Bakkersleerlingen helpen bij maken marsepein

29 oktober 2014

HOOGEVEEN - Zo’n 40 eerste en tweedejaarsstudenten Brood en Banket van het Alfa-college in Hoogeveen assisteerden onlangs banketbakkers uit Noord-Nederland bij de productie van marsepein. In het praktijklokaal aan de Voltastraat werd zo’n 1.500 tot 2.000 kilo marsepein verwerkt. Binnenkort liggen de marsepeinen varkens, bijtjes, rupsen en allerlei herfsttaferelen in de vitrines van de bakkerijen.

Win-win

Onder andere bakker Plaizier uit Hoogeveen, Fleddérus uit Hooghalen, Herman Schepers uit Sleen en Gosselaar uit Assen waren aanwezig om marsepein te maken en begeleiding aan de studenten te bieden. De marsepeindagen is een win-winsituatie, want het is een mooie praktijkervaring voor de studenten en de banketbakkers zijn goed voorbereid op het Sinterklaasfeest. “Deze dagen zijn ook goed voor de samenwerking tussen de school en de bedrijven”, vertelt docent Wout van der Vegt. “Het zijn allemaal Erkende Leerbedrijven. Dat betekent dat studenten Brood en Banket, bij deze bedrijven werken of stagelopen.”

Open Bedrijvendag

Tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 1 november opent het Alfa-college haar deuren. Van 10.00 tot 16.00 uur is het mogelijk om onder andere een bezoek te brengen aan het praktijklokaal van Brood en Banket. Er is van alles te zien, te doen, te ruiken en niet vergeten te proeven.

Altijd op de hoogte blijven?