Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Opbouw van de showstukken.

    Gouden Gard 2014 in beeld

    VIANEN – Op woensdag 1 oktober vond in het Miele Inspirience Center in Vianen de strijd om de Gouden Gard 2014 en de Talentenprijs 2014 plaats. Bakkers in bedrijf was de hele dag ter plaatse en maakte het volgende fotoverslag. Gouden Gard 2014 in beeld:

  • De terechte winnaar, al zat nummer 2 er niet ver achter. Alle deelnemers: top gedaan!

    Talentenwedstrijd 2014 in beeld

    VIANEN – Op woensdag 1 oktober vond in het Miele Inspirience Center in Vianen de strijd om de Gouden Gard 2014 en de Talentenprijs 2014 plaats. Bakkers in bedrijf was de hele dag ter plaatse en maakte het volgende fotoverslag. De Talentenwedstrijd:      

  • Winnaars Gouden Gard 2014.

    Gedreven Spataro wint Gouden Gard 2014

    VIANEN – Vorig jaar werd hij nog tweede tijdens de Talentenwedstrijd, dit jaar beklom hij de hoogste trede tijdens de strijd om de Gouden Gard: Menno Spataro is de winnaar van de Gouden Gard 2014. De wedstrijd vond woensdag 1 oktober plaats in het Miele… Lees verder →

  • Loeffen (Small)

    Speculaaskruiden van Polak voor winnende Loeffen

    CUIJK – Account Manager Marcel Ooijer van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij BV in Steenwijk heeft Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk een blik speculaaskruiden aangeboden als felicitatie voor het winnen van de titel Beste Speculaasbakker van Nederland. Loeffen scoorde het hoogst met zijn gevulde speculaas tijdens de… Lees verder →

  • SC Cambuur 2014-2015

    Cambuur-trainer heropent Bakkerij Tjoelker

    DRACHTEN – Kampioensbakkerij Tjoelker in Drachten viert op donderdag 9 oktober de heropening van de bakkerij en winkel die deze zomer door een felle brand grote schade opliep. De afgelopen maanden is met man en macht gewerkt om de schade te herstellen. Daarvoor zijn de… Lees verder →

  • Vl.n.r. Jeremy Vermolen, Dominique Melis en Tom van Zeeburg (Akzo Nobel – OneGrain)

    Slager Gelderblom wint prijs met gehakt in high tea

    ROTTERDAM – Scones, appelflappen, cheesecake, sandwiches en bonbons met gehakt erin verwerkt. Gelderblom Slagerij en Partyservice uit Rotterdam behaalde er 29 september de derde plaats mee in de wedstrijd de Lekkerste Gehaktvariant. De typische high tea-producten met gehaktvariaties zijn bereid met het mineraalzout OneGrain en… Lees verder →

  • Afscheid docent Rodenburg

    Docent Rodenburg stopt na 39 jaar bij Deltion

    ZWOLLE – Jarenlang was hij het gezicht bij de bakkersopleiding van het Deltion College in Zwolle. Daar komt nu een einde aan. Na maar liefst 39 jaar bakkerijonderwijs gaat leraar Bert Rodenburg per 1 oktober met pensioen. Op dinsdag 30 september biedt het Deltion College… Lees verder →

  • Jacobs beste brokkenmaker1

    Jacobs bakt de beste speculaasbrokken

    LEERDAM –Banketbakkerij Jacobs uit Leiden bakt de lekkerste speculaasbrokken van 2014. Dat blijkt uit de jaarlijkse, landelijke keuring van het gilde Heerlijk & Heerlijk. Patisserie Brasserie Lunchroom In De Kroon uit Roermond werd tweede. De derde plaats is voor Banketbakkerij Jolink uit Brummen. Keuring Eind… Lees verder →

  • 20140928_144747 (Small)

    Sfeervolle editie chocoladefestival Zutphen

    ZUTPHEN – Afgelopen weekend vond de 12e editie plaats van het chocoladefestival in Zutphen. Het hele centrum van de Hanzestad was omgetoverd tot een chocoladetheater. Het programma bestond onder meer uit chocolade demonstraties, modeshow, schilderen en beeldhouwen met chocolade, haar knippen met chocolade, chocoladefondue, workshop… Lees verder →

  • Seminar Oogstovergang

    Oogst- en oergranenseminar EBIC

    PAPENDRECHT – De oogstovergang is ieder jaar weer een spannend moment in de gehele bakkerijsector. Het European Bakery Innovation Centre (EBIC) evalueert tijdens het seminar, op 9 oktober 2014, de oogstovergang vanuit commercieel en technologisch inzicht. De prijs, kwaliteit en beschikbaarheid van de oogst komen… Lees verder →

Naar archief →