Nieuws

Dobla opent eigen patisserieschool in Vietnam

Dobla Pacific Pastry Academy (Small)

Chocolade decoratiespecialist Dobla heeft een eigen patisserieschool in Vungh Tau (Vietnam) geopend: de Dobla Pacific Pastry Academy. Ruim 100 internationale gasten – waaronder bekende chefs, internationale klanten en de vakpers – waren aanwezig bij de officiële openingshandeling die werd verricht door Dobla-directeur Eric Kakebeen en Frank Haasnoot, executive pastry chef bij Dobla. De school is gevestigd op de eerste verdieping, boven de hi-tech Dobla-productielocatie in Vungh Tau. Na de officiële opening, volgde een rondleiding door de school en de fabriek.

De Dobla Pacific Pastry Academy biedt nu al Engelse lessen aan de 150 medewerkers van de fabriek. Verder is er een lesprogramma ontwikkeld om een nieuwe elite van Aziatische patissiers op te leiden. De lessen worden verzorgd door bekende patissiers-chocolatiers, waaronder Frank Haasnoot. Hij won de World Chocolate Masters in 2011. De Dobla Pacific Pastry Academy is ook de ideale plek voor een team Vietnamese chefs om te trainen voor deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie – het WK Patisserie, of het World Pastry Team Championship. Dobla is al jaren ‘official partner’ van deze wedstrijden en weet als geen ander dat de invloeden ervan cruciaal zijn voor de internationale en lokale ontwikkeling van de patisserie. Tenslotte wordt de Dobla Pacific Pastry Academy ook gebruikt voor jamsessies door chefs om zo te komen tot nieuwe chocolade decoraties.

Bakkers in bedrijf was exclusief aanwezig bij de opening. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Bakkers in bedrijf: nummer 5, verschijning 25 mei.

Meer berichten

  • Schepers

    Bonbon Atelier Schepers failliet

    ’S-GRAVENDEEL – Bonbon Atelier Schepers in ‘s-Gravendeel is  deze week door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. M.H.J.A. Wesselink. Schepers produceert chocolade, bonbons en aanverwante artikelen, als seizoensartikelen en relatiegeschenken in een productielocatie die in 2011 is gerealiseerd. De reden… Lees verder →

  • Leonidas2

    Leonidas en Echte Bakker De Vocht slaan handen ineen

    EINDHOVEN – Echte Bakker De Vocht gaat een samenwerking aan met de Belgische chocoladeformule Leonidas. In de nieuwe winkel van de bakker aan de Heezerweg in Eindhoven, presenteert De Vocht naast brood en banket, ook bonbons van Leonidas. Het gaat om een shop-in-shopconcept onder de… Lees verder →

  • De bakkerswinkel: toekomstbestendig?

    Het Nieuwe Winkelen centraal bij Genootschap

    AMSTERDAM – De voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op woensdag 6 mei staat helemaal in het teken van ‘Het Nieuwe Winkelen’. Eén van de sprekers is Cor Molenaar, buitengewoon hoogleraar eMarketing, consultant en auteur van het boek: ‘Kijken, Kijken…anders kopen’. Wat wordt de… Lees verder →

  • Thuisafgehaald

    Oprichters Thuisafgehaald.nl Versmarketeers van het Jaar

    EDE – Jan Thij Bakker en Marieke Hart, oprichters van Thuisafgehaald.nl uit Utrecht, zijn uitgeroepen tot Versmarketeers van het Jaar. Ze sleepten gister de titel in de wacht op het jaarlijkse Versmarketeer-event. Dat vond plaats in bloemenveiling Plantion in Ede. Thuiskoks koken voor consumenten uit… Lees verder →

  • Leon van Dongen maakt lekkerste worstenbroodje van Brabant.

    Van Dongen winnaar Lekkerste Worstenbroodje

    WAGENBERG – Bakker Leon van Dongen uit Wagenberg is de winnaar geworden van de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2015. Op vrijwel alle onderdelen haalden de broodjes van Van Dongen de maximale score. Het is de tweede keer dat de bakker deze titel behaalt:… Lees verder →

  • Meerderheid Kamer vóór openbaarmaking hygiënegegevens

    Nieuwe aanvullende module op Hygiënecode

    WAGENINGEN – Om volledig te voldoen aan de wettelijke hygiëneregels, is er een aanvullende module op de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij geschreven. Het gaat om een module met eisen die gelden voor bedrijven in de categorie ‘industrie’. Het ministerie van VWS heeft de… Lees verder →

  • van otten

    Van Otten scoort beste winkelbeoordeling Heerlijk & Heerlijk

    ENTER – Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter heeft de hoogste winkelbeoordeling behaald bij de jaarlijkse kwaliteitsbeoordeling van het banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk. Met een 9,11 gemiddeld liet hij zijn ruim 90 gildebroeders achter zich. Dit maakt het Marketing Centrum Banketbakkerij bekend. Alle Heerlijk… Lees verder →

  • IJssalon van het Jaar Huupkens IJs: vlnr Frank Ceelen, Wil Koppen en Gerty Koppen.

    Huupkens IJs is IJssalon van het Jaar 2015

    WEERT – Huupkens IJs in Weert mag zich de Beste IJssalon van Nederland noemen. Op 24 maart, tijdens de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, werd om 16:00 uur werd het verlossende woord gebracht: wie van de vijf genomineerden zou de titel pakken? Wil Koppen… Lees verder →

  • Marktlokaal2 (Small)

    Bakkers stappen in Marktlokaal.com

    BREDA – De lekkerste boodschappen van al je favoriete speciaalzaken in de stad in één keer online doen. Dat is de kern van Marktlokaal.com. Dit initiatief beleeft zijn primeur in Breda, maar heeft ambities die veel verder reiken. Bakkerij Van Disseldorp en Bakkerij De Gomer… Lees verder →

  • Cateraars kunnen scoren met speciaalbrood en streekproducten, blijkt uit onderzoek van GfK.

    Speciaal- en streekbrood: kans voor cateraars

    ZAANDAM – Er is volop omzetgroei mogelijk voor cateraars die hun gasten commerciëler in plaats van afwachtend bedienen. Speciaalbrood en streekproducten hebben daarbij veel potentie. Dat is de rode draad uit een recent marktonderzoek van GfK. De resultaten van het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van… Lees verder →

Naar archief →