Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • NIEUWS_Leontienhuis (Small)

    Ambachtelijke bakkers op de pedalen voor Leontienhuis

    VIANEN – Op 17 september stapte een peloton van 35 ambachtelijke bakkers samen met wielerkampioene Leontien van Moorsel op de fiets voor een wielertocht van 75 km. De tocht, die onder fraaie nazomerse weersomstandigheden werd verreden in het achterland van Vianen, stond in het teken… Lees verder →

  • SONY DSC

    Koenen grote winnaar najaarsbijeenkomst NBOV

    OTTERLO – Echte Bakker Koenen uit Westervoort pakte woensdag 17 september de grootste winst tijdens de productkeuring op de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio’s Utrecht en Gelderland in Otterlo. Koenen scoorde een 7,5 met zijn gevulde grootbrood en zijn amandelstaaf werd beoordeeld met een 7,6. Let op… Lees verder →

  • openings ontbijt

    Gratis bakkersontbijt voor inwoners Wommels

    WOMMELS – De inwoners van het Friese dorpje Wommels waren blij verrast toen ze vorige week een tas met een heerlijke bakkersontbijt aan hun deurkruk vonden. De actie was een initiatief van het team van Posthuma De Echte Bakker vanwege de opening van de nieuwe… Lees verder →

  • V.l.n.r. Paul van Pelt, Arianne le Duc en René Domstorff.

    Gouden Sint-insignes uitgereikt

    HAAFTEN – René Domstorff (Dobla/Family Brands), Arianne le Duc (FrieslandCampina, nu werkzaam bij Puratos) en Paul van Pelt (Bakeplus) hebben de ‘Gouden Hofleverancier Van De Sint insigne’uitgereikt gekregen. Dit insigne ontvangt een lid van de werkgroep Hofleverancier Van De Sint of iemand die deze werkgroep… Lees verder →

  • Monique de Deugd1 (Small)

    Monique de Deugd verlaat Gb Plange/AB Mauri

    DORDRECHT -  Per 1 september heeft Monique de Deugd AB Mauri verlaten. Zij was Commercieel Manager Benelux bij het vroegere Gb Plange. Na een reorganisatie door de overname van Gb Plange door AB Mauri, is haar functie vervallen. De commerciële verantwoordelijkheid is nu per land… Lees verder →

  • Chiel van den Hout4

    Vacature directeur Beko Advies

    MAARSSEN – Coöperatieve Vereniging Beko start nu alvast met de zoektocht naar een nieuwe directeur voor dochterbedrijf Beko Advies. Over enkele jaren bereikt de huidige directeur Chiel van den Hout de pensioengerechtigde leeftijd. Om zijn kennis en ervaring tijdig en zorgvuldig te kunnen overdragen, start… Lees verder →

  • NIEUWS_Bakker Bart beste winkelketen (Small)

    Bakker Bart verkozen tot Beste Winkelketen

    BEUNINGEN – Bakker Bart is Beste Winkelketen 2014 in de categorie Food to Go geworden. Bakker Bart behaalt de hoogste scores op de service-gerelateerde aspecten en het assortiment. Opvallend is dat Bakker Bart naast de meest tevreden klanten, ook de meest loyale klanten heeft. Zo… Lees verder →

  • IMG_7852 (Small)

    Open Huis Bakeplus: omzetinspiratie voor het najaar

    HAAFTEN – Hoe kun je meer variëren met bestaande grondstoffen en producten om op die manier meer omzet te scoren? Een kleine dertig toeleveranciers gaven antwoord op die vraag tijdens het Open Huis dat groothandel Bakeplus organiseerde op maandag 15 september. Zo’n 300 bakkers en… Lees verder →

  • 10653667_733092263427151_7732313457795039452_n

    Sinterklaasdiscussie: Zwarte Piet, of niet?

    ZAANDAM – Bakkers in bedrijf organiseerde een Ronde Tafelgesprek over Sinterklaas op het Bakery Institute. Met aan tafel bakkers en toeleveranciers. De insteek: hoe haal je als bakker maximaal omzet uit de Sinterklaas-periode. Natuurlijk kwam ook de Zwarte Pieten-discussie aan bod. Wat moet je er… Lees verder →

  • vakwedstrijd, patisserie, podium

    Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

    ROSMALEN – De inschrijving voor de Dutch Pastry Award 2015 is geopend. Deze vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau in Nederland vindt plaats tijdens Bakkersvak op 8 en 9 maart in Rosmalen. Het thema is ‘science fiction’. De organisatie is in handen van het Nederlands Patisserie… Lees verder →

Naar archief →