Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • ijsverkoop

    De Jong scoort met ijs door zomerweer

    DOKKUM – Echte Bakker Eddy de Jong uit Dokkum is maar wat blij met het mooie weer van de afgelopen tijd. Bij De Jong maken en verkopen ze ambachtelijk schepijs en dat levert een aardig zakcentje op. “De verkoop loopt als een trein”, glundert Roelof… Lees verder →

  • Singapore4

    Deelnemers gezocht voor bakkersreis Singapore

    ARNHEM – Global Bakers Association (GBA) organiseert van 25 tot en met 31 oktober een bakkersreis naar Singapore. Tijdens de 7-daagse reis worden diverse bakkerijen en foodbedrijven bezocht. Bakkers die interesse hebben om mee te gaan, kunnen zich aanmelden bij het bestuur, info@globalbakersassociation.com. De kosten… Lees verder →

  • rtl4resize_1543575b

    Bakkerij Van Looijengoed op RTL4

    NIJKERK – Bakkerij Van Looijengoed is op zaterdag 16 augustus te zien in het RTL4-televisieprogramma LifestyleXperience. Bakkerijondernemer Harrie van Looijengoed laat in het programma zien wat er komt allemaal komt kijken bij het bakken van lekker brood. Ook verhaalt hij over trends als spelt, lange… Lees verder →

  • Geld

    Beko: Omzet bakkerswinkels stijgt

    UTRECHT – In bakkerswinkels is de omzet in het eerste halfjaar van 2014 gemiddeld 0,6% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Medio 2013 was de omzet nog 0,4% gezakt. Dat blijkt uit de Beko Omzet Barometer. Daarmee heeft de licht opgaande lijn… Lees verder →

  • zout

    NVWA: Daling zoutgehalte in voeding bij brood het grootst

    UTRECHT – Het zoutgehalte in levensmiddelen wordt langzaam minder, maar er zijn nog steeds grote verschillen in zoutgehaltes in vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten. Bij brood, conserven (enkelvoudige groenten en peulvruchten) en kaas (Goudse 48+) is de daling zout het grootst. Het zoutgehalte in diepvriessnacks,… Lees verder →

  • BN_Steensma breidt Frucaps range verder uit1 (Small)

    Steensma: Frucaps-range uitgebreid met banaan en kersen

    LEEUWARDEN – De Frucaps-range van Steensma wordt deze zomer verder uitgebreid. Aan het assortiment vruchtenvullingen is een nieuwe smaak toegevoegd: banaan. Ook het assortiment van de jams is verder uitgebreid, met de smaak kersen. Door deze continue lijnextensies, vergroot Steensma de variatie in haar totaalassortiment.… Lees verder →

  • P1060079 (Small)

    Watertandende broodpresentatie in Zweedse super ICA

    MORA (Zwe.) – Het Zweedse supermarktconcern ICA weet heel goed hoe de consument te verleiden met watertandende broodpresentaties. Op vakantie in Zweden, bracht de redactie van Bakkers in bedrijf een bezoek aan het ICA-filiaal in de stad Mora. Het brood in de in Zweden erg… Lees verder →

  • BN_Pandabroodje 25 jaar

    Zilveren Pandabroodje voor Harm Edens

    ZIERIKZEE – Het Pandabroodje bestaat 25 jaar. Daarom overhandigt Marc Cuypers, commercieel directeur Zeelandia Nederland, vrijdag 22 augustus namens Zeelandia een zilveren Pandabroodje aan Harm Edens. De tv-presentator, bekend van het programma ‘Dit was het nieuws’, is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Eerste… Lees verder →

  • NIEUWS_Ontbijtselfie (Small)

    Schoolontbijt start actie met Ontbijtselfie

    WAGENINGEN – Het Nationaal Schoolontbijt (NSO) start een actie waarbij mensen via Facebook een selfie kunnen insturen die is gemaakt tijdens het ontbijt: een #ontbijtselfie. Via de Facebookpagina (www.facebook.com/schoolontbijt) van het Schoolontbijt kan iedereen in Nederland deze #ontbijtselfie uploaden. Daarmee maken de inzenders kans om… Lees verder →

  • Bart de Gans

    Confitures en tartelettes op Bakery Institute

    ZAANDAM – Op vrijdag 1 augustus verzorgt patissier Bart de Gans een gastcollege op het Bakery Institute in Zaandam. De jonge vakman neemt professionals en thuisbakkers mee in de wereld van de allerlekkerste confitures en tartelettes. Tijdens deze dag maken de cursisten vijf soorten confitures… Lees verder →

Naar archief →