Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Winnaar Lucas Vermeulen en zijn team

    Bakkertje Deeg Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij

    HEUSDEN – Bakkertje Deeg in Heusden van Lucas Vermeulen is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij. De prijs werd woensdag 23 april overhandigd door Lex Janssens, voorzitter commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO kampioenendag op de… Lees verder →

  • ziekteverzuim

    Sneller bellen voorkomt langer ziekteverzuim

    LEIDEN – Snel contact leggen met een zieke uitzendkracht na een ziekmelding voorkomt in veel gevallen dat iemand langer ziek thuis blijft. Private uitvoerder van de Ziektewet voor uitzendkrachten Acture realiseert mede hierdoor een hoger uitstroompercentage dan publieke uitvoerder UWV. Dit blijkt uit onderzoek van… Lees verder →

  • Actie met smakelijke speltproducten: van boer tot bakker

    Grote speltvraag drijft prijzen op

    ROTTERDAM – De grote vraag naar spelbrood drijft de prijs naar speltmeel sterk op. Dat meldt De Gelderlander. Er is vrijwel geen voorraad meer, aldus een woordvoerder van Meneba, producent van grondstoffen voor bakkerijproducten in Rotterdam. “Handelaren die nog voorraden hebben, kunnen de hoofdprijs vragen.… Lees verder →

  • Broer behaalt hoogste certificering. Het bedrijf bestaat sinds 1920.

    Broer haalt hoogste certificering

    WADDINXVEEN – Broer Bakkerijgrondstoffen heeft de Riskplaza Audit+ en BRC Grade A certificatie ontvangen. Beide certificaten staan voor de hoogste kwalificatie op het gebied van voedselveiligheid. Broer Bakkerijgrondstoffen is één van de meest toonaangevende producenten van spijzen en poeders. Al sinds 1920 maakt het bedrijf… Lees verder →

  • SONY DSC

    Duo bakkerij Vreugdenhil naar Jeugd-EK

    MAASDIJK – Kris Huysman en Tim Boers vertegenwoordigen Nederland op het jeugd EK Boulangerie dat van 11 tot en met 14 oktober 2014 wordt gehouden in de Belgische hoofdstad Brussel. Beide kandidaten zijn werkzaam bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk. Tijdens de selectiewedstrijd van de Stichting… Lees verder →

  • Pic2 (Small)

    Introductie Japans worstenbroodje

    TILBURG – In navolging op het inmiddels beroemde Roy Donders Worstenbroodje met katenspek, introduceert Châteraisé in Tilburg het Japans Worstenbroodje. Een worstenbroodje gemaakt van kipgehakt met een pittige Japanse smaak,  in de winkel geserveerd op een stokje zoals een yakitori.  De eerste Japanse worstenbroodje is… Lees verder →

  • cover Bakboek

    Winnaars Tevredenheidsonderzoek Bakkers in bedrijf

    LEEUWARDEN – Begin dit jaar is er met Bakkers in bedrijf een Tevredenheidonderzoek meegestuurd. Het ‘praktisch magazine voor brood en banket’ houdt zo nauw contact met de lezers. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Bakkers in bedrijf nóg meer maatwerk leveren… Lees verder →

  • Familie, medewerkers en vrienden bij de productielijn (Small)

    Tromp opent test- en innovatiecentrum

    GORINCHEM – Tromp Bakery Equipment opende onlangs een fonkelnieuw Test- en Innovatiecentrum dat speciaal is ontworpen om producten van industriële bakkers mee te helpen ontwikkelen op de modernste machines binnen de bakkerij-industrie. Tromp verhuisde eind 2013 naar een veel ruimere locatie op hetzelfde industrieterrein in… Lees verder →

  • broodjes

    Onderzoek: hard broodje vult sneller

    WAGENINGEN – Wie harde producten eet, zit sneller vol. Een hamburger op een hard bolletje vult bijvoorbeeld sneller dan één op een zachte. Niet omdat het minder lekker is, maar omdat je er langer op moet kauwen. Dat meldt Biojournaal. Prettig gevuld Wageningse onderzoekers onder… Lees verder →

Naar archief →