Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Nederland, Amsterdam, 12-1-2015
Horecava 2015
Goudenkoksmuts, kokswedstrijd. Winnaars: Brigade van restaurant De Leuf uit Ubachsbergen.
Vrij gebruik in het kader van Horecava
Foto: Ton van Vliet, Terborg

    Nieuw: NK Patisserie & Desserts op Horecava

    AMSTERDAM – De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Koks is gestart. De toonaangevende kookwedstrijden kenden tijdens de afgelopen Horecava een vernieuwde aanpak en zorgden voor een waar spektakel. Nieuw tijdens de komende editie is het NK Patisserie & Desserts op donderdag 14 januari, dat… Lees verder →

  • Jean Philippe Darcis en Marc Ducobu.

    Wereldtop op demo Vipam bij Miele

    GELDERMALSEN – Op 29 september organiseert Vipam samen met Cointreau, Felchlin en Bakeplus (Fruitline) een exclusieve demonstratie met Marc Ducobu en Jean Philippe Darcis uit België. Beide chocolatiers/patissiers zijn leden van Relais Dessert en behoren tot de wereldtop op hun gebied. De demo vindt plaats… Lees verder →

  • Inschrijving Bakker met Ster 2015-2016 geopend.

    Inschrijving zevende editie Bakker met Ster geopend

    WAGENINGEN – De inschrijving voor de zevende editie van Bakker met Ster is geopend. Tot en met 31 augustus hebben alle (banket)bakkers en patissiers van Nederland de kans om zich in te schrijven voor een grondige analyse van het eigen bedrijf. Bakker met Ster 2015-2016… Lees verder →

  • Echte Bakkersgilde gaat samenwerken met Postcode Loterij.

    Samenwerking Echte Bakkersgilde en Postcode Loterij

    WAGENINGEN – Het Echte Bakkersgilde en de Nationale Postcode Loterij gaan samenwerken door een Bakkerscadeaukaart op de markt te brengen. De Postcode Loterij wil zo deelnemers de kans bieden om kennis te maken met ambachtelijke producten bij de bakker. De prijs valt op een heel… Lees verder →

  • In Memoriam: Huub Goossens.

    Huub Goossens overleden

    PAPENDRECHT – Huub Goossens, bakkerijtechnoloog bij Sonneveld, is dinsdag 14 juli plotseling overleden. Goossens was sinds 1991 in dienst bij Sonneveld en is 62 jaar geworden. Na zijn te hebben gewerkt als Vertegenwoordiger Ambacht, vervolgde hij zijn carrière bij Sonneveld als van bakkerijtechnoloog. Volgens Sonneveld… Lees verder →

  • vandenbosch3-gewonnen

    Tummers naar Gelato-finale in Florence

    IJsbereider Vincent van den Bosch van Tummers in Heemstede heeft zich geplaatst voor de finale van het Gelato Festival in Florence. Hij won donderdag de vakwedstrijd tijdens het Gelato Festival in Amsterdam met zijn ‘Kool Kotawa Experience’. Van den Bosch is één van de vijf… Lees verder →

  • Vincent van den Bosch, derde van rechts, wint het Gelato Festival 2015.

    Patissier Van den Bosch wint Gelato Festival

    AMSTERDAM – Onlangs streden vijf Nederlandse ambitieuze en getalenteerde ijsbereiders onder het toeziend oog van een professionele jury om de titel Gelato Master Amsterdam. Vincent van den Bosch van Tummers Patisserie Passionelle uit Hoofddorp/Heemstede heeft gewonnen met de ijscreatie Kool Kotawa Experience, een crème- en… Lees verder →

  • Week van de vlaai

    Inschrijven Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

    VENLO – De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in Limburg en Zuidoost Brabant start dit jaar op zaterdag 10 oktober. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Deze feestweek wordt gevierd met tal van activiteiten en eindigt op zaterdag 17 oktober. De inschrijving… Lees verder →

  • Tour de Bakker

    Vierde editie Tour de Bakker

    DRUNEN – Naar verwachting zo’n 100 bakkers nemen op dinsdag 8 september deel aan de vierde editie van de Tour de Bakker: een fietsevenement waarbij bakkers op een atb-fiets een tocht van 25 kilometer door de Loonse en Drunense duinen kunnen maken. Een andere optie… Lees verder →

  • SONY DSC

    BoulangerieTeam maakt zich op voor wedstrijdmarathon

    GOUDA – De komende maanden zijn er veel wedstrijden waaraan het BoulangerieTeam deelneemt. Het begint eind augustus met de voorronde van het WK Boulangerie en eindigt met het EK Boulangerie in oktober. Nederlands ambachtelijk brood in de schijnwerper zetten, is daarbij het belangrijkste doel. Kwalificatie… Lees verder →

Naar archief →