Mission possible!

28 oktober 2015

Een orthodoxe Jood met lange baard, een vrouw met een kussen onder haar arm. Twee reizigers op het vliegveld, waar ik wacht op mijn vlucht naar huis. Allebei zijn ze onderweg. Allebei weten ze waar naartoe. Allebei hebben ze hun eigen, praktische doel. Zoals veel ondernemers.

Succesvolle ondernemers gaan verder. De meeste hebben een gepassioneerd, hoger doel. Net als Grutte Pier, een Friese boer. In 1515 werd zijn boerderij door huurlingen geplunderd, zijn vrouw vermoord. Hij verloor alles. Hij ging de strijd aan met zijn vijand. Gemotiveerd door zijn missie bouwde hij een leger op. Zijn bevlogenheid sloeg over op zijn troepen. Ze waren nergens bang voor. En daarom angstaanjagend voor hun vijand. Ze bedeelden hem in de legendes bovenmenselijke krachten toe. Zijn reusachtige zwaard zou net zo lang zijn als hemzelf, meer dan 2 meter.

Stel je voor, dat je medewerkers iedere dag net zo bevlogen naar hun werk gaan als de troepen van Grutte Pier. Voor niemand bang. Omdat ze geraakt zijn door jouw missie: het inspirerende doel van hun leider. Omdat jij kiest waar je voor staat, begrijpen zij waar ze voor gaan. Begrijpen ze, dat ze een belangrijke taak hebben in de wereld. Daarom houden ze van jou, van je bedrijf, van hun werk. Echt, mensen raken oprecht geïnspireerd door een krachtige missie.

Bereik je doel. Laat de kracht van de missie los op je team. Inspireer je mensen met jouw hogere doel. Draag het - steeds opnieuw - met overtuigingskracht uit. Wees de Grutte Pier van jouw bedrijf. Alleen: laat je zwaard liever thuis.

Tijd om te boarden. Stap in de rij, waar andere, succesvolle ondernemers eerder stonden. Met een aansprekende missie is alles mogelijk. Word je zelfs president van Amerika: “Change we can believe in. Yes, we can!”

  • Goede reis,
  • Hanno Spanninga

Altijd op de hoogte blijven?