Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • winnaar desembrood Zuid-Holland 2014 (Small)

    Van der Waal maakt beste desembrood Zuid-Holland

    RIDDERKERK – Bakkerij Van der Waal in Ridderkerk maakt het beste desembrood van Zuid-Holland. Dat bleek tijdens een wedstrijd die is uitgeschreven door de NBOV. Eens per jaar organiseert de brancheorganisatie de strijd om ‘de beste bakker van Zuid-Holland’. Dit jaar was er de bonuscategorie… Lees verder →

  • Winnaar Beste Bakker van Zuid-Holland 2014 (Small)

    Akershoek beste bakker Zuid-Holland

    ROTTERDAM – Echte Bakker Akershoek uit Ouddorp is uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland 2014. Over de vier ingeleverde producten behaalden zij de hoogste gemiddelde score: 236,5 punten. Gebroeders van den Berg uit Maasdijk en Echte Bakker van der Linden uit Westmaas eindigden op plaats… Lees verder →

  • Leerlingen helpen met marsepein (Small)

    Bakkersleerlingen helpen bij maken marsepein

    HOOGEVEEN – Zo’n 40 eerste en tweedejaarsstudenten Brood en Banket van het Alfa-college in Hoogeveen assisteerden onlangs banketbakkers uit Noord-Nederland bij de productie van marsepein. In het praktijklokaal aan de Voltastraat werd zo’n 1.500 tot 2.000 kilo marsepein verwerkt. Binnenkort liggen de marsepeinen varkens, bijtjes,… Lees verder →

  • Nieuwe oven voor Vakschool Wageningen (Small)

    Nieuwe oven voor Vakschool Wageningen

    WAGENINGEN – Rijn IJssel Vakschool Wageningen investeert in een nieuwe oven: een compacte Fringand-oven met stenen vloeren en vast inschietapparaat. De oven wordt geleverd door Hogervorst Bakkerijservice uit Pijnacker. De reden van de aanschaf is dat de bakkerijopleiding wil meebewegen met de vraag uit de… Lees verder →

  • AB Mauri-Scoop Haver Boekweit (Small)

    AB Mauri presenteert Scoop Haver Boekweit-mix

    DORDRECHT – AB Mauri introduceert Scoop Haver Boekweit-mix. Deze 50%-meergranenmix past uitstekend in de consumententrend van oergranen en zuurdesem, telt de grondstofleverancier. Het brood heeft een sublieme malsheid en een bijzondere smaak en aroma. Door de optimale combinatie van haver, boekweit, roggebloem, zaden en zuurdesem… Lees verder →

  • Bakery Market 8a (Small)

    Beko lanceert turnkey winkelbakkerij Bakery Market

    UTRECHT – Beko lanceert in samenwerking met het Bakery Institute, Bakery Market. Dat is een concept voor een turnkey winkelbakkerij bestemd voor startende ondernemers of voor bakkers die naar meerdere filialen willen doorgroeien. In een Bakery Market-winkel beleeft de klant het complete, ambachtelijke proces van… Lees verder →

  • 20140328_ovdw_MG_1799 (Small)

    NBA start training voor operators

    WAGENINGEN – De Nationale Bakkerij Academie (NBA) start twee nieuwe, praktische trainingen voor operators en bakkers in de industriële bakkerij: een basis- en een vervolgtraining. Zoals alle NBA-programma’s zijn deze trainingen verbeterprogramma’s. Gericht op het direct verbeteren van de kennis en vaardigheden van de medewerkers,… Lees verder →

  • Mol bakt beste amandelstaaf (Small)

    Echte Bakker Mol bakt beste amandelstaaf

    LEEUWARDEN – Echte Bakker Mol uit Schoorl bakt de beste amandelstaaf van het Echte Bakkergilde in Noord-Holland. Dat bleek op dinsdag 21 oktober tijdens de jaarlijkse stavenkeuring. De keuring vond plaats bij Steensma in Leeuwarden. Prijswinnaars Volgens keurmeesters Chris Scholtens (Echte Bakkersgilde) en Wim Schavemaker… Lees verder →

  • Jan Willem Jansen

    Patisserie Team neemt deel aan uniek chocolade kunstproject

    CARDIFF – Het Nederlands Patisserie Team (NPT) neemt deel aan een uniek chocolade kunstproject dat zijn oorsprong vindt in Congo. Lokale en internationale kunstenaars werken er samen met getalenteerde Congolese cacaoplukkers. Het doel is om winstgevende kunst in het Congolese regenwoud tot stand te brengen.… Lees verder →

Naar archief →