Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Nieuw stelsel voor examinering koffie-opleidingen

    Nieuw stelsel voor examinering koffie-opleidingen

    ZOETERMEER ‒ SVH en SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) zijn een unieke samenwerking aangegaan op het gebied van examinering van koffie-opleidingen. De reden om een nieuw stelsel te introduceren is dat er steeds meer specialisme in de Nederlandse horeca gevraagd wordt aan medewerkers in… Lees verder →

  • Foto Zeeuwse Vlegel - Zeeuws Vlegelbrood-vrij voor publicatie

    Nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe bakt nog beter

    ZIERIKZEE ‒ In het laboratorium van Zeelandia (leverancier van bakkerijgrondstoffen) in Zierikzee is de afgelopen weken de nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe uit 2015 vergeleken met die van 2014. De resultaten zijn bijzonder positief. De nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe heeft een nog betere bakaard dan die… Lees verder →

  • P1090499

    Gemengde gevoelens op WK Boulangerie

    PARIJS – Het Nederlandse team dat deelneemt aan de Coupe du Monde de la Boulangerie dat van 6 tot en met 9 februari plaatsvindt tijdens de vakbeurs Europain in Parijs, kijkt met gemengde gevoelens terug op de bakprestaties die vandaag zijn geleverd. Goede en minder… Lees verder →

  • Opening Burgemeester

    Bakkerij Risseeuw opent nieuwe bakkerij

    HULST ‒ De familie Risseeuw van Bakkerij Risseeuw opende vrijdag 29 januari onder grote belangstelling de deuren van hun nieuwe winkel met lunchroom en bakkerij te Hulst. De openingshandeling werd verricht door Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst. Deze heeft de bakkerij en winkel geopend door… Lees verder →

  • ijsverkoop

    Video IJsVak-Beurs 2016

    Op 2 en 3 februari vond de IJsVak-Beurs 2016 plaats in Markant in Uden. Twee dagen vormde de beurs het hart van de ambachtelijke ijssector met een uitgebreid aanbod van exposanten, de IJsVak-Wedstrijden rond de wedstrijdsmaak Malaga en met diverse interessante workshops. Zo sprak onder… Lees verder →

  • Leerbedrijf vlvhj2016

    Genomineerden Leerbedrijf van het Jaar 2016

    De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij heeft, op basis van de in januari 2016 gehouden audits, drie leerbedrijven genomineerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij. Genomineerden De volgende bedrijven zijn genomineerd: Bakkerij Koopmans uit Tubbergen, Christian Chocolaterie Patisserie uit Oss en Bakkerij Oonk uit… Lees verder →

  • Rianne en Ans werken hard tijdens het EK Boulangerie.

    Duitsland grote winnaar jeugd EK Boulangerie 2016

    WEINHEIM — Van 1 tot en met 3 februari 2016 heeft het Europees Kampioenschap Boulangerie voor de jeugd plaatsgevonden in Weinheim. Beide Nederlandse kandidaten zijn niet in de prijzen gevallen. Duitsland werd uitgeroepen tot Europees Kampioen, gevold door Zwitserland dat de tweede en derde plaats… Lees verder →

  • Bakkersvak (17)

    Scholen strijden op Bakkersvak

    ROSMALEN — Wie bakt de lekkerste, mooiste en feestelijkste verjaardagstaart voor Bakkersvak? Meerdere bakkerijleerlingen strijden namens hun school tegen elkaar tijdens het 5-jarige jubileum van Bakkersvak op 6 & 7 maart in Autotron Rosmalen. Verjaardagstaart Iedere school vaardigt twee leerlingen en één ondersteunende vakdocent af die… Lees verder →

  • Kopenhagen

    Inspiratiereis Kopenhagen: nog 1 plaats vrij!

    Mis de inspiratiereis naar Kopenhagen niet Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 april 2016 organiseren Global Bakers Association (GBA) en Bakkers in bedrijf een inspiratiereis naar Kopenhagen, een van de hipste hoofdsteden van Europa. Al ruim 25 deelnemers hebben zich aangemeld. Op dit… Lees verder →

  • De 5 genomineerden voor de verkiezing IJssalon van het Jaar 2016.

    Genomineerden IJssalon van het Jaar bekend

    UDEN – De genomineerden voor de IJssalon van het Jaar 2016 zijn bekend. Het zijn De Zoete Inval in Bodegraven, De Hoop in Blaricum, Alfons IJscreaties in Rijsbergen, Luciano’s in Wassenaar en Paul Wilderink in Haaksbergen. Dat is dinsdag 2 februari bekend geworden op de… Lees verder →

Naar archief →