Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • 20140328_ovdw_MG_1799 (Small)

    NBA start training voor operators

    WAGENINGEN – De Nationale Bakkerij Academie (NBA) start twee nieuwe, praktische trainingen voor operators en bakkers in de industriële bakkerij: een basis- en een vervolgtraining. Zoals alle NBA-programma’s zijn deze trainingen verbeterprogramma’s. Gericht op het direct verbeteren van de kennis en vaardigheden van de medewerkers,… Lees verder →

  • Mol bakt beste amandelstaaf (Small)

    Echte Bakker Mol bakt beste amandelstaaf

    LEEUWARDEN – Echte Bakker Mol uit Schoorl bakt de beste amandelstaaf van het Echte Bakkergilde in Noord-Holland. Dat bleek op dinsdag 21 oktober tijdens de jaarlijkse stavenkeuring. De keuring vond plaats bij Steensma in Leeuwarden. Prijswinnaars Volgens keurmeesters Chris Scholtens (Echte Bakkersgilde) en Wim Schavemaker… Lees verder →

  • Jan Willem Jansen

    Patisserie Team neemt deel aan uniek chocolade kunstproject

    CARDIFF – Het Nederlands Patisserie Team (NPT) neemt deel aan een uniek chocolade kunstproject dat zijn oorsprong vindt in Congo. Lokale en internationale kunstenaars werken er samen met getalenteerde Congolese cacaoplukkers. Het doel is om winstgevende kunst in het Congolese regenwoud tot stand te brengen.… Lees verder →

  • Stollenworkshop

    Bakker Albert uitblinker op stollenworkshop

    BREDA – Bakeplus en Sonneveld organiseerden 14 oktober een stollenworkshop en -keuring op het ROC Clingelcollege te Breda. Tijdens deze goed bezochte middag zijn bakkers, medewerkers en ROC-leerlingen de fijne kneepjes van het stollen bakken bijgebracht. Op inspirerende wijze werd de deelnemers verteld waar bij… Lees verder →

  • SONY DSC

    Bakkerij Olinga bakt beste ontbijtkoek

    ZUIDLAREN – Bakkerij Olinga uit Bierum bakt de beste ontbijtkoek van Groningen en Drenthe. Dat bleek tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Groningen-Drenthe op woensdag 22 oktober in Molenmuseum de Wachter in Zuidlaren. Olinga was blij verrast en erg tevreden met het resultaat. De ondernemer ontving… Lees verder →

  • brood bakken

    Start brood.net: alles over brood

    WAGENINGEN – Het NBC lanceert het vernieuwde online platform brood.net. Hier vinden zowel consumenten als professionals alle denkbare informatie over brood. Ze kunnen er onder meer vragen stellen, recepten zoeken en informatie makkelijk delen via social media. Voor aanvullende vragen en advies heeft brood.net een… Lees verder →

  • AkzoNobel

    ‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

    NIEUWEGEIN – Bakkers reageren positief op OneGrain Bakkerszout Melange. Die conclusie trekken AkzoNobel en Beko Nederland naar aanleiding van vele gesprekken met bakkers, onder meer op de Beko Najaarsdagen. AkzoNobel was dit jaar aanwezig op het jaarlijkse evenement van Beko. Naast de beursactie was dit… Lees verder →

  • halve_finale_de_lekkerste_bonbon_van_nederland_3

    Vijfde editie ´De lekkerste Bonbon´ van start

    ZEVENBERGEN – Op dinsdag 20 januari gaat de strijd om ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ weer van start. Dan vindt de voorronde plaats bij Belcolade Nederland in Zevenbergen. De finale is op woensdag 4 maart in het chocoladecentrum van Belcolade in het Belgische Erembodegem. Professionals… Lees verder →

  • NSO

    Xander de Buisonjé opent Schoolontbijt

    WAGENINGEN – Op maandag 3 november start de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen gaan ontbijten en in 225 gemeenten schoolklassen met hun burgemeester op het stadhuis een broodje eten. De officiële opening van… Lees verder →

  • Markthal overzicht

    Opening de Markthal: indrukwekkend

    Koningin Máxima heeft op 1 oktober de deuren geopend van Nederlands eerste overdekte versmarkt: de Markthal in Rotterdam. In het imposante gebouw hebben bijna honderd versondernemers onder de prachtig beschilderde koepel een plek gevonden. Brood en banket zijn goed vertegenwoordigd op de marktvloer. Er is… Lees verder →

Naar archief →