Debic Bavaroise Basis: efficiënt en natuurlijk

11 maart 2015

ROSMALEN - Debic introduceert een nieuw product: Debic Bavaroise Basis. Met dit ready-to-use product biedt Debic bakkers de mogelijkheid bieden om op efficiënte wijze een bavaroise te maken met de meest natuurlijke smaak. Deze combinatie van gebruiksgemak en kwaliteit vormen, volgens patissier Arthur Tuytel, ‘de nieuwe standaard’ voor bavaroises.

Poeder

Zo’n tachtig procent van de bakkerijsector maakt op dit moment bavaroises op basis van bavaroise poeders. Debic wil deze poedergebruikers graag een nieuw alternatief bieden in de vorm van Debic Bavaroise Basis. De basis is een combinatie van suiker, gelatine en slagroom en heeft de volgende voordelen: de meest natuurlijke smaak, de ideale basis voor creativiteit en gemakkelijke verwerking. De Debic Bavaroise Basis wordt geleverd in 2x5L bag-in-box en is een UHT-product.

Gemak

Debic Bavaroise Basis is gemakkelijk in de verwerking. Het product dient luchtig geklopt te worden in een planeetmenger. Wanneer de Bavaroise Basis luchtig is, kan hier naar eigen wens smaakstof aan toe worden gevoegd. Het voordeel van het product is dat het een neutrale smaak heeft en vele toevoegingen mogelijk zijn. Zo kan er onder meer fruitpuree, compound maar ook koffie, kwark en alcohol worden toegevoegd.

Efficiënt

Debic Bavaroise Basis ook is efficiënt in gebruik. Dankzij de gemakkelijke verwerking is het net zo snel te bereiden als een bavaroise op basis van een poeder, met als voordeel dat de Bavaroise Basis een eindproduct oplevert met meest natuurlijke smaak. De kostprijs van Bavaroise Basis ligt daarnaast, met gemiddeld 3,07 euro per liter, lager dan de kostprijs van bavaroise poeder.

Chocolatier en patissier Arthur Tuytel spoort bakkers aan actiever te innoveren en helpt ze graag een handje. “Met dit product kunnen bakkers eindeloos variëren en zo hun eigen stempel op hun banket drukken. En met alles wat een bakker zelf maakt, kan hij zich onderscheiden”, stelt de patissier. Daarom ondersteunt Tuytel Debic bij deze introductie. Hij gebruikte daarom de Bavaroise Basis bij de ontwikkeling van een receptuur die via www.debic.com aan de markt beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast kunnen afnemers sparen voor een exclusieve masterclass van Arthur Tuytel.

Debic Bavaroise Basis is geïntroduceerd op Bakkersvak 2015 en vanaf nu verkrijgbaar bij de grossier.

Altijd op de hoogte blijven?