Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Lemyea Amezian (Horeca Vakschool Rotterdam), Thijmen Oor (De Rooi Pannen) en Jamison Badu (Horeca Vakschool Rotterdam) zijn de winnaars geworden van het Nationale Kampioenschap brood- en banketbakken voor het vmbo.

    Leermomenten voor deelnemers vmbo-kampioenschap

    WAGENINGEN – Lemyea Amezian (Horeca Vakschool Rotterdam), Thijmen Oor (De Rooi Pannen) en Jamison Badu (Horeca Vakschool Rotterdam) zijn de winnaars geworden van het Nationale Kampioenschap brood- en banketbakken voor het vmbo. De wedstrijd vond 20 mei plaats in Vakschool Wageningen. De wedstrijd wordt jaarlijks… Lees verder →

  • NBC Praktijkbegeleider

    NBC: examenbakkerijen nog niet ontmanteld

    WAGENINGEN – Hoewel begin dit jaar duidelijk werd dat het Examencentrum zal sluiten, gaat het NBC de examenbakkerijen nog niet ontmantelen. Er wordt gezocht naar een andere invulling van de ruimtes. Wel heeft het opheffen van het Examencentrum tot gevolg dat er drie arbeidsplaatsen verloren… Lees verder →

  • Hong Kong vanuit de lucht.

    Fotogalerij China-reis: Brood in opkomst

    SHANGHAI/HONG KONG – Brood wordt meer en meer onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon in China. Het staat al veelvuldig op de menukaarten van de grote hotels. Maar ook op straat verschijnen steeds meer bakkerijwinkels waar bevroren brooddegen worden afgebakken. Brood wordt vooral gezien als een… Lees verder →

  • Bakkersvak (54)

    Bakkersvak-bezoekers komen vooral voor innovaties

    Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een heus bakkerswalhalla voor de complete bakkerijsector.… Lees verder →

  • johan_smithuis

    Johan Smithuis overleden

    Johan Smithuis is op 73-jarige leeftijd donderdagochtend 7 mei in het ziekenhuis van zijn woonplaats Nordhorn overleden. Smithuis trad in 1962 toe tot de bakkerij van zijn vader en bouwde deze succesvol uit. Na enkele jaren volgde ook de verhuizing en vergroting van de bakkerij naar… Lees verder →

  • foodvalleyexpo2015

    Food Valley Expo vernieuwt: 2 dagen in Wageningen

    Food Valley NL heeft de formule van de Food Valley Expo vernieuwd. Het tweedaagse programma biedt nog meer gelegenheid voor het uitwisselen van kennis en het ontmoeten van nieuwe business partners. Food Valley Expo 2015 vindt plaats op maandag 12 en dinsdag 13 oktober op … Lees verder →

  • bikken en bakken

    Bikken&Bakken opent na crowdfundcampagne

    TILBURG – Na een succesvolle crowdfundingcampagne – waarin bakker Jan van Riel in acht uur tijd € 150.000 ophaalde – en een intensieve verbouwing in het Falconpand aan de Piushaven gaat Bikken & Bakken vanaf 26 mei open. Alles draait om beleving Bikken & Bakken… Lees verder →

  • Volkorenbrood

    Skal decertificeert Utrechtse bakker

    In april heeft Skal Biocontrole een biologische bakker uit de provincie Utrecht gedecertificeerd en een landbouwbedrijf uit Gelderland opgeschort. De gedecertificeerde bakker levert vooral aan eigen winkels. Reden van de decertificering is dat het bedrijf onvoldoende inzicht kan geven in de interne productstromen. Hierdoor kan… Lees verder →

  • Luc Blok (r) met notaris Gorsira van  
Notariskantoor Van Wijk, Gorsira en Tacken.

    IJsTOP verder als Gilde van Meesterijsbereiders

    De club SVH Meesterijsbereiders, die tot voor kort verenigd waren in IJsTOP, gaat nu verder als Gilde van Meesterijsbereiders. Deze wens hadden de leden al sinds het ontstaan van IJsTOP en is nu, per 11 mei 2015, met behulp van een notaris, uitgekomen. Meesterijsbereider Luc… Lees verder →

  • langste aardbeienslof

    Derix en Gommans maken langste aardbeienslof

    Het Aardbeienland en de Echte Bakkers Derix en Gommans sloegen de handen ineen om alle moeders uit de gemeente Horst aan de Maas op zondag 10 mei te trakteren. In alle vroegte werd zondag de langste aardbeienslof van Limburg gemaakt. Om 11.00 uur werd hij… Lees verder →

Naar archief →