Ispirazione

29 september 2015

Ik zit tussen kleurrijke bloemen op een rustiek blauw tuinbankje in de Italiaanse schaduw. Op de achtergrond zingt Eros Ramazzotti over het ritme van de passie. Nou, van die Italiaanse passie hebben we deze zomer in Italië volop mogen genieten.

Het hoogtepunt is veruit de dag, waarop we de Azienda Agraria Guerrieri bezoeken. Halverwege de wijnproeverij neemt de half-Italiaanse vriend van mijn dochter ons mee naar een indrukwekkend uitzicht op glooiende hellingen vol olijfbomen en druivenranken, prachtig in de zon. Hij schenkt onze wijnglazen vol met de goudkleurige Oro van wijnboer Alberto Guerrieri. En dan. Dan gaat de romanticus met een hart vol zenuwen en passie tussen de wijnranken op zijn knieën en vraagt onze dochter ten huwelijk. Na haar ja, schuift hij voorzichtig de schitterende ring om haar trillende vingers. En inderdaad, we zijn allemaal onder indruk van deze uiting van liefde.

Met alle passie komt ook de nuchtere praktijk. Want echt feest op je trouwdag in Italië of als ondernemer in je kassa, komt niet zo maar. Dat vergt een strakke planning en consequente uitvoering. Zíj zijn er volop mee bezig. Hoe zit dat met jou? Met jouw planning voor 2016? Hoe zorg jij, dat je klanten ook volgend jaar weer ja tegen jou zeggen? Moet je er nog aan beginnen? Doe het nu. Samen met Beko Advies, het Echte Bakkersgilde, Heerlijk & Heerlijk of één van de anderen. Of natuurlijk met mij. Om je wat te helpen, heb ik een Inspiratiekalender voor 2016 gemaakt. Want, inspiratie is adem voor je geest én je passie.

Over dat blauwe bankje. Dat staat bij de Bed & Breakfast van de aanstaande schoonvader van mijn dochter in Piëmont. Net zo genieten als deze ‘Ispirazione’: de lekkerste Italiaanse taarten, koekjes en andere zoetigheid door Ciao tutti.

  • Met inspirerende groet,
  • Hanno Spanninga
 

Altijd op de hoogte blijven?