Belgische preselectie World Chocolate Masters

21 juli 2014

WIEZE (B) - World Chocolate Masters, de internationale topwedstrijd uitsluitend gewijd aan de kunst van chocolade, start in september met een reeks van Nationale Selecties die wereldwijd gehouden zullen worden. De organisatoren van dit evenement zijn op zoek naar potentiële kandidaten die de kans willen aangrijpen om zichzelf uit te dagen en het op te nemen tegen de beste chocoladeprofessionals ter wereld.

De Belgische nationale preselectie van de World Chocolate Masters zal plaatsvinden in het gloednieuwe Chocolate Academy Centre in Wieze, België. Op 24 februari 2015 zullen chocoladetalenten uit heel België het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde titel van Belgische Chocolate Master, om hun land te kunnen representeren in het najaar van 2015

tijdens de grote, internationale finale.

Tijdens deze wedstrijd, die uitsluitend gewijd is aan het creatief gebruik van chocolade en het thema Inspiration from Nature, moet elke deelnemer een chocolade pronkstuk maken en een gemouleerde praline. Nieuw dit jaar is de Cake van de Dag opdracht: de cake moet worden klaargemaakt met dagverse ingrediënten. Ook de Chocolate to go is een nieuwe opdracht waarbij de kandidaten een geheel nieuw concept moeten bedenken voor een chocoladesnack.

Om uw interesse in deelname aan de Belgische Nationale Selecties te registreren, contacteer:

  • Felicie Vinckier
  • Barry Callebaut Belgium
  • Trade Marketeer Belux
  • Tel: 00 32 53 730 328

Inspiration from Nature

Het thema Inspiration from Nature geldt voor zowel de Nationale Selecties als de Internationale Finale, dat de deelnemers zal inspireren. De natuur bewijst een sterke bron te zijn voor zintuiglijke inspiratie. Of het nu de kleuren zijn, de smaken, de geluiden, de oceaan of het veranderen van seizoenen, de natuur is overal en beïnvloedt onze stemmingen. Daarnaast willen we ook steeds meer pure, authentieke en hoogkwalitatieve ingrediënten. Voor ons is voedsel meer dan alleen maar voedsel.

Voor de Zesde Editie van de World Chocolate Masters zullen patissiers, chocolatiers en chefs moeten spelen met kleuren, vormen, geuren, texturen om de zintuigen van de jury te prikkelen.

De World Chocolate Masters is een initiatief van het toonaangevende Gourmet chocolademerk Cacao Barry®, onderdeel van de Barry Callebaut groep.

Altijd op de hoogte blijven?