Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • V.l.n.r. Robin Hoedjes, Joost Rotteveel en Peter Remmelzwaal.

    Robin Hoedjes naar Huize van Wely

    NOORDWIJK – Toppatissier Robin Hoedjes gaat werken bij Huize van Wely dat winkels heeft in Noordwijk, Amsterdam, Heemstede en Jakarta, Indonesië en waarvan de ambachtelijke productiekeukens zich in Noordwijk bevinden. De 25-jarige patissier werkte de afgelopen jaren in Koeweit, bij ‘The Victorian Patisserie-Chocolaterie’, maar komt… Lees verder →

  • eugenescholten6

    Eugène Scholten weg bij Bakkersland

    PANNINGEN – Eugène Scholten (48) is teruggetreden als CEO van Bakkersland. De Raad van Commissarissen wil de huidige CFO, Chris Deen (47) benoemen als zijn vervanger. “Scholten en Bakkersland zijn in goed overleg overeengekomen dat Scholten als CEO van Bakkersland terugtreedt”, stelt het bedrijf. Overdracht… Lees verder →

  • Rosanne Buitenhuis in actie tijdens de Gouden Gard. Zij won in 2013.

    Aftellen naar Gouden Gard

    VIANEN – Op woensdag 1 oktober vindt weer de strijd om de Gouden Gard plaats. Zeven jonge, talentvolle kandidaten nemen het dan tegen elkaar op in de strijd om de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard 2014. De wedstrijd vindt net als vorig jaar plaats bij… Lees verder →

  • BN_SpeltBtrOat

    Zeelandia introduceert Spelt Br’Oat met haver en rogge

    ZIERIKZEE – Zeelandia komt met een nieuw broodconcept: Spelt Br’Oat. Dat is brood met het goede van spelt, haver en rogge. Haver is populair. Dit oude graan staat volop in de belangstelling. Net als spelt en rogge is haver een klassieke graansoort met bijzonder eigenschappen,… Lees verder →

  • Foto Petra Kroon 4570 (Small)

    Family Brands komt met inspiratiemagazine

    EDAM – Family Brands presenteert een najaarsmagazine voor ambachtelijke bakkers ontwikkeld. Het magazine helpt de bakker met productsuggesties om in te spelen op de komende seizoenen. Thema’s zijn verkoopmomenten zoals herfst, Halloween, Sinterklaas, Kerst en winter. Verkoopkansen In het magazine presenteren de drie merken Dobla,… Lees verder →

  • NIEUWS_Albert Heijn voegt glutenvrij brood toe2 (Small)

    Albert Heijn voegt glutenvrij brood aan assortiment toe

    ZAANDAM – Albert Heijn voegt vers gebakken Genius glutenvrije producten toe aan het assortiment. Dat assortiment bestaat uit broden, broodjes en muffins. Daarmee is Albert Heijn de enige supermarkt in Nederland die Genius-producten verkoopt. Ook enkele Albert Heijn-winkels in België gaan een assortiment Genius-producten verkopen.… Lees verder →

  • BN_Cees Hack weg bij Sonneveld

    Cees Hack van Sonneveld naar AB Mauri

    PAPENDRECHT – Na tien jaar werkzaam te zijn geweest voor de Sonneveld Group heeft Cees Hack besloten per 1 januari 2015 terug te treden als CEO/Managing Director. Hij begint aan een nieuwe uitdaging als Managing Director voor AB Mauri in de regio Midden Oosten/Afrika, met… Lees verder →

  • Recorduitbetaling tarwe

    Uitstekende kwaliteit eerste duurzaam geteelde tarwe

    LEEUWARDEN – Waarom zou je tarwe van ver halen, als je het ook dichtbij kunt verbouwen? Met dat idee sloegen Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, Hoogland BV, VanDijke Semo en Stichting Veldleeuwerik eind 2012 de handen ineen. Met subsidies van de provincie Fryslân, provincie Groningen en LTO… Lees verder →

  • Ten Napel1

    Bakkerij Ten Napel verder als franchise

    EMMEN – De dagelijkse leiding van Bakkerij Ten Napel in Emmen is in handen gekomen van franchiser Harmen Sanders. De reden is dat eigenaar Jan ten Napel onlangs 65 jaar is geworden en samen met vrouw Siny met pensioen gaat. Zoon Henk, die ook in… Lees verder →

  • Beko Bakkerij Techniek

    Nieuwe man Beko Bakkerij Techniek

    WIJCHEN – Per 1 september treedt Joost Schellingerhout in dienst bij Beko Bakkerij Techniek in Wijchen. Hij gaat de functie Coördinator Bakkerijgereedschap vervullen. Naast de dagelijkse leiding en coördinatie van de afdeling Bakkerijgereedschap houdt hij zich bezig met het in- en verkoopbeleid, uitbreiding van het… Lees verder →

Naar archief →