Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Duo bakkerij Vreugdenhil naar Jeugd-EK

    MAASDIJK – Kris Huysman en Tim Boers vertegenwoordigen Nederland op het jeugd EK Boulangerie dat van 11 tot en met 14 oktober 2014 wordt gehouden in de Belgische hoofdstad Brussel. Beide kandidaten zijn werkzaam bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk. Tijdens de selectiewedstrijd van de Stichting… Lees verder →

    SONY DSC
  • Introductie Japans worstenbroodje

    TILBURG – In navolging op het inmiddels beroemde Roy Donders Worstenbroodje met katenspek, introduceert Châteraisé in Tilburg het Japans Worstenbroodje. Een worstenbroodje gemaakt van kipgehakt met een pittige Japanse smaak,  in de winkel geserveerd op een stokje zoals een yakitori.  De eerste Japanse worstenbroodje is… Lees verder →

    Pic2 (Small)
  • Winnaars Tevredenheidsonderzoek Bakkers in bedrijf

    LEEUWARDEN – Begin dit jaar is er met Bakkers in bedrijf een Tevredenheidonderzoek meegestuurd. Het ‘praktisch magazine voor brood en banket’ houdt zo nauw contact met de lezers. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Bakkers in bedrijf nóg meer maatwerk leveren… Lees verder →

    cover Bakboek
  • Tromp opent test- en innovatiecentrum

    GORINCHEM – Tromp Bakery Equipment opende onlangs een fonkelnieuw Test- en Innovatiecentrum dat speciaal is ontworpen om producten van industriële bakkers mee te helpen ontwikkelen op de modernste machines binnen de bakkerij-industrie. Tromp verhuisde eind 2013 naar een veel ruimere locatie op hetzelfde industrieterrein in… Lees verder →

    Familie, medewerkers en vrienden bij de productielijn (Small)
  • Onderzoek: hard broodje vult sneller

    WAGENINGEN – Wie harde producten eet, zit sneller vol. Een hamburger op een hard bolletje vult bijvoorbeeld sneller dan één op een zachte. Niet omdat het minder lekker is, maar omdat je er langer op moet kauwen. Dat meldt Biojournaal. Prettig gevuld Wageningse onderzoekers onder… Lees verder →

    broodjes
  • Dunkin’ Donuts maakt comeback in Nederland

    AMSTERDAM – De Amerikaanse keten Dunkin’ Donuts komt na veertien jaar terug naar Nederland. Het bedrijf wil in alle grote steden restaurants openen. Dat meldt NU.nl. De keten in koffie en bakkerijproducten begint in eerste instantie in Amsterdam en breidt daarna uit naar andere stedelijke regio’s. Uitrollen… Lees verder →

    Dunkin'+Donuts_Main
  • Nieuwe leskeuken ‘open gegeten’

    WAGENINGEN – Door een hap te nemen uit een eetbaar gordijn, opende directeur Jos van Meegen samen met studente Tarijn Tittse maandag 14 april de nieuwe leskeuken van Stoas Wageningen. Dat gebeurde onder belangstelling van medewerkers, studenten, vertegenwoordigers uit het werkveld en een groot aantal… Lees verder →

    2014-04-14 at 15-01-18 (Small)
  • Bakkerij Koopmans winnaar coveractie Bakkers in bedrijf

    TUBBERGEN – Bakkerij Koopmans uit Tubbergen is de winnaar geworden van de coveractie die Bakkers in bedrijf organiseerde op de vakbeurs Bakkersvak. Bakkers werd gevraagd wat hun succesverhaal is. Het meest opvallende verhaal komt op cover van Bakkers in bedrijf. Er massaal op de oproep… Lees verder →

    Drie generaties Koopmans op de foto. Bakkerij Koopmans uit Tubbergen bestaat bijna 200 jaar. Momenteel runt de zesde generatie het bedrijf.
  • Consumentenbond: ‘Glutenvrij brood veel te zout’

    DEN HAAG – In veel glutenvrij brood zit meer zout dan in gewoon brood is toegestaan. Ook klopt de informatie op de etiketten vaak niet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Voor brood gelden wettelijke normen voor de hoeveelheid zout die erin mag zitten.… Lees verder →

    zout
1 2 3 231
Naar archief →