Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Leukste Bakker van NL (Small)

    Verkiezing Leukste Bakker weer van start

    ROSMALEN – De verkiezing Leukste Bakker van Nederland brandt weer los. Op 3 november start de derde editie van deze ‘wedstrijd’ in alle ruim 400 gemeenten in Nederland. Bakkers die bij de eerste twee edities deelnamen ontvingen veel positieve lokale, regionale en zelfs landelijke aandacht… Lees verder →

  • PuratosInspirienceCenter02 (Small)

    Puratos opent deuren Inspirience Center

    ZEVENBERGEN – Puratos heeft onlangs het nieuwe, 6.000 m² metende Inspirience Center in Groot-Bijgaarden in gebruik genomen. De nieuwbouw vergde een investering van 15 miljoen euro. Het ultramoderne Inspirience Center biedt een platform voor innovatie dankzij intensieve samenwerking met universiteiten en andere onderzoekscentra. Daardoor ondersteunt… Lees verder →

  • Brandnetelbrood Lamers2 (Small)

    Lamers presenteert brandnetelbrood

    HEESCH – De Bakkers Lamers in Heesch hebben een bijzonder brood ontwikkeld: brandnetelbrood. Het is een brood waar naast granen en zaden, ook brandnetelblaadjes in zijn verwerkt. In brandnetel zitten veel vitamines en Lamers denkt dat de plant daardoor een steeds prominenter plaats in de… Lees verder →

  • Koekblik Hoekstra

    Hoekstra presenteert jubileum koekblik

    BEDUM – Bakkerij Hoekstra in Bedum presenteert een speciaal koekblik dat is ontwikkeld vanwege het 20-jarig bestaan van het bedrijf. Op het blik staan mooie afbeeldingen van bekende plekjes in de gemeente Bedum. Klanten kunnen het blik vanaf 21 oktober in de winkel van Hoekstra… Lees verder →

  • EK_BOULANGERIE Tim en Kris prijs-vlag (Small)

    Nederland in de prijzen op jeugd EK Boulangerie

    BRUSSEL – Van 11 tot en met 14 oktober heeft tijdens de beurs Voedingssalon in Brussel het Europees Kampioenschap Boulangerie voor de jeugd plaatsgevonden. Beide Nederlandse kandidaten zijn in de prijzen gevallen. Tim Boers was de beste in de categorie ‘getoerd gerezen’ en Kris Huysman… Lees verder →

  • Foto Van Delft Biscuits

    Eerste pepernootwinkel: hele jaar open

    AMSTERDAM – Naast een macaronwinkel is er sinds vandaag ook een zaak in Amsterdam die draait om het Sinterklaaskoekje de pepernoot. Het is de eerste pepernotenwinkel van Nederland. Producent Van Delft Biscuits uit Harderwijk biedt in de speciaalzaak meer dan 35 soorten van de traditionele… Lees verder →

  • basisschoolkinderen aandacht voor hygiene (Medium)

    Hygiëne aandachtspunt bij basisscholen

    ROTTERDAM – Kinderen schrikken van de risico’s van onvoldoende handen wassen en vragen hun school om meer educatie en faciliteiten om handen te wassen. Dat is de conclusie na het Kinderdebat over handen wassen dat plaatsvond aan de vooravond van Global Handwashing Day, een wereldwijde… Lees verder →

  • Michaël van Straalen (voorzitter MKB-NL), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-NL) en Niek de la Haije (vice-voorzitter NBOV) presenteren hun zelfgemaakte slagroomtaarten.

    Top MKB-Nederland op bezoek bij Brood&Ko

    DEN HAAG – MKB-Nederland zet zich vanuit de Malietoren in Den Haag dagelijks in voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, dus ook voor de ambachtelijke (banket)bakkerij. Om kennis te maken met de bakkerijbranche en de regelgeving aan den lijve te ondervinden, bracht een groep… Lees verder →

  • 1002102233-sterrenbonbons

    Sterrenkoks en chocolatier ontwikkelen Sterrenbonbon

    MAASTRICHT – Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke ‘pareltjes’. Scheidslijn oversteken Initiatiefnemer is meester chocolatier… Lees verder →

  • TenBa-taxateur Pieter Röling aan het werk.

    TenBa: verkeerde taxatiebegrippen aangepakt

    WAGENINGEN – Een veel voorkomende fout in taxatierapporten is de waarde-omschrijving. Bij verzekeringtaxaties wordt soms verkeerd verwezen naar het wetsartikel, op basis waarvan bakkerij-inventaris wordt verzekerd. Voorbeelden zijn: ‘taxatie ten behoeve van een verzekering’ of ‘taxatie uitgevoerd conform artikel 7:960 BW’, op ‘nieuwwaarde’ of ‘vervangingswaarde’… Lees verder →

Naar archief →