bakkerij Van Doorn Top Bakker van het Jaar

    APELDOORN – Bakkerij Van Doorn uit Schijndel is verkozen tot Top Bakker van het Jaar 2014. Dat gebeurde tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering van de Top Bakkers in Apeldoorn. Criteria Van Doorn mag zich een jaar dé Top Bakker van het jaar noemen. Cijfers aangeleverd… Lees verder →

  • Bakkerij Faber

    Bakkerij Faber neemt Smithuis Oldenzaal over

    OLDENZAAL – Bakkerij Smithuis uit Oldenzaal wordt overgenomen door Bakkerij Faber. De overname heeft geen gevolgen voor de naam, continuïteit en banen. Dat meldt Tubantia. Alle vijftig fte’s gaan mee naar Faber. Schaalvergroting Ook binnen de industriële bakkerijen is sprake van een drang tot schaalvergroting. Dat… Lees verder →

  • Ikea-stunt Van Orsouw

    Ikea-stunt Van Orsouw met bouwpakket gebaksdoos

    ZWOLLE – Max van Dijk van banketbakkerij van Orsouw in Zwolle grijpt de komst van Ikea aan om Zwolle en zijn zaak in het middelpunt van de aandacht te krijgen. Hij liet een bouwpakket ontwerpen à la Ikea om zijn Orsolinogebak mee aan de man… Lees verder →

  • moderne kunst desserts web

    Boek: recepten geïnspireerd op moderne kunst

    De desserts van Caitlin Freeman zijn nu wereldberoemd. Zij maakt taarten, koekjes, parfaits en drankjesgeïnspireerd op de vormen en kleuren van beroemde kunstwerken. De recepten hiervoor zijn gebundeld in het boek ‘Moderne Kunst Desserts’, een uitgave van Terra Lannoo. Als kind in de jaren 80… Lees verder →

  • Bakker Wim Koelman presenteert het prototype van de letter.

    Wereldrecordpoging grootste chocoladeletter

    ENKHUIZEN – Bakkerij Wim Koelman uit Heemskerk doet op zondag 23 november een poging de grootste chocoladeletter ter wereld te maken. De recordpoging vindt plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De bakker krijgt daarbij hulp van de Zwarte Pieten die op die dag hun intrek… Lees verder →

  • Ook Lamers uit Heesch behaalt de 3-sterrenstatus.

    Bakker met Ster: Bier, zweet en tranen

    Er recordaantal sterren is uitgereikt tijdens de zesde editie Bakker met Ster. Deze vond plaats op zaterdag 15 november in een tot de nok toe gevuld NBC, vol uitgelaten bakkers en hun personeel. Bakkerij Voncken is één van de echte uitblinkers: zij winnen met vier… Lees verder →

  • Bakkerij Voncken: vier winkels met 3 sterren!

    Bakker met Ster in beeld

    WAGENINGEN – In een kolkend Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zijn zaterdag 15 november 63 ambachtelijke bakkerswinkels bekroond met 1, 2 of zelfs 3 sterren. De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service,… Lees verder →

Naar archief →