Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • bakker handen ambacht dt stock (Small)

    NBOV: ’Tien procent meer marktaandeel voor ambacht’

    VIANEN – Tien procent meer marktaandeel behalen voor de ambachtelijke bakker tot 2020. Die ambitie sprak NBOV-voorzitter Jos den Otter gisteren uit tijdens de algemene ledenvergadering van de brancheorganisatie in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Tijdens de bijeenkomst maakte de NBOV de plannen voor… Lees verder →

  • Afscheid Cor

    NBOV-directeur Havermans stopt

    VIANEN – Directeur Cor Havermans stopt volgend jaar maart met zijn functie als directeur van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Dat maakte hij gisteren bekend tijdens de algemene ledenvergadering die plaatsvond in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Havermans (60) maakt gebruik van… Lees verder →

  • Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk: winnaar Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij 2013.

    Hoge opbrengst Skate4Air door Roodenrijs

    HILVERSUM – Onder de naam Skate4air is er in januari, met meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage als ambassadeur, geschaatst op de Weissensee om geld in te zamelen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Onlangs kon de schaatser ruim 238.000 euro overhandigen aan de stichting. Meesterbakker… Lees verder →

  • Taart

    Derde editie Taartenkampioen voor thuisbakkers

    VALKENSWAARD – ‘De Zonnige Zomer’ is het thema van de derde editie van TaartenKampioen: een taartbakwedstrijd voor hobbybakkers. Het evenement vindt dit jaar plaats op zondag 7 juni (inleveren taarten) en zondag 28 juni (finale). Iedereen mag meedoen en inschrijven kan gratis via www.taartenkampioen.nl. De… Lees verder →

  • WUR: glutenvrij haverbrood

    ‘Nog veel uitleg nodig over gluten’

    LEEUWARDEN –  Ondanks dat de bekendheid van Nederlanders met de termen coeliakie, gluten, glutenintolerantie en glutensensitiviteit hoog is, is er nog veel uitleg en voorlichting over dit onderwerp nodig. Dat blijkt uit een onderzoek dat onafhankelijk onderzoeksbureau PanelWizard onlangs heeft gedaan onder meer dan duizend… Lees verder →

  • Neeltje Waagmeester en Lex Brakenhoff.

    Brakenhoff maakt receptboek met ode aan duivekater

    ASSENDELFT – ‘Ode aan de Zaanse duivekater’. Dat is de naam van een boek vol verrukkelijke recepten met en dierbare herinneringen aan de duivekater. Het boek, samengesteld door bakker Lex Brakenhoff en redacteur Neeltje Waagmeester, is te koop bij bakkerij Lex Brakenhoff aan de Dorpsstraat… Lees verder →

  • Signing Ceremony in Shenzhen; de ondertekening van de Letter of Intent met Guangzhou Bestlink  Import & Export Trade Co Ltd.

    Vlaaibodems Van de Leur in China

    SHANGHAI – Van de Leur Banketspecialiteiten in Bolsward tekende een samenwerkingscontract en twee Letters of Intent met Chinese partners. Dit heeft plaatsgevonden tijdens de handelsmissie onder leiding van minister-president Mark Rutte die onlangs plaatsvond. Het tekenen van de contracten is voor Van de Leur een… Lees verder →

  • LeontienvanMoorsel1

    Van Moorsel gast op VIP-lunch Klaes Hoekstra

    BEDUM – Leontien van Moorsel is op zaterdag 18 april te gast bij bakkerij Hoekstra in Bedum. De ambassadeur voor de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is de hoofdgast van een speciale VIP-lunch die de bakker organiseert vanwege het fietsevenement Ladies Tour dat die dag in Bedum… Lees verder →

  • Rob Sars web

    Directeur Rob Sars stopt bij Bakeplus

    HAAFTEN – Rob Sars treedt per 1 augustus om privéredenen terug als algemeen directeur van Bakeplus, groothandel voor bakkers en ijsbereiders. Directie en Raad van Commissarissen van Bakeplus betreuren, maar respecteren zijn besluit. De taken van Sars worden de komende maanden geleidelijk overgedragen aan mede-directieleden… Lees verder →

Naar archief →