Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • bakkerszout

    RIVM: Minder zout in brood

    DEN HAAG – Sommige voedingsmiddelen bevatten tegenwoordig minder zout dan in 2011. Zo is het zoutgehalte in brood nu 21 procent lager dan in 2011. Dat blijkt uit onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gepubliceerd. Brood Omdat brood een grote bijdrage… Lees verder →

  • Joop Tromp (links) landelijk verantwoordelijk voor Beko NL. Rechts Peter van Oorschot.

    Beko Nederland past verkooporganisatie aan

    UTRECHT – Groothandel Beko Nederland BV past de verkooporganisatie aan. Met ingang van 1 april wordt de verkoop landelijk aangestuurd door Joop Tromp, nu nog salesmanager van Beko Midden en Beko Noord. De reden voor de aanpassing is het vertrek van Peter van Oorschot, verantwoordelijk… Lees verder →

  • Meesters Boulanger Wietse Schiere en Peter Bienefelt van Koopmans Meel vertellen op Bakkersvak alles over het nieuwe assortiment bloem en meel van lokale tarwe.

    Koopmans breidt assortiment lokale teelt uit

    LEEUWARDEN – Koopmans Meel breidt het assortiment bloem en meel van lokaal, duurzaam geteelde baktarwe verder uit. Op Bakkersvak introduceert de meelfabriek uit Leeuwarden de varianten Puur Lokaal Bloem en Puur Lokaal BT80. Eerder al kwam Koopmans met Molenmeel Veldleeuwerik. Bijzonder is dat de BT80… Lees verder →

  • Dossche Mills

    Dossche Mills neemt Krijger Molenaars over

    DEINZE – De Belgische meelleverancier Dossche Mills neemt Krijger Molenaars in Renesse over. Dat maakt Dossche Mills vandaag bekend. Met de overname versterkt Dossche Mills haar positie in het ambachtelijk segment van de Nederlandse maalderijsector waarin het al bijna 30 jaar actief is. In de… Lees verder →

  • Emondt-HvG_05

    Bakker centraal in streekmarkt van de toekomst

    GROENLO – Hart van Grolle. Dat is de naam van een hypermoderne, ‘groene’ overdekte streekmarkt die momenteel wordt gerealiseerd in het centrum van Groenlo. Echte Bakker Michel Nales speelt een prominente rol in deze hippe ‘markt’. Naast een bakkerij, biedt het project ruimte aan een… Lees verder →

  • Leukste Bakker

    Meer dan 25.000 stemmen op Leukste Bakker

    ROSMALEN – Ruim 25.000 consumenten hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete bakker in het kader van der verkiezing Leukste Bakker van Nederland 2015. Dat maakt Vote Company bekend. Zij organiseren de populariteitswedstrijd die op vakbeurs Bakkersvak 2015 in het Autotron in Rosmalen op 8… Lees verder →

  • dekoningh desktopprinter

    Eerste editie vakbeurs Label&Print in Den Bosch

    De laatste technieken en trends in de snelst groeiende sectoren van de verpakkingsindustrie staan centraal op de nieuwe Easyfairs vakbeurs: Label&Print. Meer dan 80 exposanten en een hoogstaand sprekersprogramma over de laatste trends nemen de bezoekers persoonlijk mee naar de toekomst van labelling, printing en… Lees verder →

  • Het Ambacht (Small)

    Het Ambacht breidt diensten uit met bedrijfsadvies

    NIEUW AMSTERDAM – Uitzendbureau Het Ambacht breidt haar diensten uit met het bieden van bedrijfsadvies. Het bureau ziet een toenemende behoefte op dat gebied vanuit de bakkerijbranche. Om daar op in te spelen, is Het Ambacht een samenwerking aangegaan met GeeftGoedeRaad: een platform van ervaren… Lees verder →

  • visual europain

    Andere opzet Europain: ook catering

    PARIJS – Vakbeurs Europain & Intersuc krijgt een andere opzet. Zo is er tijdens de editie van volgend jaar meer aandacht voor catering, wordt er op de beursvloer een bakkerslaboratorium en  Intersuc-Lab ingericht voor vaktechnische vraagstukken en is er ruimte voor rondetafelgesprekken voor de bakkerij-industrie.… Lees verder →

  • BakkersInBedrijfInnovaties

    Mix&Match bij KvK: ondernemen+innoveren

    AMSTERDAM – De Kamer van Koophandel in Amsterdam organiseert elke derde maandag van de maand de Mix&Match Monday@KvK. Voor de -gratis- bijeenkomst op maandag 16 maart, met het thema Food/Agri, zijn nog plekken beschikbaar. Nieuwe business in food Elke maand staat een andere sector of… Lees verder →

Naar archief →