Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Seminar Oogstovergang

    Koopmans Meel verwacht ruime graanoogst

    Het oogsten in de voor Koopmans Meel belangrijke graangebieden moet nog beginnen, maar het bedrijf heeft al een goed beeld van de verwachte graanoogst voor dit jaar. In een voorbeschouwing geeft Koopmans een globale prognose van de tarwe- en roggekwaliteit die naar Leeuwarden gehaald wordt.… Lees verder →

  • betty blue bakkerij

    Opening Betty Blue: kleurrijke patisserie

    AMSTERDAM – Betty Blue opende afgelopen vrijdag haar deuren in de Snoekjessteeg 1/3 in Amsterdam. De onconventionele bakkerij Betty Blue is het idee van Clara Hupkes-Bovenberg, Yvette Nieuwboer en Jeroen van den Brand. Drie ondernemers die in een inspirerende omgeving in Amsterdam een winkel vol… Lees verder →

  • lilly's cupcakes web

    Merk Lily’s Cupcakes vrij voor overname

    Cupcakesmerk Lily’s Cupcakes stopt er na vijf jaar mee. In 2009 was Lily’s de enige grootschalige aanbieder van cupcakes in het land en ging er veel aandacht naar het merk, de producten en de oprichters. Lily’s Cupcakes werden verkocht bij De Bijenkorf, bij vele horecagelegenheden… Lees verder →

  • Op bezoek bij De Leukste Bakker van Nederland.

    Steun ook de Leukste Bakkers van Nederland!

    ROSMALEN – Na twee edities is de Verkiezing van de Leukste Bakker al niet meer weg te denken binnen de branche. De verkiezing levert een duidelijke bijdrage aan positieve publiciteit (lokaal, regionaal en landelijk), kwaliteitsverbetering en meer omzet voor de Leukste Bakkers van Nederland. Aankondiging… Lees verder →

  • modern bakery moscou (Medium)

    Messe Frankfurt neemt Modern Bakery Moscow over

    FRANKFURT – Beursorganisator Messe Frankfurt neemt de organisatie van Modern Bakery Moscow over van OWP, dat gevestigd is in Neurenberg. Deze internationale vakbeurs voor brood en banket blijft plaatsvinden in Moskou. De beursorganisator ziet de Russische brood- en banketmarkt groeien en breidt graag zijn portfolio… Lees verder →

  • eieren

    Beko tipt: ‘Wees kritisch met eiproducten’

    Omdat bewaartemperatuur en verwerkingstemperatuur erg ver uit elkaar liggen, zijn eiproducten per definitie uiterst kritische grondstoffen in de bakkerij. Beko geeft een aantal tips om deze zomer extra zorgvuldig met eieren om te gaan. U dient het heelei op maximaal 4°C te bewaren en uw… Lees verder →

  • Speculaasworkshops in bakkerijmuseum_3 (Medium)

    Opgeven voor speculaasworkshops in najaar

    HATTEM – In september is het weer tijd voor de speculaasworkshops in Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land. Dit oud-Hollandse banket kennen we in vele soorten en maten. Het knapperige koekje kan terugzien op een lange geschiedenis waarin Germanen, pausen, opstandelingen, Sinterklaas, de Verenigde Oost-Indische Compagnie,… Lees verder →

  • Detail uit het showstuk van Marike van Beurden.

    Belgische preselectie World Chocolate Masters

    WIEZE (B) – World Chocolate Masters, de internationale topwedstrijd uitsluitend gewijd aan de kunst van chocolade, start in september met een reeks van Nationale Selecties die wereldwijd gehouden zullen worden. De organisatoren van dit evenement zijn op zoek naar potentiële kandidaten die de kans willen… Lees verder →

  • Kris en tim jeugdteam boulangerie

    Veel trainingsuren voor jeugdteam Boulangerie

    De jonge, talentvolle bakkers Kris Huysman en Tim Boers maken veel trainingsuren in de aanloop naar het jeugd EK Boulangerie. Van 11 tot en met 14 oktober nemen zij het tijdens de beurs Voedingssalon in Brussel op tegen leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Iedere week… Lees verder →

  • Sinterklaascampagne_web

    Kinderfilm voor tiende editie Sinterklaascampagne

    De tiende editie van de Sinterklaascampagne van Bakeplus en partners wordt extra bijzonder. Een film met de bakker in de hoofdrol is gemaakt, genoemd ‘Welkom Sinterklaas’: het Zebrapaard wordt op dvd uitgebracht en waarschijnlijk in november uitgezonden op televisie. Naast de film die ongeveer 45… Lees verder →

Naar archief →