Fonceerdeeg van Van der Pol

3 februari 2016

Quiche en pie wordt steeds vaker aangeboden in verswinkels, bakkerijen en foodservice winkels. Hartig of zoet, gevuld met de meest uiteenlopende smaken die onderscheidend vermogen creëren. Fonceerdeeg is de basis die gebruikt wordt voor de bodem en afwerking, maar hoe is dat deeg ontstaan?

Extra smaak

Van oudsher was fonceerdeeg alleen bedoeld om de vulling bij elkaar te houden. Bij de Oude Grieken werd het deeg niet eens opgegeten. Een functioneel deeg met uiteenlopende vullingen, afhankelijk van de streek en smaak. Zo waren de Grieken gek op een vulling als geitenkaas met honing en had de Franse keuken weer een sterke voorkeur voor vullingen met spek, kaas en ui. Tegenwoordig zorgt het fonceerdeeg juist voor extra smaak. Ook voor het decoratief afwerken van een product is het deeg uitermate geschikt.

De favoriete eindproducten van Van der Pol worden binnenkort gepresenteerd tijdens Bakkersvak en ze zijn uiteraard ook te proeven. De gebroeders Sjoerd en Pepijn van Boussen Culinair hebben recepturen ontwikkeld die ze graag met heel bakkend Nederland willen delen. De unieke vulling, het cadeautje, bepaalt u. Het fonceerdeeg, de verpakking, is ons specialisme.

100% roomboter

Fonceerdeeg van Van der Pol is een gelamineerd deeg met een zeer rustige werking. Het fonceerdeeg is speciaal ontwikkeld  voor het bekleden van vormen en afwerken van quiche of taart. Geschikt voor zoete en hartige producten. Het deeg is gemaakt met 100% roomboter. Door de speciale opbouw en receptuur vervormt (krimpt) het deeg nauwelijks in de vorm. De deegstukken zijn dun, ontdooien snel en zijn gemaakt op het meest ideale formaat voor uitrollen op de uitrolbank.

Het fonceerdeeg kenmerkt zich door de heerlijke smaak, milde werking en zeer weinig krimp.

Tijdens Bakkersvak in Rosmalen zal op de stand van Van der Pol het fonceerdeeg in de belangstelling staan. Het product wordt reeds intensief gebruikt in verschillende vers-formules. In maart zal het product verkrijgbaar zijn bij de grossier. Voor verwerkingsadvies, inspiratie en een bijpassende actie ziet het team van Van der Pol u graag tijdens Bakkersvak op stand B1006.

Altijd op de hoogte blijven?